Cevaplar ve öneriler için çok teşekür ederim. Açıkcası 3d renderingden çok digital çizim ve boyama olayları için kullanıyorum, photo editing içinde. Tabi daha sonra 3d modellemelere kayabilirim, destekleyen bir bilgisayarım yoktu daha önce, pek heveslendirmedi dolayısı ile.
Tavsiye ettiğniz her iki sisteme göre sorularım olacak, işletim sistemi eklediğimde zaten ister istemez fiyat 380 tl kadar oynuyor anladığım kadarıyla.
Jarox sistem - kasada power supply var mı? Ayrıca ilerki dönemlerde cpu ve ram arttırma potansiyeli var mıdır? Dvd playerda yok sanıyorum sistemde bunu da ekstra ekliyorum, wifi destekliyor mu bu sistem yoksa ekstra eklemelimiyim.
Barış sistem- Aslında sizin önerdiğiniz sistemde diğer genel sorduğum konular geçerli, uzun ömür bir sistem olabilir mi, cpu ve ram artışı mümkünmü ileriye dönük, ekstra soğutucu fan gerektirir mi. Ayrıca wifi , işletim sistemi gereksinimi sanırım fiyatını yine yukarı çıkarıyor.
Lakin son dönemde yeter, adam gibi sistem alayım, uzun dönem beni götürsün.. Yormasın diye, hakkında çok olumlu mesajlar okuğum imac 21.5 liklere bakıyordum. En donanımlı hali 3.999 tl. Fakat asla güncelleme şansı yok, laptop gibi sistem eskiyice çöpe dönüyor, monitor olarak bile kullanamıyorsun. 3.999 zaten çoook büyük bir rakam benim için.
Bu sebeple bütün bunları göz önüne alarak asus m70 e kafam kaymıştı. Sistemindeki ekran kartı ve ramı daha ilerki zamanlarda güncellerim diye, içerisinde kendenden güç kaynağı bulunuyor.fakat en fazla 16 gb olabiliyormuş. İletki senelerde, yetmiyor dedirtecek gibi geldi. Laptopum şimdi en fazla 4gb destekliyor.. Çok acıtmıştı bu gerçek. Fujitsu t5010 tablet pc var elimde, adamlar ekran kartını nasıl yetersiz koyar tablet pc yapıp anlamıyorum, yüksek çözünürlükte layerlar çoğalınca makine yanıyo, kalemi takip edemiyor sistem... İşte bunlar beni delirtti de masaüstüne kaydı kafam zaten.
Sizden ricam bunları göz önüne alıp, bana bilgi vermeniz, bir de benim attığım sistem nasıldır, çok mu yetersiz kaldı.içerisine win 8.1 attım fiyat arttı tabi.
Şimdi böyle olunca asus m70 e kafam gidiyor çünkü monitörsüz sistem fiyatı
2399 tl.. İlerde ekran kartı değiştirilerek ve ssd eklenerek çok yeterli bir şeye dönebilir mi, yoksa boşver abi onu, sen bizim önerdiğimiz sistemlerden şaşma mı dersiniz..
Asus m70 içerik
Asus M70AD-TR002S Core i7 4770 3.4GHz 8GB 2TB (4GB VGA) Windows 8 Masaüstü Bilgisayar
Ürün Özellikleri :
http://www.google.com.tr/aclk?sa=l&...tegoryId=60002752&wt_gl=cpc.tum.genel.dinamik
Çok uzun yazdım farkındayım, fakat en iyi şekilde anlatmaya çalışmak istedim.
Şimdiden tavsiyeler ve yönlendirmeler için teşekkür ederim.