2013 BMW M Sport 320D vs Mercedes C180

Katılım
22 Kasım 2016
Mesajlar
25.472
Makaleler
24
Çözümler
105
Yer
İstanbul
Bir yakınım için araba bakıyoruz. Öncelikle sıfır için bütçemiz yok. Sıfıra çıksak premium markalara giremiyoruz bu sebeple 2. el almaya karar verdik. Bütçe 150.000-170.000 TL'ye kadar.

Bu aralıklarda 2015 öncesi M Sport 320D, 2015 C180 AMG 7G, zorlarsak Audi A4 çıkıyor. Audi A4 biraz ağır kaçtığı için sıcak bakmıyoruz. C180 AMG beyaz + sunroof her sokak arasında var. Gerçi BMW 3 serisi de öyle de, Mercedes'e göre performansa ve şanzıman kalitesinde önde olduğu için tercih sırasında öne geçiyor.

Malzeme kalitesi, konfor: C180
Performans, şanzıman kalitesi, az yakar, çok kaçar: BMW 320d. Bir tek km olarak 200.000'lere kadar çıktığı için düşündürmedi değil bizi. Tercihiniz ne olurdu? Örnek 2 tane ilan atayım.

Araç İstanbul trafiğinde kullanılacak. Bazı arkadaşlarım da İstanbul trafiğinde aradaki performans farkının önemli olmadığını, Mercedes'in daha ağır bastığını söylediler. Kararsız kaldık. Ben ikisini de kullandım. BMW sürüşü daha keyifli geliyor, AMG paket sert zaten, en ufak kasiste bütün rahatınız bozuluyor araçtaki.

@Handsome Reis


Bu diğer ilana göre daha temiz gözüküyor: BMW / 3 Serisi / 320d / M Sport / Hatasız..enn fulll paket KOLTUK İSİTMA ELEKTİRİKLİ HAFIZALI KOLT sahibinden.comda - 616339109
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Her ne kadar Kızılay dağıtmış gibi her yerde beyaz beyaz olsa da mantıklı olan f30 gibi görünse de benim tercihim özellikle sorunsuzluk namına C180 olurdu. Gerçi BMW'nin 2000 CC dizeli yıllardan beri kullandığı güvenilir bir motor da olsa İstanbul trafiğinde ne kadar hızlı olduğunun pek bir önemi kalmıyor. O sürüş dinamiğini anlayacağın yolu da yapamayacaksın. Bir de dur kalk trafik şu bu, kısa mesafe yolculuklar ayrıca alacağınız araçların gelmiş olduğu KM düşününce bakım masrafları bakımından da benzinli daha mantıklı olacaktır.
 
C180 sanıldığı gibi konforlu, sessiz araba değil. F30 çok daha iyi araba kesinlikle F30 alın, üstelik şanzıman-motor ikilisi harika ve sorunsuz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
C180 AMG paket kullandım. BMW'ye göre sert olsa da konfor ve iç yalıtım olarak önde. Motor şanzıman olarak karşılaştırmaya gerek yok. Her türlü BMW zaten.

İstanbul trafiğinde şehir içi aradaki performansı nasıl hissedeceksin o da işe konuda dediğim gibi muamma. Bir de yüksek km de Mercedes daha sorunsuzdur diyorlar ve ben de öyle düşünüyorum. Son attığım ilandaki BMW de kafamıza yattı, bakalım biraz daha düşüneceğiz. 100.000 km de normal 5 yaşındaki araç için.
 
Aracı almadan önce Borusan'da KM'i kontrol ettiriniz. Benden size tavsiye.

Ücreti de şu şekilde anlaşın. Eğer sizin KM doğru ise parayı ben vereceğim fakat üzerinde oynanmış ise ücretini siz ödeyeceksiniz. Zaten buna yanaşmıyor ise oynanmıştır.

Yıllarca BMW sahibi olmuş biri olarak, her ne olursa olsun BMW tercih ederim. Hastalık gibi bir şey bu.
 
Bildirim gelmedi ama iyi ki basmışım.
Hatay'da c200d AMG'ler her sokakta 1-2 tane var.
Bana kalırsa güzel araba mı, değil.
BMW daha alınası duruyor.
Türkiye geneli arama yaparsanız temiz bulursunuz illa.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı