20 yıl sonra bugünün oyunları ne durumda olacak?

xda

Decapat
Katılım
8 Eylül 2018
Mesajlar
119
Sizce bundan 20 yıl sonra Cyberpunk 2077 veya Red Dead Redemption 2 oyunlarını gördüğümüzde şu an GTA San Andreas'a baktığımız gibi mi bakacağız? GTA San Andreas çağın en iyi oyunlarındandı ve en detaylılarındandı. Ancak yine de gerçekliğe grafiksel ya da oynanış olarak çok uzaktı. Ama şu zamanlarda çıkan RDR 2'ya da Cyberpunk 2077 (nasıl bir şey olduğunu oynamadan bilemesek de beklentiler yüksek) gerçekliğe birçok konuda çok yakın. Benim de merakım bu yönde aslında. 20 sene sonra grafiksel olarak şu anki oyunların üstüne ne katacağız da şu anki oyunlara eski gözüyle bakacağız merak ediyorum doğrusu. Siz ne düşünüyorsunuz? İyi akşamlar.
 
Eskiden oyunlarda gerçek hayattan çok uzak bir görüntü vardı o yüzden bize çok kötü geliyor. Ama şu anda oyunlar zaten olabildiğince gerçekçi. Sadece biraz kötü bir görüntü gibi bakarız.
 
Belki oyun anlayışları değişir ve daha Arcade oyunlar görürüz, o zaman gelecekte bu oyunlar bize çok sıkıcı gelebilir. Oyunların grafikleri yeterince iyi ve gerçeğe yakın, gelecekte de çok kötü görüneceğini sanmıyorum.
 
Bence çok bir değişiklik olmayacak. Eski oyunların grafikler berbattı gerçek hayatla ilgisi yoktu. Şu anki oyunlar gerçek hayata çok çok daha yakın, artık getirebilecekleri çok bir şey kalmadı eskiye göre. En fazla fiziği geliştirirler.
 
Artık teknolojide 10 yıl önceden şimdiye olan devrim yapma dönemi çok kalmıyor artık. Misal artık oyunların grafiğini çok iyi yapmak yerine Ray Tracing tarzı teknolojiler ile var olan grafiğin üstüne koyuyorlar. Evet yeni oyun motorları tabii ki daha gelişmiş olacak lakin bi Gta San Andreas ile GTA 5 arasında fark kadar olacağını sanmıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı