2000-3500 TL'ye Masaüstü Sistem Tavsiyesi

bartan

Hectopat
Daha fazla  
Bşalıkta da dediğim gibi, yakın zamanda yeni bir oyun bilgisayarı alıcam ve arkadaşlarım bana MSI önerdiler ama hangisini alıcağım hakkında hiçbir fikrim yok.

Fiyat aralığım 2000-3500 TL.
Ayrıca daha uygunsa yurtdışından (Hollanda) MSI alabilirim.

Kaldırmasını istediğim oyunlar: GTA5, yeni nesil oyunlar.

En azından Medium seviyesinde ve iyi çözünürlükte oynamak istiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

• İşlemci: Intel Core i5 4460
  • Anakart: MSI Z97 Gaming 3
  • Ekran Kartı: MSI/ASUS GTX 980
  • RAM: Corsair (2x4) 8GB Cl9 1600Mhz
  • Güç Kaynağı: Zalman ZM-600W
  • Kasa: Zalman Z11
  • HDD: Seagate 1Tb 7200Rpm
Bu sistem ile istediğiniz bütün oyunları high/ultra ayarlarda akıcı bir şekilde oynayabilirsiniz.

• İşlemci: Intel Core i7 4790
  • Anakart: MSI H97M-G43
  • Ekran Kartı: MSI GTX 970
  • Ram: G-Skill (2x4) 8 GB CL9 1600 Mhz
  • Kasa: Zalman Z3 Plus
  • Güç Kaynağı: Zalman ZM-600W
  • HDD: WD/Seagate 1 TB 7200 Rpm

@M.Hakan Hocam i5-4460'da canavar gibi oyun oynatırken, neden ekran kartından kıstın?

@M.Hakan Hocam i5-4460'da canavar gibi oyun oynatırken, neden ekran kartından kıstın?

Dediğin gibi GTX 980 de koyulabilir fakat 970'le aralarında çok fiyat farkı var ve bu fiyat farkını hakedecek bir performans farkı yok. i5 4460 canavar gibi oyun oynatır onda sıkıntı yok fakat i7'nin daha uzun ömürlü olacağını düşünüyorum. Bundan 4-5 yıl sonra ekran kartı değişimi yaparsa bile darboğaz sorunu yaşamaz.

Kendimden örnek verebilirim. Şu an i7 860'lı bir PC'm var ve işlemciden acayip memnunum. Yaklaşık 4-5 yıl önce donanımdan hiç anlamazken almıştım bu yüzden ekran kartı vasat. Ekran kartını bu yaz değiştireceğim ve üst düzey bir kart alsam bile muhtemelen darboğaz sorunu olmayacak. Fakat zamanın i5'i veya i3'ünü almış olsaydım darboğaz sorunu yaşayabilme ihtimalim vardı.

Arkadaşlar direk pata küte konuya dalmış ama unuttukları birşey var. Öncelikle monitör dahil mi? Hariç mi? Diğer aksesuarlar gerekli mi ? bi sorulması gerek bence.

@Ph_antom Monitör dahil ise belirtmesi gerekirdi. Eğer öyle ise, bazı parçalardan kısıp monitör dahil edilebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…