200 TL'lik PSU öneren bilgisayarcıya güvenilmeli mi?

Meiru

Kilopat
Katılım
21 Nisan 2017
Mesajlar
278
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba, ben sistemimi bir teknoloji forumunda önerilmesi üzerine Teknobiyotik'ten hazır oyuncu sistemi almıştım. RX570 Ryzen 2300X giriş segment bir PC idi. Burada da konular açmıştım anakarttan sıkıntı yaşadım uzun bir süre acı çektirdi PC bana. Şimdi neden olduğunu anlıyorum. Bugün bilgisayarımı bir teknik servise götürdüm, cızırtı yapıyordu ve güç kaynağının çöp olduğunu öğrendim. Usta birilerini aradı sonrasında 200 TL'ye yenisini takacağını söyledi. Onayladım eve geçtim. Sizce doğru mu yaptım şimdi baktığımda bu benim PSU'nun 300 400 TL civarlarında olduğunu gördüm. Şüpheye düşmüş durumdayım.
 
Arkadaşların dediği gibi uzaklaş oradan. İnternetten kaliteli PSU markalarını araştırıp daha iyisini al sonuçta şakaya gelmez bu. Dikkatli olman lazım.
 
200 liraya alınacak güç kaynağından hayır geleceğini düşünmüyorum. Zamanında emektarı Güç Kaynağı arızasından dolayı bilgisayarcıya götürdüğümde Everest Peak 400W PSU takmıştı 100 liraya. 1 yıl kullandım başıma bir şey gelmeden şükürler olsun.
 
Kesinlikle hayır. Büyük ihtimal Platoon, Everest gibi markalar takacaktır. C4 gibi durur orada. Eğer parasal zorda iseniz ve PSU gerçekten kötü ise 2.ci el PSU alın derim. Ona da sıcak bakmazsanız ve istemeyerek de olsa almaya mecbursanız PSU'yu zorlamamaya çalışın. Zorlarsanız çok dengesiz bir güç akışı olabilir ve sistemi yakabilirsiniz.
 
İşte yine bir Teknobiyotik faciası. Teknobiyotik'ten alışveriş yapmayın, yaptırmayın.
Çok saçma bir yorum yapmışsınız bilmem farkında mısınız? Her markanın bazı modelleri problem olabilir. Bunu siteler daha fazla kar yapmak için koyuyorlar. Düzgün seçimlerle problem yaşatmayacak bilgisayar teknobiyotikten gayet de toplanabilir. İtopya'nın koyduğu gamepower psu'lar çok mu kaliteli yani?
 

Geri
Yukarı