Herkese iyi hafta sonları diliyorum. Bugün, 3-4 yıldır bilgisayarıma güç sağlayan ‘power supply’ garip sesler çıkarmaya başladı. Anladığım kadarıyla power supply ömrünü doldurdu. Yeni bir power supply alma niyetindeyim. Bilgisayarımın donanım listesi şu şekildedir:
Bu sistemi çalıştırabilecek güç kaynağı öneriniz nelerdir? Kaç WATT’lık bir güç kaynağı yeterli olur? 100-200 TL arası bir bütçe belirlemekteyim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Dolar çok yükseldiğinden bütçenizi biraz daha yükseltmeniz gerekecek.
Aşağıda verdiğim PSU işinizi fazlasıyla görecektir. İstediğiniz skalada alacağınız güç kaynağında voltaj dalgalanmaları riski mevcut olacaktır. Göreceli olarak daha güvenli olan aşağıdaki ürünü öneririm. FSP FSP500-60AHBC 500W 80+ PFC Aktif Power Supply Fiyatı
400W yeterli olur mu? Bu WATT yeterliliği konusunda yeteri kadar bilgi sahibi değilim. Tedirginliğimin nedeni, bu parayı verip bilgisayarı açamazsam gerçekten büyük zarara uğrarım.
400W yeterli olur mu? Bu WATT yeterliliği konusunda yeteri kadar bilgi sahibi değilim. Tedirginliğimin nedeni, bu parayı verip bilgisayarı açamazsam gerçekten büyük zarara uğrarım.
Dip not: Bilgisayarı ilerleyen senelerde yükseltmeyi düşünmüyorum. Bu sistem artık böyle kalacak. O yüzden fazla yüksek model bir power supply’a ihtiyacım yoktur.
Farçaları doğru seçtiğinize emin misiniz? 750 Ti 75W, Q9300 ise 95W güç tüketiyor (Ki bunlar tam yükteki değerler.) fazlasıyla yeterli. MSI da 400W öneriyor minimum
Fazla bir donanımım yok zaten. Ekran kartı, 2x 2GB DDR2 Ram, işlemci ve WLAN kartı var donanım olarak. (Anakartımın ELAN girişi bozulmuştu çünkü) Kasa soğutma fanlarım bile yok, ama 1 tane küçük takmayı düşünüyorum.