2008 1.6 Mondeo Trend vs 2009 Volvo S40 1.6 D

Abdullah Albay

Centipat
Katılım
1 Haziran 2020
Mesajlar
158
Arkadaşlar bu iki arabadan hangisini seçmek daha mantıklı olur.
Mondeo: 2008 1.6 Benzin/Lpg 180-210 bin km bandı.
Volvo S40: 2008-2009 dizel(1.6 D) 180-210 bin km bandı.
Not: Elbette değişen, hasar vb motor durumu gibi kriterlere dikkat ediyorum. Genellikle şehir içi kullanacak. İş okul vb. teşekkürler. Başka önerileri ve yorumları olanlara da açığım.
 
Dizel araç sevmem ama yine de atmosferik benzinliden iyidir. Volvo diyorum ben de.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1.6 atmosferik çok mu kötüdür ya? Bundan önce 1.3 dizel Albea vardı araba gitmiyordu zaten, hiç tecrübem olmadığı için soruyorum.
Teknik özelliklere bakmadan yorum yapmıştım ancak şimdi bir baktım. Anlaşılan Mondeo, Volvo'dan daha ağır bir kasaya sahip ancak aynı zamanda Volvo'dan daha güçlü. Yani 125 beygire sahipken Volvo hem dizel hem de 115 beygir. Aradaki ağırlık farkını bu eşitler. 125 beygir o kasayı rahatlıkla taşır çoğu küçük hacimli atmosferik araçlar kasayı zor taşıdığı için fazla yakar ve keyif vermez. Bu yüzden ilk yorumda atmosferiği tercih etmemeni söylemiştim. Bu durumda sen sadece benzinli mi yoksa dizel bir araç mı kullanmak istediğine göre seçim yapmalısın. Dizel araçların bakımları ve arıza durumlarında parça fiyatları benzinliden pahalıdır. Benzinli iste sadece daha fazla yakıt tüketimi yaparken litre fiyatı da dizelden pahalıdır.
 
Teknik özelliklere bakmadan yorum yapmıştım ancak şimdi bir baktım. Anlaşılan mondeo Volvo ile aynı ağırlığa sahip. Mondeo 125 beygire sahipken Volvo hem dizel hem de 115 beygir. 125 beygir o kasayı rahatlıkla taşır çoğu küçük hacimli atmosferik araçlar kasayı zor taşıdığı için fazla yakar ve keyif vermez. Bu yüzden ilk yorumda atmosferiği tercih etmemeni söylemiştim. Bu durumda sen sadece benzinli mi yoksa dizel bir araç mı kullanmak istediğine göre seçim yapmalısın. Dizel araçların bakımları ve arıza durumlarında parça fiyatları benzinliden pahalıdır. Benzinli iste sadece daha fazla yakıt tüketimi yaparken litre fiyatı da dizelden pahalıdır.

Bilmiyorum bazı mondeo kullanıcıları rampa performansın zayıf olduğunu, arabanın çekmediğini hatta 1. vitese dahi bazen düştüklerini söylüyorlar rampada. Bu da fazlasıyla düşündürücü araba için. Bu yüksek fiyatlar verilirken bir de arabalara :(
 
Hyundai accent blue modelleri neden ilginizi çekmiyor 2017- 2018 tarzında. Dizel ve 136 beygir veya i30. İlla bu iki model derseniz benzinliyi tercih ederdim ben. İleride çıkacak problemlerde dizel bir 2008 model araç sizi üzebilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı