2017 1.6 Multijet Fiat Doblo partikül filtresi kronik olarak doluyor

yusuf5151

Centipat
Daha fazla  
2017 1.6 Doblo da dpf kronik olarak doluyor. Dpf içini kırdırıp iptal ettirmek mi yoksa downpipe mı daha sağlıklı olur?

2017 1.6 Doblo da dpf kronik olarak doluyor. Dpf içini kırdırıp iptal ettirmek mi yoksa downpipe mı daha sağlıklı olur?

Hiçbiri mantıklı değil.
Motor aksamında yağ/mazot tarafında partikül filtresini tıkayacak bir sorun mevcut. Bu nedenle dolum oluyor.
İptal ettiğiniz zaman araçta duman atmalar ve çiğ yakıt kokusu gibi durumlar gözlenebilir.
Yetkili servis bakımlıysa kapsamlı bir check-up yaptırın. Eğer yetkili servis bakımlı değilse enjektörleri kontrol ettirin. Enjektörcü aralığı ile bu kontrolü sağlayabilirsiniz.
Araçta olmaması gereken bir parça olsaydı mühendisler zaten bunu koymazlardı.
Partikül iptali yapan hırsızların kucağına düşmeyin, egzozcuların ısrarcı davranışlarından uzak durun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiçbiri mantıklı değil.
Motor aksamında yağ/mazot tarafında partikül filtresini tıkayacak bir sorun mevcut. Bu nedenle dolum oluyor.
İptal ettiğiniz zaman araçta duman atmalar ve çiğ yakıt kokusu gibi durumlar gözlenebilir.
Yetkili servis bakımlıysa kapsamlı bir check-up yaptırın. Eğer yetkili servis bakımlı değilse enjektörleri kontrol ettirin. Enjektörcü aralığı ile bu kontrolü sağlayabilirsiniz.
Araçta olmaması gereken bir parça olsaydı mühendisler zaten bunu koymazlardı.
Partikül iptali yapan hırsızların kucağına düşmeyin, egzozcuların ısrarcı davranışlarından uzak durun.

Bugün dpf kırdırdım çekişi falan arttı biraz araştırdığınızda Doblo euro 5 motorlarda kronik dolduğunu görürsünüz onun dışında bakımını her zaman yaptırırım arabamın hiçbir sorunu yok temizlettğim zamanda ortalama 5 bin de falan geri doluyor ne kadar motoru devirlide kullansam euro 5 Doblo'larda kronik maalesef ilgin için çok teşekkür ederim.

Bugün dpf kırdırdım çekişi falan arttı biraz araştırdığınızda Doblo euro 5 motorlarda kronik dolduğunu görürsünüz onun dışında bakımını her zaman yaptırırım arabamın hiçbir sorunu yok temizlettğim zamanda ortalama 5 bin de falan geri doluyor ne kadar motoru devirlide kullansam euro 5 Doblo'larda kronik maalesef ilgin için çok teşekkür ederim.

Geçmiş olsun hocam.
Kronik dpf sorunu diye bir şey yoktur. Bilinçsiz kullanıcı vardır. DPF'nin dolma nedeni aracın bakımsız olmasından kaynaklı değil. %50 kullanıcı kullanımı ve %50 mekanik arızadan kaynaklanır. Kronik dpf sorunu denen bir şey yok.
1-2 haftaya kalmaz aracın sorunlarıyla ilgili şikayet konularını açarsınız.
Hayırlısı olsun.

E5 multijet motor en sorunlu Fiat motoru benim gözümde böyle kronik bir sorunu da çıksa şaşırmam ama benim bildiğim 2500 ~ 3000 devir arası DPF kendini temizliyor. Açık yolda bir 10 ilâ 15 kilometre gitseniz devirli bir biçimde sorun düzelir diye düşünüyorum. E5 motorlarda benim bildiğim DPF iptal edilince zaman içinde motor beyni sorun yaşıyor. Bir de araç size çekiş düşüklüğü dışında bir belirti veriyor muydu, bilgi ekranında DPF temizleniyor lütfen bekleyin gibi bir yazı mı çıkıyordu yoksa direkt DPF ışığı mı yanıyordu?

Geçmiş olsun hocam.
Kronik dpf sorunu diye bir şey yoktur. Bilinçsiz kullanıcı vardır. Dpf'nin dolma nedeni aracın bakımsız olmasından kaynaklı değil. %50 kullanıcı kullanımı ve %50 mekanik arızadan kaynaklanır. Kronik dpf sorunu denen bir şey yok.
1-2 haftaya kalmaz aracın sorunlarıyla ilgili şikayet konularını açarsınız.
Hayırlısı olsun.

Birkaç ay oldu hiçbir sorun yaşamadım yakıt kullanımı düştü çekiş arttı kafam rahat yaptıracak olan varsa rahatlıkla yaptırabilir hiçbir sorunda olmuyor.

Birkaç ay oldu hiçbir sorun yaşamadım yakıt kullanımı düştü çekiş arttı kafam rahat yaptıracak olan varsa rahatlıkla yaptırabilir hiçbir sorunda olmuyor.

Crackli yazılım ile çözüme ulaşacağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.
Dediğim 1-2 hafta sonra şikayet mevzusu ise kullanıcıdan kullanıcıya değişir. Biraz daha kullanım sağlamanız gerekiyor demek ki. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı