Arkadaşlar merhaba dün gelen lei ling mousepadi kullandım şimdi görüşlerimi açıklayacağım.
1- mouse pad gerçekten premium bir ürün. Kutusundan ve tasarımından çok belli oluyor.
2- mouse pad oldukça büyük hatta benim için gereksiz bir büyüklükte. Çünkü SteelSeries QCK kullanırken de bir problemim yoktu alanı yetiyordu. Ama büyük olması aslında daha iyi gibi. Sonuçta farem klavyeme çarpmıyor veya mouse pad sınırına kadar gelmiyor.
3- ürünü açar açmaz direkt kumaş kalitesine baktım ve oldukça farklı bir his aldım. Piyasadaki çoğu bilindik mousepadlerin yüzeyi gibi gelmedi bana sanki plastiğimsi bir yüzeyi var gibi geldi bana. Dokumalar gerçekten mikro seviyede ve az pürüzlü ama Speed bir yüzey fakat aşırı Speed değil kontrollü bir Speed. Ayrıca Artisan'lardaki üç farklı yüzey (xsoft, soft, mid) ile karşılaştıracak olursam "soft model" diyebilirim. Hafif yumuşak bir mouse pad lei ling.
4- ürünün tabanı çok iyi yapışıyor masaya. Ben masamda masa örtüsü kullanıyorum ona rağmen yapışması fena değil.
5- eğer farenizin skatezleri kötü ise benim kullandığım gpx Superlight 2 gibi bu mouse pad sizin için çok iyi bir tercih olur. SteelSeries QCK'ya kıyasla fare çok daha rahat hareket ediyor ve tıkanmıyor. İnce hassasiyet ayarları yaparkende hedefi çok kaçırtmıyor.
6- benim en önemsediğim kısma gelirsek üstünde toz veya kırıntı tutuyor ama çok rahat hafif silkeme veya üfleme ile gidiyor üstündeki pislikler. Ayrıca ben elimi mousepade sürterek oynuyorum bundan dolayı herhangi bir tahriş etme olmadı bende. Terletme konusunda ise herhangi bir ıslaklık hissetmedim oyun oynarken fakat kış ayında olduğumuz için terleme olması pek mümkün değil. Asıl terleme mevzusu yaz ayında belli olur.
7- ben genelde rekabetçi oyunlar veya hızlı ve aim gerektiren oyunlar oynuyorum. Mousepadi denediğim oyunlar; r6s, Left 4 Dead2, LoL, chıvlary 2 oyunlarda gerçekten SteelSeries QCK'ya göre bir tık veya iki tık önde olduğunu söyleyebilirim. Özellikle r6s de kill sayıma çok hafif katkı sağladı. Mouse pad yüzeyi kaliteli olduğu için faremin bütün kontrolünü bana sunmuş oldu. Ama abartılı sayılacak kadar bir katkısı oldu diyemem fakat az ölçüde oyunlarda daha rahat ve daha iyi güven verdi.
8- mouse skatezlerine aşındırma yapar mı yapmaz mı bilemiyorum bunu süreç belirler ama SteelSeries QCK kadar aşındırma yapacağını sanmıyorum çünkü yüzeyi daha az pürüzlü ve yüzeyde girinti çıkıntısı az.
9- fiyat olarak bence 2800TL'ye değmez. Eğer almak isterseniz mousepadden belli bir bekletiniz olmalı benim gibi. Şu günün ekonomisini baz alırsak bence maksimum ederi 2000TL'dir. ESP tigerın kendi sitesinde yanılmıyorsam 40-45 dolar civarında satılıyor.
10- son olarak mouse pad oldukça kaliteli satın alan kişiyi üzmez fakat fiyat olarak biraz uçuk. Bu kalitede daha ucuza mouse pad var mıdır bilmiyorum. Ama şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki SteelSeries QCK'den bir iki gömlek üstün. Sırf bu üstünlük yüzünden böyle bir masrafa girmek mantıklı mı değil mi bu size kalmış. Dediğim gibi benim mousepadden beklentilerim farklı olduğu için satın aldım. Şunu sakın düşünmeyin kaliteli veya pahalı bir mouse pad hatta ekipman alınca oyunlarda sizi daha iyi oyuncu yapmayacak. Sadece size oyunda daha rahat hareket kabiliyeti ve daha hassas mouse kullanma imkanı sunacak. Oyun kazanmanın sizin aldığınız bir ekipman ile alakası yok zaten çoğu oyun takıma ve stratejiye bağlı. Bu tarz ürünlerin iyi, bilgili ve tecrübeli oyuncular elinde en yüksek performansı verdiğini düşünüyorum.
Evet çok uzun oldu biraz rehber tadında oldu ama konuma baktığımda birçok insan açtığım konumu gözden geçirmiş bu yüzden lei ling hakkında bir inceleme ve tüm detayları ile buraya yazmak istedim. Belki bir başkası bu modeli satın almak isteyebilir.
Unutmayın bunlar benim bir günlük kullanım deneyimlerim bu tarz ürünler zamanla yıprandığı için performans veya kalite hissi azalabilir. Mouse pad in ben uzun bir süreç olduğunu düşünüyorum bakalım zamanla ne değişiklikler olacak belki kısa sürede yıpranacak bunu bilemeyiz. Eğer bir takım değişiklikler olursa mouse pad üzerinde unutmazsam burayı tekrar güncellerim. Açtığım konuda emeği geçen ve konuyla ilgilenen herkese teşekkür ederim. Bu mouse pad hakkında farklı bir soru sormak isteyen olursa çekinmeden sorabilir müsait olduğum her vakit cevap veririm.
@Michael_Kaiser ve
@ca9an hocalarım sizlere de özellikle teşekkür ederim bana uygun mouse pad bulmak için çok ilgilendiniz ve kendim için uygun bir mousepadi buldum sayenizde.