2000 kalori açık bırakmak sorun olur mu?

Yaklaşık aynı kilo boy oranında ve aynı yaştayken porsiyonlarımı normale dönüştürüp beyaz ekmeği saldığım anda 1 ayda 8 kilo vermiştim. ( zaten vücut aşırı yemeye alıştığı için birden normale dönünce kısa süre için hızlı kilo veriyor) Sonrasında da atıştırma namına salata ve meyve gömüp akşam yemeğinden 1 saat sonra hafif tempoda 1 saatlik yürüyüşle haftada 1 kilo verebiliyordum.
Bence en sağlıklısı da hafif egzersiz ve istikrarlı olabilmesi için çok zorlamayan basit gıda dönüşümleri. ( beyaz ekmek->kepekli / pirinç pilavı->salçasız bulgur / kızarmış yerine fırınlanmış vs.)
Tabi bu şekilde bi yere kadar verebiliyorsun. (Benim için bu yer 100 civarıydı) Sonrasında besin seçimlerini protein ağırlıklı yapıp kardiyoyu çeşitlendirmen ve hafiften ağırlık çalışman gerekiyor. Ne kadar yavaş kilo verirsen ver , yerine kas koymadıktan sonra deride sarkma yapıyor maalesef. İlla gym demiyorum (çünkü birçoğundaki trainerler boş beleş insanlar ve asıl amaçları yardımdan ziyade yardım amacıyla beğendikleri insanlara yürümek. Bunu gördüğünde insanın hevesi kırılıyor) o yüzden kendi vücut ağırlığınla ve internetten edinebileceğin hafif ağırlık setleriyle (yapacağın hareketlerin formlarını youtubedan iyice incelemen gerek, sakatlanma bütün programı alt üst ediyor) çalışman gerek.
Ben bu şekilde 100'den 87'e kadar düştüm, vücudum da hafiften şekil almaya başlamıştı ancak mal gibi ağırlığı ayağıma düşürüp sakatlanmam; bütün yürüyüşleri ve antrenmanları engellediği üstüne iyileşmemin fazla uzun sürmesi üzerine zayıflama işi havada kaldı. Spor yapmadan sadece diyetle olacak iş olmadığından o arada geri kilo aldım vs.

Demem o ki sürece güven bi yerden sonra istediğin hızda kilo veremeyeceksin çünkü
120-->110' a 1 ayda
110-->100'e 3 ayda
100-->87'ye 6 ayda inebildim.
Gereğinden fazla kilo vermeye çalışma, boyun yerinde 80'in altı biraz zarganaya doğru kaçıyor çünkü.

Dün günde maksimum 500 kalori bırakın demiştim. Fakat 1000'e kadar yükseltebilirsiniz onu. Fakat 2000 yapmayın çünkü vücut bir süre sonra metabolizmayı yavaşlatır ve bu yüzden yağ kaybı en aza iner.

Şu an sorun olmasa bile ileride yeme krizin tutabilir ve büyük ihtimalle tutar. Maksimum 500 600 yap spor yapıyor musun bilmiyorum ama güçtende düşersin salata ve et yiyorum demişsin zaten onlar seni kesiyorsa çok iyi çok fazla öğün yapma yapıyorsanda karb yeme her öğün dediğin gibi et salata devam et. 1900 2000 veya 2100 kalori alsan yeter bence.

İşi çözmüşsün zaten fasting yapman süper diyetisyen hikaye artık okumayı bilen internetten bulur ne yapması gerektiğini. 1900 2000 2100 kalor iyidir dostum deri sarkması herkeste olmaz öyle bu arada bende 120 kiloyum boy 183 ama 8 10 barfiks çekebiliyorum formumdayım yani sadece yağ kütlemi düşürmeye çalışıyorum. Ben 2 öğün 2bin kalori civarı yiyorum. Arada 1 muz ya da elma yersem yiyorum.

Son düzenleme:
Herkese çok teşekkür ederim günde 2000-2500 kalori alarak devam edeceğim. Protein ağırlıklı besleniyorum. İnternetten araştırdığım kadarıyla maksimum limit aylık 5 kilo olmalıymış. Bu ay 10 kilo verip 110'a düşmeyi hedefliyorum ondan sonra aylık 5 kilo olacak şekilde devam edeceğim.

Hocam benim de vücut tipimde sarkma olacak gibi durmuyor. Hep olduğumdan 10-15 kilo daha zayıf gösteriyorum. Spora arkadaşımda geliyor ilk başladığımızda aynı kilodaydık çocuk benim 2 katım gibi duruyordu. Sarkma olmaması için deriyi beslemek amacıyla bol bol su içiyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…