20 Nisan 2021 Ethereum Geliri

Asıl doğru bilgiyi kimse tam vermemiş. İki etmen var. Birincisi tabii ki zorluk fakat zorlukta bu artışa sebep olacak bir düşüş olmadı. İkinci önemli sebep ağdaki yoğunluk. Bu yoğunluk daha fazla fee ücreti verilmesini gerektiriyor. Bu fee ücretleri de madencilere gidiyor. Asıl sebep fee ücretleri. Uzun süre böyle gitme durumu ETH ağındaki yoğunluğun devam etmesine bağlı. Daha da artabilir bekleyip göreceğiz.

Fee ücreti denen şey nedir madencilere transfer ücreti mi yoksa ödül mü?
 
Fee ücreti denen şey nedir madencilere transfer ücreti mi yoksa ödül mü?
Fee ücreti eth transfer etmek istediğinde yoğunluğun önüne geçebilmek için fazladan verdiğin bir ücrettir. Şu şekilde düşünebiliriz. Bir sırada beklerken sıranın daha önüne geçmek için rüşvet vermek gibi. :) Transfer yapılırken orda tavsiye edilen fee ücreti ve o ücret ile yaklaşık transfer gerçekleşme süresi vardır. Fee ücreti miktarını artırdıkça ağ yoğunluğuna göre size daha kısa tahmini bir süre belirtilir. Bu tamamen eth ağına bağlıdır borsalarla veya cüzdanlarla ilgili değildir. Borsalar zaten süreyi önemsemezler orda işlem komutu verildiği anda para karşılığı temin edilmiş olur uzun süre sonra iletilmesi önemsizdir zaten iptal de edilemediği için. Fakat cüzdanlarında eth tutan insanlar eth düşerken biran önce çok düşmeden bunu cüzdanlarından borsaya aktarıp satabilmek için fazla fee ödemeyi göze alırlar. Bu kaçış sebebiyle de yoğunluk çığ gibi büyüyerek devam eder. 2017 büyük düşüşünde başıma gelmişti. Cüzdandan borsaya btc aktarma işlemim tam 3. günde gerçekleşmişti. O zaman yüksek fee ödemek istemedim fakat düşüş yüzünden çok daha fazla zarar ettim. Keşke yüksek fee ödeyip kısa sürede bozdurabilseydim. :) Fee ücretleri gönderdiğiniz eth miktarından kesilir ve madencilere gider. Fee ücreti ödeme durumu cüzdanlarda vardır ve gönderim esnasında gönderici tarafından manuel ayarlanır.
 
Son düzenleme:
Fee ücreti ETH transfer etmek istediğinde yoğunluğun önüne geçebilmek için fazladan verdiğin bir ücrettir. Şu şekilde düşünebiliriz. Bir sırada beklerken sıranın daha önüne geçmek için rüşvet vermek gibi. :) Transfer yapılırken orada tavsiye edilen fee ücreti ve o ücret ile yaklaşık transfer gerçekleşme süresi vardır. Fee ücreti miktarını artırdıkça ağ yoğunluğuna göre size daha kısa tahmini bir süre belirtilir. Bu tamamen ETH ağına bağlıdır borsalarla veya cüzdanlarla ilgili değildir. Borsalar zaten süreyi önemsemezler orada işlem komutu verildiği anda para karşılığı temin edilmiş olur uzun süre sonra iletilmesi önemsizdir zaten iptal de edilemediği için. Fakat cüzdanlarında ETH tutan insanlar ETH düşerken bir an önce çok düşmeden bunu cüzdanlarından borsaya aktarıp satabilmek için fazla fee ödemeyi göze alırlar. Bu kaçış sebebiyle de yoğunluk çığ gibi büyüyerek devam eder. 2017 büyük düşüşünde başıma gelmişti. Cüzdandan borsaya BTC aktarma işlemim tam 3. günde gerçekleşmişti. O zaman yüksek fee ödemek istemedim fakat düşüş yüzünden çok daha fazla zarar ettim. Keşke yüksek fee ödeyip kısa sürede bozdurabilseydim. :) Fee ücretleri gönderdiğiniz ETH miktarından kesilir ve madencilere gider. Fee ücreti ödeme durumu cüzdanlarda vardır ve gönderim esnasında gönderici tarafından manuel ayarlanır.

Ben bugune kadar kimseye göndermedim sadece satış yapıyoruz bazen ama genelde biriktirmekten yanayım 3 5 sene sonra bakarsın 10 katına çıkar
 

Yeni konular

Geri
Yukarı