2017'de GTX 1070 ekran kartının fiyatı

@kino günümüzde 1700 liraya GTX 1070 olsa stoklar seriden biter herhalde.

Pahalı olan nedir? Eğer benim kartı aldığım fiyatı kastediyorsanız, gayet uygundu.

O zamanki döneme göre hem pahalı hem ucuz diyebiliriz. 2017 mining dönemi daha kitlelere ulaşmadığında GTX 1060 6 GB 1200 TL, 1070 de 1500 TL civarında geziniyordu MSRP $380 olarak açıklanmıştı zaten ilk çıktığında.

Mning kitlelere ulaştığında ve RX 470/480 piyasadan süpürüldüğünde sıra NVIDIA'lara gelmişti onda da ilk bitenler 1070 ve 1080 oldu. En son GTX 1060 6 GB dahi Türkiye'de yoktu, Amazon Amerika'dan 2000 TL'ye falan geliyordu. Tabii sonradan mining dönemi azalışa geçince fiyatlar tekrar düşmeye başladı. 1700-1800 TL yani $500 üzeri için kötünün iyisi diyebiliriz o dönem için. Bugün kadar çeşitli satıcı olmayınca fiyat takibi yapılamıyordu. 1050 Ti tenekesine 1K verenler bile ucuz sanıyordu kartı.

Olsun, 1800 TL'ye aldığım kartı tam 4 sene full kullandım ve 6 ay önce 2,5 katı fiyatına sattım. Bir de böyle düşünmek lazım. Hem o dönemde herkes bu fiyatlardan alıyordu. Sadece ben almadım sonuçta.

@Coturismail 2.5 katına satınca GTX 1070'e eş değer bir kart alabildin mi? Önemli olanı bence bu.

Hayır, demek istedigim aynı fiyatına sıfırını alıp alamaman.

Hayır, demek istedigim aynı fiyatına sıfırını alıp alamaman.
Kartı sattığım zaman aynı fiyata sıfırını yada eşdeğerini alıp alamam benimle ilgili bir durum değil. Çünkü kartı aldığımda dolar kuru 3.43'tü, sattığımda 13.63'tü. Sizin bu dediğiniz farklı yerlere gider. Kimisi siyaseti bulaştırır, kimisi ekonomiyi. Konu çok farklı yerlere gider. Bu nedenle bu durum sizin yada benim çözeceğimiz bir konu değil.

Hayır, amacım siyaset karıştırmak değildi. 2.5 kat kârdayım diyorsun da tam tersine kârda değilsin. Kâr senle ilgili bir durumsa neden bu seninle alakalı durum olmuyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…