2008 1.6 Mondeo Trend vs 2009 Volvo S40 1.6 D

Teknik özelliklere bakmadan yorum yapmıştım ancak şimdi bir baktım. Anlaşılan Mondeo, Volvo'dan daha ağır bir kasaya sahip ancak aynı zamanda Volvo'dan daha güçlü. Yani 125 beygire sahipken Volvo hem dizel hem de 115 beygir. Aradaki ağırlık farkını bu eşitler. 125 beygir o kasayı rahatlıkla taşır çoğu küçük hacimli atmosferik araçlar kasayı zor taşıdığı için fazla yakar ve keyif vermez. Bu yüzden ilk yorumda atmosferiği tercih etmemeni söylemiştim. Bu durumda sen sadece benzinli mi yoksa dizel bir araç mı kullanmak istediğine göre seçim yapmalısın. Dizel araçların bakımları ve arıza durumlarında parça fiyatları benzinliden pahalıdır. Benzinli iste sadece daha fazla yakıt tüketimi yaparken litre fiyatı da dizelden pahalıdır.
Volvo o gücü 4000 devirde(3600 diyen site de var) veriyor bunu bi bilelim önce. İkincisi 115 hp volvoda 270nm tork var ve 1750 devirde gelir o tork. Rampada aynı viteste yer yutar s40 mondeoyu.
Ayrıca bence 2009 s40 109 hp 240 nm torka sahiptir, çünkü bu araba focus 2 alt yapısına sahip ve focus o dönem 109 hp idi. 115hp focus 3 ile 2011 civarında geldi. s40 ta muhtemelen 2011 ler 115hp dir.
Bilmiyorum bazı mondeo kullanıcıları rampa performansın zayıf olduğunu, arabanın çekmediğini hatta 1. vitese dahi bazen düştüklerini söylüyorlar rampada. Bu da fazlasıyla düşündürücü araba için. Bu yüksek fiyatlar verilirken bir de arabalara :(
Uzun yolda 3'in altına düşmez yoksa niye koysunlar ki o motoru? Şehir içinde düşüyor olabilir.
 
Volvo o gücü 4000 devirde(3600 diyen site de var) veriyor bunu bi bilelim önce. İkincisi 115 hp volvoda 270nm tork var ve 1750 devirde gelir o tork. Rampada aynı viteste yer yutar s40 mondeoyu.
Ayrıca bence 2009 s40 109 hp 240 nm torka sahiptir, çünkü bu araba focus 2 alt yapısına sahip ve focus o dönem 109 hp idi. 115hp focus 3 ile 2011 civarında geldi. s40 ta muhtemelen 2011 ler 115hp dir.

Uzun yolda 3'in altına düşmez yoksa niye koysunlar ki o motoru? Şehir içinde düşüyor olabilir.
Tork konusunda bilgilendirme yapacaktım ancak 'de da' ayrı yazmadığım için banlanmışım mesajımı düzeltememiştim.

Arkadaş rampa performansından bahsetmiş zaten uzun yol rampa dememiş yani şehir içindeki dik yokuşlarda bire düştüğü oluyormuş buda normaldir.
 
Şimdi burada kriterler şöyle;

Mondeo 1.6 atmosferik motor, sanırım 1500 kg ağırlığındaydı ve tork da çok fazla olmadığı için o aracı pek taşıyacağını düşünmüyorum. Muhtemelen o aracın yakıtı da 10-11 litreden aşağıya olmayacaktır. Ben bu kasa Mondeo oyu uzun yolda kullandım. Gerçekten yol tutuşu olsun konfor olsun güzeldi. Yani tam bir uzun yol aracı diyebiliriz. Ama gel gör ki hantal kalacaktır, çünkü benim sürdüğüm araç 2.0 dizeldi uzun yolda oldukça keyifliydi. Ha 2.0 dizel olmasına rağmen öyle deli gibi de gitmiyor tabi bu da bir gerçek. Mondeo'nun esprisi uzun yolda virajlarda güven vermesi.

Volvo'ya bakacak olursak, aslında Ford Focus. Nitekim sanayide de bu konuda sıkıntı çekmezsin. Alt takım, yürüyen aksam gibi bir çok parça Ford ile ortaktır. Ama sonuçta dizel olmasından mütevellit Turbo olması sayesinde ben çok da yokuşlarda 1'e kadar düşeceğini sanmıyorum. Sonuçta 1700'lü devirlerde bu torku verecektir. Ama yanlış hatırlamıyorsam Volvo'nun da 1400 fazla ağırlığı olması lazım. Eğer birazda olsa performans istiyor ve uzun yol yapıyorsanız Volvo bana daha mantıklı geliyor. Tabi bu kilometrelerde dizel bir araç almak ne kadar doğru oda ayrı bir konu, bunun yanında Volvo C sınıfı iken Mondeo D sınıfı bir araç. Yani karşılaştırmak aslında bu iki araç için çok da doğru değil. Burada söylediğim gibi performans, yakıt, C sınıfı mı B sınıfı mı gibi bir çok kriteri göz önüne alıp karşılaştırmanız gerekiyor.
 
Şimdi burada kriterler şöyle;

Mondeo 1.6 atmosferik motor, sanırım 1500 kg ağırlığındaydı ve tork da çok fazla olmadığı için o aracı pek taşıyacağını düşünmüyorum. Muhtemelen o aracın yakıtı da 10-11 litreden aşağıya olmayacaktır. Ben bu kasa mondeo oyu uzun yolda kullandım. Gerçekten yol tutuşu olsun konfor olsun güzeldi. Yani tam bir uzun yol aracı diyebiliriz. Ama gel gör ki hantal kalacaktır, çünkü benim sürdüğüm araç 2.0 dizeldi uzun yolda oldukça keyifliydi. Ha 2.0 dizel olmasına rağmen öyle deli gibi de gitmiyor tabii bu da bir gerçek. Mondeo'nun esprisi uzun yolda virajlarda güven vermesi.

Volvo'ya bakacak olursak, aslında Ford focus. Nitekim sanayide de bu konuda sıkıntı çekmezsin. Alt takım, yürüyen aksam gibi birçok parça Ford ile ortaktır. Ama sonuçta dizel olmasından mütevellit Turbo olması sayesinde ben çok da yokuşlarda 1'e kadar düşeceğini sanmıyorum. Sonuçta 1700'lü devirlerde bu torku verecektir. Ama yanlış hatırlamıyorsam Volvo'nun da 1400 fazla ağırlığı olması lazım. Eğer biraz da olsa performans istiyor ve uzun yol yapıyorsanız Volvo bana daha mantıklı geliyor. Tabi bu kilometrelerde dizel bir araç almak ne kadar doğru oda ayrı bir konu, bunun yanında Volvo C sınıfı iken mondeo D sınıfı bir araç. Yani karşılaştırmak aslında bu iki araç için çok da doğru değil. Burada söylediğim gibi performans, yakıt, C sınıfı mı b sınıfı mı gibi birçok kriteri göz önüne alıp karşılaştırmanız gerekiyor.

2012-2014 citroën C4'ler hakkında ne dersiniz hocam 1.6vti confort benzin ya da 1.6 dizel hakkında otomatik ve manuel vitesli modellere. Bu arabanında tipi, iç görünümü fena dahil gibi. Bütçem fazla değil bu yüzden sordum. Km 130-160 bin arası.
 
2008 S40 model Volvo'yu 1 yıl kullandık. Sattık Golf aldık. Golf 7 küçük diye beğenmediler. Bizimkiler Volvo'yu aşırı beğendiği için Golf'u satıp 2012 model S40 En dolu paketini aldılar. Gayet memnunuz. Araba kaliteli hissi veriyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı