20 Yaş Diş Çekiminizi Aksatmayın

Off hatırlamak istemiyorum o zamanları. Birde buradaki doktorlar pek anlayamamıştı. Bana ameliyatlık kesilip alınması gerektiğini söylemişlerdi. Bursa'ya çene cerrahına göndermişlerdi. Allahtan oradaki doktor cidden cerrahtıda ameliyatlık bir şey olmadığını istersem çekebileceklerini söylediler. Sayfalarca kağıt imzadan sonra çektirmiştim :D Benim yaklaşık 1 hafta 10 gün kadar ağrıları ve hafif hafif kanamaları devam etmişti.
 
Malesef pandeminin ilk başlangıcıyla birini çektirebildim diğeri kaldı. En büyük sıkıntı bir süre adam gibi bir şey yiyip içememek oluyor.

Düzgün çıkacağı varsa bile diğer dişlere baskı yaptığı için düzgün dişlerinizi çarpıtma ihtimali de var. Diş teli tedavisi vs. düşünüyorsanız 20'lik dişlerin akıbetini de hesaba katın ileriki süreçte.
 
Çektirmemenin genel olarak ne zararları var bu tarz istisnai bir durum dışında? 20lik dişlerim çıkalı çok oldu fakat hiç araştırmadım bu konuyu.
 
Benim de çıkmadı, yani görünmüyor. En iyisi bir doktora gideyim. Bu konuyu görünce aklıma takıldı :D
 
Benim çene yapımdan mıdır bilmiyorum fakat üst damağımdaki 20'li yaş dişlerine diş fırçam ulaşmıyor. Neyse çürürse çektiririm şimdilik uğraşmaya gerek yok. Geçenlerde kontrole gittim dişçiye korona zamanı neden geldin diye pişkin bir soru sordu. Kafa göz dalmamak için kendimi zor tuttum. Ulan insan evladı bu korona 15 yıl geçmeyecek işte ne caz yapıyorsun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı