2000 - 3000 TL mekanik klavye önerisi

Bütçe
3000 TL

Batuhan Daş

Hectopat
Herkese merhaba, mevcutta ASUS Cerberus Mech red switch klavye kullanıyorum. Yıllar oldu alalı ama sıkıldım ve çift basma problemi yüzünden satışa koydum.

2000-3000 TL aralığında %75, beyaz veya o renge yakın kablosuz klavye arıyorum. Aktif gamer olarak tepkime süresi önemli tabii ama çoğu ürün zaten 1000 Hz civarında. Evden çalışan biri olarak da hem bilgisayarımda hem de laptopta kullanmak istiyorum.

Aşağıda güzel bulduklarımı da paylaştım. Öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

MCHOSE G75 PRO %75 Cabbage Tofu Switch V3 RGB Kablosuz Hotswap Glacier Gradient Mekanik Gaming Klavye (MC-G75-6) (F/P olarak favorim.) (type: Linear, operating Force: 45±5GF, pre travel: 1.9±0.3mm, Total travel: 4.0±0.5mm)

AKKO 5075B Plus Shine-Through RGB Kablosuz Hotswap Mekanik Gaming Klavye (type: Linear, operating Force: 45 ± 5GF, Total travel: 3.1mm, pre-travel: 1.9 ± 0.5mm

https://www.amazon.com.tr/Spigen-Ingilizce-Tasarlandı-Multi-Fonksiyon-Performance/dp/B0CDGD3YDC/ref=sr_1_25?crid=2K9SF4FQFNDIL&dd=UYVPq-78r2NoWLUvlHzDUA,,&dib=eyJ2IjoiMSJ9 (8k Hz ama kablolu)

FGG Madlions MAD60/68 Klavye (Manyetik Switch / HE) (manyetik ama rengi kötü maalesef)

(milli klavyemiz Aula F99)

Herkese merhaba, mevcutta ASUS Cerberus Mech red switch klavye kullanıyorum. Yıllar oldu alalı ama sıkıldım ve çift basma problemi yüzünden satışa koydum.

2000-3000 TL aralığında %75, beyaz veya o renge yakın kablosuz klavye arıyorum. Aktif gamer olarak tepkime süresi önemli tabii ama çoğu ürün zaten 1000 Hz civarında. Evden çalışan biri olarak da hem bilgisayarımda hem de laptopta kullanmak istiyorum.

Aşağıda güzel bulduklarımı da paylaştım. Öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

MCHOSE G75 PRO %75 Cabbage Tofu Switch V3 RGB Kablosuz Hotswap Glacier Gradient Mekanik Gaming Klavye (MC-G75-6) (F/P olarak favorim.) (type: Linear, operating Force: 45±5GF, pre travel: 1.9±0.3mm, Total travel: 4.0±0.5mm)

AKKO 5075B Plus Shine-Through RGB Kablosuz Hotswap Mekanik Gaming Klavye (type: Linear, operating Force: 45 ± 5GF, Total travel: 3.1mm, pre-travel: 1.9 ± 0.5mm

https://www.amazon.com.tr/Spigen-Ingilizce-Tasarlandı-Multi-Fonksiyon-Performance/dp/B0CDGD3YDC/ref=sr_1_25?crid=2K9SF4FQFNDIL&dd=UYVPq-78r2NoWLUvlHzDUA,,&dib=eyJ2IjoiMSJ9 (8k Hz ama kablolu)

FGG Madlions MAD60/68 Klavye (Manyetik Switch / HE) (manyetik ama rengi kötü maalesef)

(milli klavyemiz Aula F99)
5075 b tercih ederdim bende

Yorumunuz için teşekkür ederim, 700 TL farka değer diyorsunuz yani

Biraz araştırdım da 5075b 5-6 ay kullanım sonunda switchler bozuluyormuş. Amazon'da 275 yorum 3,7 yıldız olarak hepsi aynı problemden müzdarip. Sanırım maalesef switch kalitesi konusunda sıkıntılı gibi klavye.

MCHOSE G75 PRO %75 Cabbage Tofu Switch V3 aldım. İyzico ile 200 TL daha indirim oldu.

İlgilenen ve uygun fiyatlı mekanik klavye arayan olursa diye kısa bir inceleme yazmak istedim:

Klavye mükemmel ötesi bir şey. Özellikle 1900 TL'ye aldığımı düşününce wireless ile 1000 hz tepkime süresi, PBT Double-Shot, hot swapple, 3 farklı bağlantı çeşidi ile F/P'sın da ötesinde. Switch (cabbage tofu) hissiyatı olağanüstü, 7/24 yazmak istiyorum o derece.

Kaliteye gelirsek de sağlam bir hissiyatı var. Ağır da sayılabilir. Elinize aldığınızda premium hissi fazlasıyla veriyor. Arkasında da ayna var.

RGB'ler çok iyi, yazılımında 15 tane geçiş var. Geçişlerine de bayıldım, görsel şölen.

Bizim ülkede bildiğiniz gibi marka fan boyluğu mevcut. Buna ben de dahildim fakat denemek istedim. Yurtdışında sevilen, talep gören ürünleri denemek gerekiyormuş. Mevcut yönetim şekli ve şartlarından dolayı ulaşamadığımız bir çok ürün varken bunları ülkemize getirenlere de teşekkür etmek lazım.

Son düzenleme:
Klavyenin tuşlarında harfler aşağıya bakıyor peki okunmakta zorluk yaşatıyor mu hocam.

@Batuhan Daş
Kusura bakma geç gördüm. Tam tersi daha iyi geldi bana. Görüntü ve kullanım olarak daha iyi.

@Batuhan Daş Sana guvenerek aldim klavyeyi %10 indirim + ilk kullanima ozel +300 Tl geldi.
Urunu 1 ay kullandiktan sonra ekleme yaparim.
Ben hala memnunum fiyat performansın da ötesinde sanki. Memnun musun?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı