2000 TL'lik Sistem 1200 TL'ye

Burak Dereli

Hectopat
Katılım
5 Temmuz 2013
Mesajlar
815
Öncelikle merhabalar. Bir süre önce karşılaştığım şaşırtıcı durumu sizlerle paylaşıp kafamdaki soru işaretlerini giderme uğraşındayım. Oturduğum yerde bir Casper bayisi var idi. Ben de o vakit toplama sistem fiyatlarını araştırıyordum. Her dükkana giriyordum açıkçası piyasa bilgisi için. O dükkana girmeden birkaç saat önce Vatan Bilgisayarda i7 sistem fiyatını da almıştım. Yaklaşık 2000 tl gibi bir fiyat söylediler. Girdiğim dükkanda aynı sistemi görüştüğüm kişi 1200 veya 1300 tl olarak hesapladı. Sizce bu durumun sebebi nedir. Bu ucuzluğun nedeni nedir. Adam ben diğer firmalara satış yapıyorum, çıkış yeri biziz dedi. Pek inandırıcı gelmedi bana. Ayrıca bana eski Casper bayi müdürü olduğunu da söyledi. Sanırım önümüzdeki yaz da o dükkanda çalışacağım. İhtimal yüksek. Bu fiyat konularında tecrübe ve bilgi sahibi olan arkadaşlar düşüncelerini benimle paylaşırsa sevinirim. Teşekkürler. Vatan Bilgisayarda topladığım sistem de aşağı yukarı şöyle idi :

Cooler Master HAF 912 PLUS 750 W Kasa
Anakartı hatırlayamadım kusura bakmayın.ASUS olduğu kesin ama.
Intel Core i7 3770K İşlemci
Ekran Kartı HD 7770 veya 7850'ydi galiba.
GSKILL RIPJAWSX 8 GB 1600 Mhz Ram.
Seagate Barracuda 2 TB 7200 RPM HDD
ASUS DVD-R
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sistem mi ? Hiç sanmıyorum. Dandik bir sistemi kafalamaya çalışmıştır size. Daha önce böyle şeyler çok yaşadık. i7 mi verelim bir i7, ekran kartı mı verelim 2 GB ekran kartı. Anakartı Pegatron verirler artık. Arada böyle bir fiyat farkı olması çok mümkün gözükmüyor bana.
 
Kesinlikle katılıyorum. Recep abinin dediği bir bakkala rastladım sanırım. Şu an lise 1 öğrencisiyim. Yazın orada çalışırsam istediğim kasa pert olur sanırım. Başka düşüncesi olan var mı ? Bu durum üzerinde tartışıp beni bir karara yönlendirirseniz mutlu olurum. Egemen Bey teşekkürler.

- - - Güncellendi - - -

Bu arada yine birkaç ay önce sistemi alacağıma dair iki konu açıp birkaç arkadaşı yormuştum. Nasip olmadı bu sene. İnşallah önümüzdeki yaz alacağım sistemi. Counter Strike oynamaktan da sıkıldım zaten :(

- - - Güncellendi - - -

Beni konu hakkında aydınlatacak biri yok mudur acaba ?
 
Yorumlara devam arkadaşlar. Umut teşekkürler. Sistem aşağı yukarı 2000 tl tutuyor. Fakat o sistemi almayacağım. Benim ihtiyaçlarım için gereksiz ve pahalı gözüküyor.

- - - Güncellendi - - -

Buyrun...

- - - Güncellendi - - -

Koca forumda başka fikri olan yok mu !

- - - Güncellendi - - -

Alsam mı acaba :)
 
Arkadaşlar böyle durumlarda kazık yiyen abilerim bi yardımcı olsalar diyorum :)

- - - Güncellendi - - -

Tüm hesabımı ona göre yaptım da :D

- - - Güncellendi - - -

Bu arada eksen bilgisayar daha uygun Proppy1, bilgine.
 
Test işlemcisi mi acaba sorusu aklıma geliyor? O işte bir iş vardır kesinlikle. DH'de biri böyle bir olay yaşamıştı diye hatırlıyorum.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı