2006 1,6 düz motor Jetta alınır mı?

Shikame

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gt 1030 2gb
İ5-3470
Arkadaşlar şu an Clio 2 sahibiyim yakın bir zamanda degiştirmeyi düşünüyorum aklımda 2 tane araç var LPG'li.
Biri 1, 4T 120bg Linea digeri ise düz motor Jetta şu 1.6 Comfortline falan olarak geçenlerden siz olsanız hangisini alırsınız ek olarak neler düşünürsünüz alınır mı?

Linea 1.4 TJet performans anlamında Clio 2'den de Jetta 1.6'dan da iyi gider.
Jetta ise daha konforlu, oturaklı ve 1.6 102 beygirlik motor ise sorunsuzdur. Fiat'ın 1.4 Tjet motoru öyle sorunludur diyemem ama usta ve parça konusunda diğer Linea'lardan daha zorlayıcıdır.
Eğer arabayı ekseriyetle şehir içinde kullanacaksanız, ayda yılda bir kere memlekete gitmek için uzun yol yapacaksanız 1.6 Jetta her türlü daha iyidir diye düşünüyorum.
Diğer yandan Jetta genel yedek parça konusunda Linea'dan daha pahalıdır. Sarf malzemede üzmez ama olası bir kazada mesela Linea'nın orijinal ön farı 2500 lira civarıyken Jetta'nın orijinal ön farı 5500 lira falan.
Yine de temizini bulmak kaydıyla benim oyum Jetta'ya.

Linea 1.4 tjet performans anlamında Clio 2'den de Jetta 1.6'dan da iyi gider.
Jetta ise daha konforlu, oturaklı ve 1.6 102 beygirlik motor ise sorunsuzdur. Fiat'ın 1.4 tjet motoru öyle sorunludur diyemem ama usta ve parça konusunda diğer Linea'lardan daha zorlayıcıdır.
Eğer arabayı ekseriyetle şehir içinde kullanacaksanız, ayda yılda bir kere memlekete gitmek için uzun yol yapacaksanız 1.6 Jetta her türlü daha iyidir diye düşünüyorum.
Diğer yandan Jetta genel yedek parça konusunda Linea'dan daha pahalıdır. Sarf malzemede üzmez ama olası bir kazada mesela Linea'nın orijinal ön farı 2500 lira civarıyken Jetta'nın orijinal ön farı 5500 lira falan.
Yine de temizini bulmak kaydıyla benim oyum Jetta'ya.

Yanıtın için çok teşekkür ederim peki Jetta'nın kronik sıkıntısı var mı?
Kronik sıkıntılar cogunlukla kullanıcı tarafından olmakla birlikte olduğunu biliyorum lakin yaygın problem anlamında diyorum.

Arkadaşlar şu an Clio 2 sahibiyim yakın bir zamanda degiştirmeyi düşünüyorum aklımda 2 tane araç var LPG'li.
Biri 1, 4T 120bg Linea digeri ise düz motor Jetta şu 1.6 Comfortline falan olarak geçenlerden siz olsanız hangisini alırsınız ek olarak neler düşünürsünüz alınır mı?
2009 Comfortline 1.4 TSİ DSG Jetta'ya 5 yıl kadar bindik. Konforuna kalitesine diyecek bişey yok bence. Linea'dan iyidir. Bizim başımıza birkaç sorun çıkarmıştı ama kullanıma göre değişir, biraz da şans tabi. Bizimki turbo motor olduğu için LPG takılamıyordu. Takılan yalnızca birkaç marka (biri de Prins'ti sanırım) vardı ve o zaman için aşırı pahalılardı. Aynı zamanda diğer LPG'li araçlar gibi tasarruf sağlamıyorlardı. Aynı durum Linea için de geçerli olabilir, bi araştırın derim. Benzin tüketimi fazla olduğu için sattık aracı. Onun haricinde memnunduk. Bir de üstteki arkadaşın da söylediği gibi parça fiyatları tuzludur haberiniz olsun.

O kasa Jetta bir arkadaşımda var, çok memnun bir şekilde kullanıyor herhangi bir arızasından bahsetmedi.

Kronik sıkıntılar cogunlukla kullanıcı tarafından olmakla birlikte olduğunu biliyorum lakin yaygın problem anlamında diyorum.
Eğer DSG şanzıman almayacaksanız çok fazla kroniği olan bi araba değil. Benim hatırladığım, kış aylarında çok gıcırtı yaptığı için ön salıncaklar değişmişti bir kez. Bir defa da ABS beyni yandı ama kronik olduğunu sanmıyorum. TSİ motordaki egzantrik zinciri değişimi maliyetliydi, düz motorda da zincirli sistem midir bilmiyorum. Aklımda kalan en büyük kroniği ise arka stoplarda bulunan kırmızı ledlerin, belli zaman sonra birer birer ölmesi. Tamir yapan yerler var diye biliyorum ama.

1.6 FSI motorların tek yaygın ve bilindik kronik arıza, bildiğim kadarı ile, bobin, ki az çok her almanda yaygın. Değişimi pahalı değil, işçiliği 20 dakika, hatta yolun kenarında bile bir kaç alet ile yapilabilir. Onun dışında elektrik tesisatı, aracın geçmişine bağlı olarak sıkıntılı olabilir. Bu biraz şans işi, az çok her arabada olur, ancak VW araçlar elektriksel olarak biraz karmaşık oluyor muadillerine göre, bu yüzden tesisat tamirlerini bazı ustalar yapamıyor.

Performansı ayağınızı uçurmaz, ama gündelik kullanım için yeterli, aynı motoru Golf ve Passat'ta kullandım, onlarda da yeterliydi.

Birde bu senelerde hatırladığım kadarı ile eski tip, tork konvertörlü otomatik vardı, manuellere ve DSG'lere göre daha hantallar ama alınmayacak şanzıman değil.

Jetta 2012 kullanmış biri olarak TSI ve fsi motorlarda kronik zincir sorunu var, ayrıca yakıtları felaket yüksek şehir içi 10lt aşağısında yakmazsınız. Gaz kelebekleri çabuk dağılıyor epc arızası veriyor gaz yememeye başlıyor değişimi 35.000TL, zincir çabuk yıpranıyor ona da 20-40 arası fiyat veriyorlar. Tavsiye etmem. Size tavsiyem Toyota Corolla 2012 1.4 D4-D almanız. Hem sorunsuz hem de gidişi çok çok iyi, şehir içi yakıtı 5.5 litre ve dizele göre fazlasıyla sessiz çalışıyor. Bizde Jetta vardı sattık Corolla'ya geçtik eve ekmek girmeye başladı. Jetta'nın kötüsüne denk gelirseniz yiyecek ekmek bile alamayacak duruma gelebiliyosunuz.

1.6 FSI motorların tek yaygın ve bilindik kronik arıza, bildiğim kadarı ile, bobin, ki az çok her almanda yaygın. Değişimi pahalı değil, işçiliği 20 dakika, hatta yolun kenarında bile bir kaç alet ile yapilabilir. Onun dışında elektrik tesisatı, aracın geçmişine bağlı olarak sıkıntılı olabilir. Bu biraz şans işi, az çok her arabada olur, ancak VW araçlar elektriksel olarak biraz karmaşık oluyor muadillerine göre, bu yüzden tesisat tamirlerini bazı ustalar yapamıyor.

Performansı ayağınızı uçurmaz, ama gündelik kullanım için yeterli, aynı motoru Golf ve Passat'ta kullandım, onlarda da yeterliydi.

Birde bu senelerde hatırladığım kadarı ile eski tip, tork konvertörlü otomatik vardı, manuellere ve DSG'lere göre daha hantallar ama alınmayacak şanzıman değil.
Hocam siz daha önce kullanmışsınız daha iyi bilirsiniz ama piyasada FSİ motorlar çok tutulmuyorlar bu bilgiyi de ekleyelim. Yanlış hatırlamıyorsam çok yakan ve hantal kalan bir motordu. Aynı zamanda LPG ile uyum sorunları vardı. Düz 1.6 (Hitler) almak daha mantıklı gibi sanki.

Son düzenleme:
Jetta 2012 kullanmış biri olarak TSI ve fsi motorlarda kronik zincir sorunu var, ayrıca yakıtları felaket yüksek şehir içi 10lt aşağısında yakmazsınız. Gaz kelebekleri çabuk dağılıyor epc arızası veriyor gaz yememeye başlıyor değişimi 35.000TL, zincir çabuk yıpranıyor ona da 20-40 arası fiyat veriyorlar. Tavsiye etmem. Size tavsiyem Toyota Corolla 2012 1.4 D4-D almanız. Hem sorunsuz hem de gidişi çok çok iyi, şehir içi yakıtı 5.5 litre ve dizele göre fazlasıyla sessiz çalışıyor. Bizde Jetta vardı sattık Corolla'ya geçtik eve ekmek girmeye başladı. Jetta'nın kötüsüne denk gelirseniz yiyecek ekmek bile alamayacak duruma gelebiliyosunuz.

Yanıtın için teşekkür ederim Corolla benim de kafamda var lakin elimi attıgım taksi cıkması cıkıyor digerleride bütçe noktasıda beni yoruyor yakın bir zamanda uygun fiyatlara Jetta bulmuştum ondan dolayı sordum.

Geri
Yukarı