Bir tane x 16 slotuna ekran kartı takıyorsunuz. Bu onun x16 hızı olduğu anlamına gelmiyor. O tablonun üst kısmında x6 2.0 yazıyor dikkat et. Ana kartlarda da x16 yazdığını göreceksiniz ama bu slotun uzunluğunu belirtir.
Bu bilgisayar kuzenime alınacak şimdi ben kendimkine baktım ASUS H-81 GAMER yani ben şimdi Gtx 970'i 6 gücünde mi kullanıyorum? Çok bir şey değişir mi? Abi yapma gözünü seveyim
Hocam @GCN bu linki verdi ve dediklerini aktarıyorum. Linkte de verilenlere göre maalesef doğru. Ama x 8 hızında GTX 970 performans kaybı yaşamıyor x 6'da da o kadar veri kaybı olmaz diye düşünüyorum.
Hatta arkadaş 1070'e kadar x8 hızında sıkıntı olmaz demişti. Ben ileriye dönük olsun diye B 150 almasını istiyorum bir ihtimal yeni kartlar 2.0 sürümünde sorun çıkartabilir olmayacak bir şey değil çünkü. Biraz da tedbir amaçlı B 150 koydum.
Şu işlemci bu işlemci oyunlarda yeterli midir diye bir soru olmaz! Hepsinin kendi sınırı var, örnek CS:GO 4K ultra ayarlarda Pentium G4400 sorun çıkartmaz. Örnek bana low ayarlarda 30 FPS yetiyorsa işlemcide ekran kartı da bana yeterlidir. Bu soruya cevap yok kısaca.