20000 TL'ye laptop alınır mı?

Emir9765

Centipat
Katılım
5 Aralık 2021
Mesajlar
25
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben kendime bir laptop almak istiyorum ve bütçem 20000 TL (PC almama daha bir süre var doların artmasıyla bütçem 25k ya çıkabilir.) Ama bazı arkadaşlarım ve birçok kişi bunun yerine git masaüstü al daha iyi, daha iyi oyun oynarsın... vb şeyler söylüyor. Ama ben rahatıma düşkünüm laptop bana birçok kişinin aksine daha rahat kaçar taşınabilrilik, küçük, ince olması bakımından. Benim sordumda işte bu sizce bir laptopa 20.000 TL para verilir mi yoksa durmadan masaüstü al diyenler haklı mı? Veya laptopun ömrü kısa olur mu veya iyi bir laptopun ömrü ne kadar olur? Kafam çok karıştı.
 
Çok FPS takıntın yoksa, ben sadece birkaç saat oynarım sonrasında kapatırım diyorsan alınır. Aksi halde masaüstü bakınmanız daha doğrud olur.
 
Haklı değiller kardeşim. Ben salonda Tv izlerken de oyunumu oynuyorum, seyahate gittiğimde de oynuyorum. Masaüstü performans olarak ileride olsa da bence kullanım için çağın gerisinde. Mevcut piyasada 20K ile 3060'lı bir cihaz alabilirsin. Bu da sana performans anlamında bir referans sağlar.

Hele ki bütçe artarsa 3070'e çıkan sağlam cihazlar var. Arkanıza bile bakmazsınız.

 
Ben kendime bir laptop almak istiyorum ve bütçem 20000 TL (PC almama daha bir süre var doların artmasıyla bütçem 25k ya çıkabilir.) Ama bazı arkadaşlarım ve birçok kişi bunun yerine git masaüstü al daha iyi, daha iyi oyun oynarsın... Vb şeyler söylüyor. Ama ben rahatıma düşkünüm laptop bana birçok kişinin aksine daha rahat kaçar taşınabilrilik, küçük, ince olması bakımından. Benim sordumda işte bu sizce bir laptopa 20.000 TL para verilir mi yoksa durmadan masaüstü al diyenler haklı mı? Veya laptopun ömrü kısa olur mu veya iyi bir laptopun ömrü ne kadar olur? Kafam çok karıştı.

20K'lık bir laptop ile 20K'lık bir masaüstü PC'nin FPS bakımında çok farkı olmaz (Benimle aynı düşüncelere sahip değilseniz beni aydınlatın, boş boş gülme emojisine basmayın) Tabii ki taşınılabilirlik açısından laptop açık ara önde, ben laptop alırdım.
 
Laptopların ömrü kısa olmaz bataryanın ömrü kısa olur. Tabii kaliteli ise bilemem ama oyun oynicayaksanız bence masaüstü alın laptoplar aşırı yüksek ısıya çıkabilir mobil ekran kartları tam performans veremeyebilir.
 
Ben kendime bir laptop almak istiyorum ve bütçem 20000 TL (PC almama daha bir süre var doların artmasıyla bütçem 25k ya çıkabilir.) Ama bazı arkadaşlarım ve birçok kişi bunun yerine git masaüstü al daha iyi, daha iyi oyun oynarsın...vb şeyler söylüyor. Ama ben rahatıma düşkünüm laptop bana birçok kişinin aksine daha rahat kaçar taşınabilrilik, küçük, ince olması bakımından. Benim sordumda işte bu sizce bir laptopa 20.000 TL para verilir mi yoksa durmadan masaüstü al diyenler haklı mı? Veya laptopun ömrü kısa olur mu veya iyi bir laptopun ömrü ne kadar olur? Kafam çok karıştı.

Rahatlık istiyorsan laptop al ama masaüstü ömrü daha uzun olur parçalarını ileride değiştirebilirsin. Laptop un ömrü ise kalitesine göre değişiyor benim 10 yıllık Toshiba laptopum hala çalışıyor.
 
Selamlar,
taşınabilirlik senin için çok önemli ise mecbur notebook alman gerekiyor. Eğer imkanın var ise masaüstü alman daha mantıklı olur. Daha iyi performans alırsın. İleri de sadece ekran kartı değiştirerek sistemin ömrünü uzatabilirsin. Ben masaüstü kullanıyorum. yaklaşık 6-7 yıldır sadece parça değiştirerek yoluma devam ediyorum. 1 sene önce işlemci ve anakartı değiştirdim. ihtiyaç halinde ileri de ekran kartını değiştirmem yetecek. Bir de bunları yaparken değiştirdiğin parçayı da satabiliyorsun.
 

Geri
Yukarı