2000 TL Telefon Önerisi

liquidfire

Kilopat
Katılım
4 Temmuz 2017
Mesajlar
17
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle iyi günler. Düne kadar Sony Xperia SP kullanıcısıydım fakat telefonum bozuldu. Bu yüzden 2000 TL bütçe ile yeni telefon alma arefesindeyim. SP modeliyle yıllardır çok sorun yaşadım ve tekrar Sony alırsam aynı sorunları yaşar mıyım diye düşünüyorum. Aşağıda yaşadığım sorunları sıralayacağım. Sony Xperia X, X Compact, XA1, XA1 Ultra ve XZ modellerini kullanan arkadaşlar saydığım ve ya harici sorunları yaşıyor mu?

Klavyenin bazen geç açılıp bazen hiç açılmaması, telefonu çok kullanınca geri tuşunun çalışmaması, bazı uygulamalarda uzun süre vakit geçirince(örneğin instagramda çok aşağı inince) uygulamanın kendi kendine kapanması, bir uygulamadayken anasayfaya döndükten sonra tekrar uygulamaya dönünce uygulamayı baştan başlatması, müzik dinlerken tarayıcıda dolaşınca müziğin 15-20 saniye sonra kapanması(aynı anda 2 uygulama çalışamıyor), tarayıcıda sekmeler arası dolaşırken her başka sekmeye geçişimde o sayfayı baştan yüklemesi, bazen ses açma kapama tuşlarının çalışmaması sorunlarını yaşadım.
 
Hardware Plus adlı teknoloji kanalında, "Kim Xperia XZ kullanmak ister" adlı bir serileri var. Orada XZ hakkında bir sürü bilgi edinebilirsin.
 
Bu sorunların marka ile değil de işlemci ile alakalı olduğunu düşünüyorum. MTK işlemcili telefon almayın.
Xperia SP'nin işlemcisi MTK değil sanırım listede görünmüyor. Ben işlemci değil RAM ile ilgili olduğunu düşünmüştüm. Sanırım Sony'nin RAM optimizasyonu ile ilgili sıkıntısı var, bazı yeni modellerde de böyle sorunlar görülmüş. Ben herhangi bir Samsung, Apple ve ya diğer marka telefonda bunun yaşandığını görmedim. Sanırım Samsung A5 ya da A7 alacağım.
 
Samsung A5 2017 siparişi verdim. Fazla oyun oynamam, günlük ihtiyacımı beni yormadan karşılayabilecek bir telefon arıyordum. Umarım beklentilerimi karşılar.
Beklentilerinizi karşılar. Sonuçta yine aynı seriden A7 2017 orta seviye işlemcisi olup çıkış fiyatı 2500 olmasına rağmen çok sevildi. Aynı şeyleri A5 2017 içind e söyleyebiliriz. 5.2" ekran bana sorarsanız en iyi ekran. 5.5" kadar yeterli, 5.0" kadar performanslı. HD için uygun. Bir de 5.3" var ki o 5.5" olmaya daha yakın. Benim fikrimce en iyi ekranlar 4.7", 5.2" ve 5.3" olanlar. 5.2" biraz daha performans, 5.3" biraz daha deneyim amaçlı. Ben 5.2" tercih ettim açıkçası.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı