20 Mbit internette 2 Mbit indirme hızı

Yanlış bilgi
O değeri sekize böleceksiniz zaten. 2 Mbps değil, 2 MB/s'dir o. Yani saniyede 2 MB indiriyor. Anlayacağınız ikisi farklı değerler, biri internetin hızını gösterirken biri saniyede kaç MB indirdiğini gösteriyor.

İnternetinizin hızını ikiye 8'e bölerseniz saniyede kaç MB indirdiği değeri göreceksiniz. Örneğin 16 Mbps internette 2 MB/s ile iner, 20 Mbps internette 2.5 gibi bir değer görmeniz gerekir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mbps değerini 8'e bölerek indirme hızınızı hesaplayabilirsiniz. Örnek olarak 25 Mbps bir internet yaklaşık olarak 3 MB hızda indirme gerçekleştirecektir.

Dostum bu ikisi aynı şey zaten.
Galiba öyle, ancak internet hız testlerinde Mbps yazarken indirme yerlerinde MB/s yazıyor. O bakımdan söyledim. Fazla teknik bilgim yok.

Düzenleme: İnternette küçük bir araştırma yaptıktan sonra öyle olmadığını fark ettim. Mbps ''Megabits per second'' olurken MB/s ''Megabyte per second'' anlamına geliyormuş. Megabyte da megabit'in 8 katı oluyormuş.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı