Overclock yapılabilir tamam ama bu bilgisayarı bilgisayar toplamayı tam bilmeyen bir kişi kullanacak ve diğer avantajlar olsada yinede R5 1500X takmıyoruz, yani X4 950 için 320-350 tl gibi fiyata yaklaşık olarak 3 yıl sonra desteği çekilecek anakart sizce ne kadar mantıklı?X4 950, O.C ile 4.2GHz'e kadar çıkabiliyor. B350 serisi bir anakart önemli yani.
Ayrıca B350 serisinin tek avantajı O.C yapabilmek değil.
Biraz araştırırsanız A320 serisine göre daha gelişmiş özellikleri olduğunu görürsünüz.
Ayrıca önerdiğim o PSU, R3 1200+16GB RAM+HDD+SSD+GTX 1060+5 FAN olsa bile yetiyor.
Şu an 2000 TL bütçesi olan bir kişinin böyle bir şey yapacağını pek düşünmüyorum açıkçası ve tam olarak incelemeden güç kaynağı önermeniz de biraz saçma. Buyurun kanıt resmi.@Berke B. Bu üç yıl içerisinde bir sürü işlemci çıkacak.
Kişi sistemi geliştirmek isterse A320 serisine Ryzen işlemci mi takacak?
AMD 2020'ye kadar değiştirmeyeceğim 2020'den sonra hemen değiştireceğim mi dedi?
Bu kadar kesin bir şekilde konuşamazsınız.
Bu arada o PSU'nun 80+ Bronze sertifikası mevcuttur.
@Oreki Hocam ben de anlayamıyorum.
Sebepleriyle açıklıyorum yine de dinlemiyor gibi gözüküyor.
@Berke B. 85+ Bronze ne sizce?
Hangi siteye girerseniz girin ürünün açıklamasında bunu göreceksiniz:
Eki Görüntüle 280435
Eki Görüntüle 280436
Eki Görüntüle 280437
Eki Görüntüle 280438
Affedersiniz ama kör bile koklayarak bunun sertifikası olan bir PSU olduğunu anlayabilir.
Hani yapacağınız zor bir iş de değil. Sayfanın azıcık aşağısına ineceksiniz.
@Berke B.
Amacınız nedir tam olarak ? Araştırmadan yorum yapmamalısınız. 400W bu sistem için fazla bile. Ayrıca o takılan LED'lerin harcayacağı gücü göz önünde bulundurmanıza gerek yok. High Power'ın bu ürünü, fiyat/performans olarak iyi ürünlerden birisi. Asıl sizin araştırmanızı öneririm.
Bütçe yetiyorsa, A320 ile aradaki fiyat farkına kesinlikle değer. Geliştirmeye daha açık bir sistem olmuş olur. O zaman tüm AMD mühendisleri, B350'yi geliştirerek hata yaptılar. Madem 3 sene sonra kullanılmayacak. Kimse B350 almasın. Lütfen biraz araştırıp, öyle yorum yapalım.
B350 X4 950 için uygun değil demek istedim hatta "R5 1500X kullanmıyoruz neden B350 kullanalım" tarzı cümle kurdum, sizde konuyu düzgün okuyun lütfen.
Güç kaynağı açıklamasını yaptım zaten.