2000 civarına ikinci el sıfır karışık sistem toplama

anobey

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, sistem toplamaya karar verdim öncelikle şunu belirteyim hayatımda toplam 4-5 oyun geçmişim var GTA V City, PES, FM ve Knight. Toplayacağım PC'de hemen hemen hep Knight oynanacak, arada FM ve benim zamanımdaki gibi varsa Most Wanted gibi araba yarısı oynarım. Kaç zamandır araştırıyorum herkes i3 9100F çöp Ryzen 5'lerin yanında demiş ama galiba söylenilen zamanlarda fiyat farkı şu anki gibi değilmiş, şu an neredeyse 800-900 TL fark var. Ekran kartı ikinci el temiz 1050 Ti alabilirim arkadaşımdan 700 TL gibi bir rakam istiyor sadece oyun oynayan bir arkadasım. Başta 8 GB RAM yap ileride 16 GB yaparsın gibi yorumlara da açığım, monitör hariç bir fikir verirseniz çok güzel olur bu arada 2000 olmak zorunda değil fiyat 1700'de olur 2200'de ama tam bir F/P olsun, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bir indirim koduyla 2490 TL'ye düşüyor, cihazı tam bilmiyorum ama işinizi görebilir sanırım.

Knight'da Ryzen işlemciler affalıyordu niyeyse, hala durum öyle mi bilmiyorum. Biraz araştır. Cidden Knight sıkıntılı bir oyun.
Tek çekirdek performansı, ilk nesil Ryzen'ler için pek iç açıcı değildi. Önceki FX serilerine göre çağ atladı, ama İntel'in işlemcilerine göre de gerideydi.

Ama çıkan son nesil Ryzen'ler, İntel'in tek çekirdeğine yetişti, hatta ufak tefek farklar atmış. Technopat'ın videosunda gördüm. Yada TeknoSeyir.

Aslında sizin işinizi tam APU çözer gibi, çok uygun fiyata toplarsınız diye düşünüyorum. Sistem toplayan biri değilim, ama bu mesajımı görüp bir APU sistem atacak bir babayiğit çıkar elbet.

Bahsettiğin oyunları 60 FPS çalıştırabilir. Knight 600-800 fps arası
Kendimden nefret ediyorum. Erken yorum yapmamalıydım..
(RX 560, 8GB RAM R3 1200 PC)
Pazarlık yapılır, yapılır. 500 GB HDD eklerseniz iyi olur.

Teşekkürler arkadaşlar , önerdiğiniz sistemlerde r3 1200 var , karşılaştırmalı videolara ve rakamlara bakınca i3 9100f ondan yaklaşık 10 fps fazla veriyor . R5 1600 > i3 9100f > r3 1200 gibi bir sıralamam oluştu . Sizce benim ihtiyacım olan PC için ve 1050 ti ekran kartını 700 tl ye alabiliyor ken işlemcimi r5 1600 yapmama gerek var mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…