2000 TL bütçede hangi 1 TB M.2 SSD alınır?

Yer
Türkiye

Anakartım Z490 Tomahawk. Yani PCIe 4.0 desteklemiyor. Seçtiklerimden bütçemi anlıyorsunuzdur.

Bu arada eskiden İncehesap Gaming gecesi olurdu. Şu anda da gerçekten "indirimli" şekilde devam ediyor mu?

Anakartım Z490 Tomahawk. Yani PCIe 4.0 desteklemiyor. Seçtiklerimden bütçemi anlıyorsunuzdur.

Bu arada eskiden İncehesap Gaming gecesi olurdu. Şu anda da gerçekten "indirimli" şekilde devam ediyor mu?
MLD'den koşarak uzaklaş. Kioxia ve WD iyidir. Şahsen ben WD tercih ederdim.

Exceria G2 al Windows kuracaksan. Depolama içinse Plus G3 al anakart değiştirince tam hızına ulaşır.
Anakart değiştirme düşüncem yok. Ömrünün sonuna kadar böyle götürürüm sistemi büyük ihtimal.

Sizce hangisi daha iyi olur? G2 mi G3 Plus mı? Oyun, Adobe programları vb. işlerle haşır neşir oluyorum. Günlük kullanıcıyım kısacası.

MLD'den koşarak uzaklaş. Kioxia ve WD iyidir. Şahsen ben WD tercih ederdim.
WD, G2, G3 Plus şu anda aklımda olan 3 tanesi.

goodram'i neden önermediniz?

Anakart değiştirme düşüncem yok. Ömrünün sonuna kadar böyle götürürüm sistemi büyük ihtimal.

Sizce hangisi daha iyi olur? G2 mi G3 Plus mı? Oyun, Adobe programları vb. işlerle haşır neşir oluyorum. Günlük kullanıcıyım kısacası.

WD, G2, G3 Plus şu anda aklımda olan 3 tanesi.

goodram'i neden önermediniz?
WD ve kioxia goodram den daha kaliteli.

O zaman G2. Aldıktan sonra uygulamasını kurup firmware güncellemesini yapmayı unutma 👍

Hikvision, MLD çöp ürünler. Özellikle MLD diskler yazılan değerleri veremiyorlar çünkü içindeki kontrolcüler belirtilen hızlara ulaşamıyor. Örneğin M300 modelinde E13T var, bu kontrolcü 3000 MB/sn civarı hızlara çıkamaz. GoodRam PX600 de kötü disk, onu da aradan çıkart.

Geriye kalanlar: Exceria G2, G3 ve WD Blue SN580. Üçünü de şu şekil özetleyim:

Eğer büyük dosyalarla uğraşıyorsan ve zaman benim için önemli diyorsan WD veya G3 tercih etmelisin çünkü Exceria G2'de SLC cache çok düşük, bu yüzden dosya aktarımları uzun sürüyor.

SLC cache konusunda en başarılı ürün WD Blue SN580. Genel performansı G3 ile yakın. SN580'i bir tık öne koyarım, zaten fiyat farkı çok az.

Exceria G2 ise DRAM'li olmasından dolayı öne çıkıyor. DRAM, disklerde sürdürülebilir performans konusunda büyük katkı sağlıyor, ayrıca NAND'lara daha az yük bindiği için disk ömrü de olumlu yönde etkileniyor. Eğer dosya aktarımlarıyla pek işim yok, oyun oynarım ve internette gezerim dersen G2 al.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı