2000 Liralık Sistem Önerisi

  • Konuyu başlatan Anıl Sezer
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 1B
A

Anıl Sezer

Ziyaretçi
Arkadaşlar 1-2 kez konu açmıştım sistem için yakında alıcam galiba. Eğer Giresun'a taşınırsak laptopu satıcam. Alıcısı da hazır 750 lira dedi arkadaşım... Giresun'a taşınırsak alıcam çünkü İstanbul'da kalırsam okulum için dayımla kalıcaz. Kısaca 2000 liralık bir sistem alıcam. Ancak ekran kartsız. GTx 770 düşünüyordum ama ekran kartına şuan gerek yok. Seneye alırım. Monitör olursa iyi olur olmazsa da bulurum ben :D
 
Monitörsüz;

r9mgb.png


Monitörlü;

r9mgg.png
 
RAM'in fazla olmasına gerek yok bence çünkü; RAM'in görevi kısacası geçici sabit disk diyebilirim. ( Yanlışım varsa düzeltin )

Eğer hem oyun oynayıp + video çekip (oyun videosu) + internete video yükleyeceksen RAM'inin fazla olması lazım. ( yanlışım varsa düzeltin )

Eğer tek oyun oynayacaksan 8 GB yeter sonradan eklersin zaten. Oyun tutkunu isen adam gibi ekran kartı lazım ekran kartının gb önemli değil çünkü; ekran kartı GB'si nokta başına düşen bir şey vardı yani her nokta bir alan kaplıyor.

Oyun tutkunu isen ekran kartının grafik işlemci hızı fazla olmalı çünkü; grafik işlemci tüm renkleri ve çözünürlüğü kontrol eder. Akıcı ve yüksek çözünürlüklü bir oyun için ekran kartı bellek hızının yüksek olması lazım.Ekran kartı belleği en az DDR 3 olması lazım oyun performansı için. (Yanlışım varsa düzeltin) Unuttuğum bir şeyler var ekran kartının ana karta takıldığı arayüz yani ekran kartının ana karta takıldı yuva pci express en ince ayrıntısına kadar diyim de yanlış olmasın.

Paylaşımlı-paylaşımsız olayı masüstünde var mı? Bilmiyorum ama paylaşımsız daha iyi çünkü paylaşımlı demek ekran kartı üreten firmalar bazen ekran kartlarının belleğini az yaparlar. Bundan dolayı bilgisayarın ram inden yer.Bundan dolayı paylaşımsız daha iyidir.

Ana kartı alırken diğer parçalara uyacak mı ekran kartı yuvasını destekliyor mu mesela RAM'lerin hızları vardır. Atıyorum +1600 mhz ama ana kart 800 destekliyorsa sadece 800 Mhz sini alabilir ve paranız boşa gider ve anakart 8 GB RAM destekliyorsa siz 2 tane 8 GB almışsanız bir tanesi elinizde kalır :( Buna göre güzel anakart alman lazım.

Eksiğim olabilir yazacak çok fazla şey var.

Sabit disk olarak SSD iyidir. SSD nedir dersen normal bir HDD sabit diskten kat kat daha hızlı yazıp okur bu Windows 8'le birleşirse çok iyi bir performans alırsınız. Windows 8 orijinal olsun yoksa berbat bir sistemle karşılaşırsın 2 tane SSD yeter çünkü SSD'ye hem işletim sistemini atarsın java falan. 150 GB ben bilgisayarı aldığımda c okadardı ondan biliyorum.

Bir de ekran kartı bitin fazla olsun ekran kartı biti genişlik demek pek bilmiyorum ama ne kadar bit fazla olursa o kadar oyun akıcı olur mesela 128 Bit'le GTA 4 oynayamazsın en az 256 Bit olması lazım sana uygun sistem için bu bilgisayarı neye göre kullanacaksın bunu belirtmen lazım.

- - - Güncellendi - - -

Monitörsüz;

r9mgb.png


Monitörlü;

r9mgg.png



Şu resimleri hangi siteden yapıyorduk.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar her zaman giremiyorum kusura bakmayın Giresun'dayım.


Oyun oynıycam doğal olarak. Video çekersem de sistemi yeni topladığım için çekerim 3-5 videoyu sizlerle paylaşırım o kadar. Sistem önerileri çok güzel ancak eğer 10 gün sonra Anamur'a gidersem sistem toplama işi yalan oluyor diyebilirim.
 
Oyun ve internet içinse AMD al. Videoyu da heralde oyunları kaydetmek için çekersin, çok para bağlama sisteme... Şimdiki aklım olsa FX6300 alırdım, her oyunu da rahat rahat oynardım. Sonuçta hep yenileri çıkıcak ve sistemi yenileyeceksin. Tabi bilgisayarımdan memlunum ama oyun ve internet için çok çok para vermeye gerek yok. En azından ben öyle düşünüyorum, FX6300 ve GTX770 on numara olur bence...
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı