2004 güncellemesi sorunlu mu?

Yalnız Göksu

Decapat
Yer
Ev
Daha fazla  
unknown.png

Fotoğraftada göründüğü gibi 11.8 GB'lik bir dosya var 2004 güncellemesini bugün indirip kurdum ve dosyaları temizlerken bunu gördüm. Bunu silmeye kalktığımda bana eğer silerseniz Windows'un eski sürümlerine dönemezsiniz diye bir uyarı çıkardı ve bende silmedim. Emin olmak için soruyorum 2004 güncellemesi sonrası mavi ekran, performans düşmesi ve hata alma gibi durumlarınız oldu mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir kişide gördüm sadece böyle sıkıntıları fakat kendi adıma konuşmak gerekirse hiçbir sorun yaşamadım.

Mart ayından beri kullanıyorum Build 2004 adı altında (birde 1909 Insider sürümleri var öncesinde) ve en stabil bulduğum Windows 10 sürümü idi (fakat halen daha Windows 8.1 yakalanabilmiş değil düşük sistemlerde).

Mart ayından beri kullanıyorum Build 2004 adı altında (birde 1909 Insider sürümleri var öncesinde) ve en stabil bulduğum Windows 10 sürümü idi (fakat halen daha Windows 8.1 yakalanabilmiş değil düşük sistemlerde).
Düşük sistemlerde zaten yakalaması çok zor. Çünkü Windows 10'daki bileşen ve özellik sayısı 8.1'e göre kat kat daha fazla. Yani HDD'li sistemlerde Windows 7 gibi çalışabilmesi için büyük iyileştirmeler ve belki de köklü değişiklikler yapılması gerekiyor. Zaten piyasaya baktığımda Mainstream seviyesindeki Windows 10 ile gelen bilgisayarların büyük bir kısmı artık HDD ile değil SSD ile geliyor, onu fark ettim. Yani adamlar bile durumun artık ne kadar vahimleştiğini görmüş ki o yüzden SSD'li modeller yaygınlaştı. En azından 2004 sürümü HDD'li sistemlerdeki performansı arttırmış durumda fakat halen daha Windows 7 ve 8.1'i yakalayamadı. Umuyorum ki hem SSD'ler daha da ucuzlar hem de Windows 10 güncellemeleri ile HDD'lerdeki yavaşlık sorunu daha da azalır.

Düşük sistemlerde zaten yakalaması çok zor. Çünkü Windows 10'daki bileşen ve özellik sayısı 8.1'e göre kat kat daha fazla. Yani HDD'li sistemlerde Windows 7 gibi çalışabilmesi için büyük iyileştirmeler ve belki de köklü değişiklikler yapılması gerekiyor. Zaten piyasaya baktığımda Mainstream seviyesindeki Windows 10 ile gelen bilgisayarların büyük bir kısmı artık HDD ile değil SSD ile geliyor, onu fark ettim. Yani adamlar bile durumun artık ne kadar vahimleştiğini görmüş ki o yüzden SSD'li modeller yaygınlaştı. En azından 2004 sürümü HDD'li sistemlerdeki performansı arttırmış durumda fakat halen daha Windows 7 ve 8.1'i yakalayamadı. Umuyorum ki hem SSD'ler daha da ucuzlar hem de Windows 10 güncellemeleri ile HDD'lerdeki yavaşlık sorunu daha da azalır.
Yazılım olaran RAM bellek yönetimi ile düzeltilebilir (NT 5 ile 6.1 arasında çok iyi bir oranda iyileştirme vardı fakat NT 6.1 ile NT 10 arasında o kadar iyi bir iyileştirme yok hatta gerileme var) fakat SDD donanımının fiyatlarının düşmesi yakın vakitlerde pek mümkün görünmüyor, SSHD ile devam ediyorum ben ana bilgisayarda ve stabilizasyon olarak SSD'li sistemlerim kadar iyi olmasada 7200 RPM standart bir HDD'ye göre çok daha iyi, eskiden kullandığımız ve bende de bir tane olan Velociraptor HDD'lerin altında bir okuma (10000 RPM) hızı ile pek stabil değil Windows 10 OS.

Yazılım olarak RAM bellek yönetimi ile düzeltilebilir (NT 5 ile 6.1 arasında çok iyi bir oranda iyileştirme vardı fakat NT 6.1 ile NT 10 arasında o kadar iyi bir iyileştirme yok hatta gerileme var) fakat SSD donanımının fiyatlarının düşmesi yakın vakitlerde pek mümkün görünmüyor, SSHD ile devam ediyorum ben ana bilgisayarda ve stabilizasyon olarak SSD'li sistemlerim kadar iyi olmasa da 7200 RPM standart bir HDD'ye göre çok daha iyi, eskiden kullandığımız ve bende de bir tane olan Velociraptor HDD'lerin altında bir okuma (10000 RPM) hızı ile pek stabil değil Windows 10 OS.
Aynen. Şu Standby bellek sorununu bir türlü çözemediler gitti. Sistem boştayken Windows boştaki RAM'in büyük bir kısmını Standby olarak kullandığı için sıkıntılar yaşanabiliyor. Dediğiniz gibi SSD'lerin fiyatlarının düşmesi bu dönemde zor çünkü Coronavirus salgını dünyayı tabiri caizse mahvetti. O yüzden ancak 2021 yılında düşmeye başlayabilir. Bu sayede SSD fiyatları daha da ucuzlar ve HDD'lerden komple kurtulabiliriz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı