2018 Skoda SuperB Comfort ne yapılabilir?

For East Troop

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Kayseri
Merhaba, 2018 model Skoda SuperB'imiz var. Pasta cila, boya koruma, seramik kaplama, far ppf kaplama, 4D paspas, bagaj havuzu işlemleri uygulandı. Araç şu anda tertemiz, daha neler yapılabilir? Gizli özellikleri nelerdir? Açtırılır mı? Aklımda Amerikan park, cam çıtası takılması ve gizli özelliklerin açılması var. Yaklaşık 3000 lira tutuyor, değer mi?

Hocam aynı arabadan bende de var aracınız dizelse yazılımı önerebilirim hem yakıt tüketimi düşer hem de aracın performansındaki artışı fark edersiniz.
O işleri çok bilmiyorum işte, arabayı oyuncak ederler diye korkuyorum. 1.6 dizel, çok fark ediyor mu yazılımla? Bir de yazılım dediğimiz şey nasıl yapılıyor, biraz açar mısınız?

O işleri çok bilmiyorum işte, arabayı oyuncak ederler diye korkuyorum. 1.6 dizel, çok fark ediyor mu yazılımla? Bir de yazılım dediğimiz şey nasıl yapılıyor, biraz açar mısınız?

Hocam öncelikle çok fark ettiğini söyleyebilirim kendi aracımda da yazılım var oradan yola çıkarak gönül rahatlığıyla arkasında durabilirim. Yazılımın aşamaları var senin yaptırman gereken aşama stage 1 dedikleri aşama, bendeki de bu. Bu aşamada aracın motor yönetim sistemine yapılacak olan değişiklikleri (enjeksiyon, ateşleme vs) içeriyor. Yaşadığın yerde sağlam ve güvenilir bir yazılımcı araştırarak işinizi halledebilirsiniz.

1693736526131.png

Hocam öncelikle çok fark ettiğini söyleyebilirim kendi aracımda da yazılım var oradan yola çıkarak gönül rahatlığıyla arkasında durabilirim. Yazılımın aşamaları var senin yaptırman gereken aşama stage 1 dedikleri aşama, bendeki de bu. Bu aşamada aracın motor yönetim sistemine yapılacak olan değişiklikleri (enjeksiyon, ateşleme vs) içeriyor. Yaşadığın yerde sağlam ve güvenilir bir yazılımcı araştırarak işinizi halledebilirsiniz.

Eki Görüntüle 1929301
Anladım hocam, maliyeti nedir bunun?

Markalar motorları üretirken belli koşullara göre üretiyor. Tabii bazı regülasyonlarla uymak zorunda kalıyorlar ve bu sebeple motorların potansiyelinin daha altında güç ürettirecek şekilde satışa sunuyorlar. Sadece bununla da kalmayıp motor toleranslarına göre de güç belirleniyor.

Bunu yapmaları gayet normal çünkü Antartika'da yaşayan kişi de Afrika'da yaşayan kişi de aynı arabaya sahip olabilir. Hem soğukta çalışması, hem sıcakta çalışması ve bunları sağlıklı şekilde yaparken uzun ömürlü olması gerekiyor. Farklı toleranslara sahip motorlar olabilir, fabrikadan çıkan her motor aynı değil.

ECU Tuning genellikle optimum performansı almaya odaklı oluyor. Bunu yaparken ateşleme zamanları, hava-yakıt karışımı ve turbo basıncı gibi değerleri değiştirilebiliyor. Motor daha çok strese biniyor ve tüm hareketli parçaların ömrüne olumsuz etki yapıyor. Genellikle ECU Tuning'e rağmen motor ömrü normal kullanımdan daha uzun sürecek halde kalıyor ama kazandığınız +25 HP'ye inanın değecek bir işlem değil.

Normal kullanıcı değilseniz bunların hiçbir önemi yok ve zaten etkilerini biliyorsunuzdur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı