200 Hz tam performans verir mi?

Bütçe
6000

ObscuraMind

Zeptopat
Daha fazla  
Dostlar günaydın.
Monitör alacağım fakat aklıma takılan bir şey var. Bir arkadaşım 144, 240 ve 360 Hz monitörün yoksa, 165, 180 gibi yenileme hızı ara sınıfta olan monitörlerde tam performans alamazsın dedi.
Diyelim ki 200 Hz monitör aldım oyunlarda bana 200 üzerinden değil de 144 üzerinden yenileme hızı veriyormuş. Böyle bir şey var mı, söyledikleri doğru mu?
Bilgilendirirseniz sevinirim, monitör tercihimi ona göre yapayım.

Maalesef bazı monitörler öyle. Mesela 165 Hz monitörse evet 165 Hz veriyor. Ama onun gerçek fabrikadaki üretim modeli 144Hz. Sana fabrikada overclocklayıp 165Hz olarak sunuyorlar.

Ama sen 165hz alıyor musun, alıyorsun .

Maalesef bazı monitörler öyle. Mesela 165 Hz monitörse evet 165 Hz veriyor. Ama onun gerçek fabrikadaki üretilen modeli 144Hz. Sana fabrikada overclocklayıp 165Hz olarak sunuyorlar.

Ama sen 165hz alıyor musun, alıyorsun .
165 olmuş mu, olmuş hocam. 144-165 arasında pek fark yok kağıt üzerinde de aslında, beklenen bir şeydir. 144'ü 200 yapamazlar sonuçta, illaki farklı bir üretimi vardır.

165 olmuş mu, olmuş hocam. 144-165 arasında pek fark yok kağıt üzerinde de aslında, beklenen bir şeydir. 144'ü 200 yapamazlar sonuçta, illaki farklı bir üretimi vardır.

Zaten pixel saatlerini sıcaklık değerlerine göre overclock ediyorlar, IPS paneller zaten çok ısınmadığı için OC'ye müsait. Hiçbir sorun duymadım daha bu fabrika çıkışlı OC'li monitörlerde. Gayet sağlam çalışıyor.

İşin burada palavra kısmı oyunlarda navite üretim ayarına dönüyormuş denmesi.

Bir arkadaşım 144, 240 ve 360 Hz monitörün yoksa, 165, 180 gibi yenileme hızı ara sınıfta olan monitörlerde tam performans alamazsın dedi.
Bu ne demek? Yani arkadaşının dediği şey şu mu: 165 Hz monitörden tam performans almak için gidip 240 Hz başka bir monitör almalıyız.

Bu ne demek? Yani arkadaşının dediği şey şu mu: 165 Hz monitörden tam performans almak için gidip 240 Hz başka bir monitör almalıyız.
Bilinen standart yenileme hızı dışında bir değer varsa onlar öyle çalışmaz diyor yani. Arkadaşın bildiği değerler muhtemelen 100, 144, 240 ve 360 Hz. Bunların dışındaki bir değer olursa yazdığı gibi çalışmaz diyor, duyduğum en saçma şey olabilir. Kaç Hz ise saniyede o kadar yenileme yapar ekran.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı