2000 TL 144 HZ monitör Tavsiyesi

Sinerji'de şu iki monitörün fiyatları başka sitelere göre baya uygun. IPS ve 144 Hz olmaları da cabası. Kesinlikle tercih edilesi.



Asus olarak da,

 
Şu iki monitörün fiyatları piyasaya göre baya uygun. IPS ve 144 Hz olmaları da cabası. Kesinlikle tercih edilesi.


Bahsettiğim monitör 24 Inch olanı. 27 Inch 1080P için uygun değil diyorlar. Pikseller hörünüyormuş. Ben şahsen test etmediğimden birşey diyemem.
Bir hatırlatma hemen hemen birçok monitörün ayarlarından 1 MS modu aktif ediliyor. Bir nevi overclock ama 1 MS modunda muazzam ghosting oluyor. Bu monitörde ve benzeri Viewsonic'in modelinde bu kusurun yanında ekran parlaklığının muazzam düştüğünü söylüyorlar 1 MS modunda.
Kaldı ki 1 MS modunda ghosting yapmayan ya da az yapan modeller aşırı pahalı ve aradaki gecikme farkını anlamıyorsun. Bf5, COD, R6 Siege ve Pubg'de 1 MS ile onun bir altındaki tepki süresi modu arasında gecikme olarak bir avantaj veya dezavantaj yaşamadım. Aksine 1 MS modunda hareketli anlarda ghosting yüzünden dezavantajınız oluyor.
 
27 inch 1080P için uygun değil diyorlar. Pikseller görünüyormuş.

Evet böyle bir durum var, ben de denemedim ama çokça gördüm. Fiyat farkı az, arkadaşın 27'' ve 24'' boyuttaki 1080p monitörleri deneme ihtimali varsa fiyat farkı bu kadar azken değerlendirmesi iyi olabilir.

Kaldı ki 1 ms modunda ghosting yapmayan ya da az yapan modeller aşırı pahalı.

Evet problem orada, çok pahalılar.

1 ms modunda muazzam ghosting oluyor.

AOC C24G1 monitörümde bu ayarı göremedim. Low input lag ayarı gri (değiştirilemez) gözüküyor ve açık durumda. Belli ki bir ön ayarı var. Overdrive ayarını Medium'a alınca pek de rahatsız eden bir ghosting kalmadı. Ama herkes farklı görür tabi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı