2018 Yılı İtibariyle Hangi Web Tarayıcı Kullanılmalı?

Ana tarayıcı olarak Chrome'u tercih etmesem de genelde Surf için Google Chrome kullanıyorum. Güvenli, hızlı ve sade. Ama mahremiyet konusunda Firefox her zaman lider. Opera ve diğer tarayıcıları kullanmam için zaten sebep yok. Şu sadelik için bile Chrome diyebilirim.

gc.png
 
KESİNLİKLE CHROME

BAŞKA SÖZE GEREK YOK

CHROME U BİLEN BİLİR



YANDEXE HİÇ BULAŞMA CHROME KULLAN
Klavyeni yavaşça yere bırak büyük harfle yazmak bağırmak anlamına gelir ve yasaktır.

Soruna gelecek olursak en iyi tarayıcı şuan Chrome, Firefox'a uzun süreden sonra şans verdim Quantum güncellemesiyle baya bir iyileşmiş ama kesinlikle bir Chrome değil daha düşük RAM kullanımı diyorlar 2 sekme açıyorum Firefox 0 Chrome da 5 tane eklenti var Chrome değerleri daha düşük. CPU kullanımını Firefox nedense coşturuyor Chrome'un artılarından biride Google'ın ürünü olduğu için bunlara tam uyumlu çalışması ve içinde bulunan dahili özellikler gayet güzel Google Çeviri gibi. Tasarım olarak Chrome'un sade tasarımı beni daha çok cezbediyor olması gerektiği gibi gayet sade ve kullanışlı.

Yandex Browser Opera bunlar hikaye illa fantezi arıyorsanız Midoriyi deneyin derim.
 
Chrome bağımlılık yaptı resmen. Diğer araçları sadece Chrome'u indirmek için kullanıyorum. Neden böyle olduğunu da bilmiyorum.
 
Cevapların hepsini okudum. Okuyorum. Herkese teşekkür ederim. Crhome lider görünüyor. Sonra Opera sanıyorum. Eski alışkanlık şimdilik devam galiba. Crhome + Opera ( VPN sağlıklı çalışıyor )
 
Her tarayıcının kendine göre artıları var. En çok kullanıcısı olanları sayacak olursak;

Firefox:
+ Eklenti yönünden en zengin tarayıcı.
+ Sörf konusunda diğer tüm tarayıcılardan hzılı.
+ Senkronizasyon konusunda kesinlikle birinci sırada.
+ RAM kullanımında rekor iyileştirmeler yaptı.
+ Kesinlikle en kişileştirilebilir tarayıcı ve böyle olmaya devam edecek.
- Kullanım alışkanlığı farklı olanlar geçmekte zorlanabilir.
- Chrome'dan daha fazla çökme yaşadığını söyleyebilirim ama bu tarayıcıdan değil girdiğiniz sitelerden kaynaklanıyor.

Chrome:
+ Dünya'nın en hızlısı olduğunu iddia ediyorum. Hatta en sorunsuzu da olabilir.
+ Ağır sitelerde gezerken ya da çok sayfa kaydırmak istediğinizde tüm tarayıcılardan iyi performans sunuyor.
+ Kullanımı çok olduğu için çoğu eklenti bu tarayıcı için de çıkıyor.
- Olası kapanmalarda sayfa kurtarma konusunda başarısız.
- Sistem kaynağı tüketiminde tam bir rezil. Aşırı işlemci ve bellek tüketimi var.

Opera:
+ Chrome tabanlı olduğu için uyumluluğu Chrome ile aynı.
+ Kaynak kullanımı yönünde en iyi tarayıcılardan birisi.
+ VPN'i için bile geçilebilecek bir tarayıcı. WhatsApp gibi dahili eklentileri de kullanıcıları kendine çeken bir yön oluyor.
- Az kullandığı kaynakların eksiklerini animasyonlarda yaşatıyor.
- Senkronizasyon servisi berbat. Geçmişi vb. senkronize etmiyor. Hesabınızdaki şifremi unuttum tuşu mail bile göndermiyor.

Benim kullanımımı sorarsan ben senkronizasyonu diğer tüm tarayıcılardan iyi olduğu için yaklaşık 10 aydır Firefox kullanıyorum. Windows'tan girdiğim bir siteyi 2 dakika sonra macOS'a geçip oradaki geçmişten bulup gezmeye oradan devam edebiliyorum. Pocket özelliği de güzel bir artı. Bir ay kadar önce Opera'ya geçtim ama animasyonlar memnun etmiyor. Chrome ise eklenti yönünde beklentilerimi karşılayamayan bir tarayıcı ve senkronizasyonu benim için yetersiz. Maxthon'u ben biraz fazla yavaş buldum. Ayrıca biraz fazla renkli.
 
Vivaldi'yi güzel bir tarayıcı. Chrome, Opera, Firefox hepsini dize getirir, katlar çarpar. En kişiselleştirilebilir kısmında Vivaldi yine öne çıkıyor, direk olarak tarayıcının tüm renklendirilebilen alanlarını değiştirip kendinize özgü hale getirebiliyorsunuz. Chrome'a göre bariz RAM tüketimi daha az ama Opera ile karşılaştıramayacağım, uzun zamandır Opera kullanmıyorum çünkü. Opera benzeri sol menü çok işlevsel ve hızlı erişim için hemen herşey orada bulunuyor. Sekmeleri gruplandırabilmek çok güzel bir detay. Tüm sekmelerin üzerine gelip canlı önizleme göstermesi de hoş bir detay. Ek olarak 4 sekmeye kadar ekranı bölüp tarayıcı ekranında aynı anda 4 sekmeyi kullanabilmekte içerik üreticileri için mükemmel bir detay.

Ama Vivaldi'nin de eksik olduğu bazı alanlar yok değil. Öncelikle ürün hala daha Beta sürümünde. Bu sebeple her cihazda farklı bir hata baş gösterebiliyor. Örneğin bende tek sıkıntılı çalışan yanı indirme linklerine doğru dürüst tepki verememesiydi ve bazı fontlarda Türkçe karakerleri açamaması ve kendi fontunu kullanmasıydı. İndirmenin en sık kullandığım özellik olmasından dolayı biraz soğudum. Ek olarak tüm ayarlarımın ve kayıtlı şifrelerimin Chrome'da olması ve Vivaldi'nin Chromium tabanlı olmasına rağmen kayıtlı şifreleri biriktirdiği alana arayüz üzerinden erişilememesi ve şifreleri içeri aktar özelliğini aktif etmeme rağmen (chrome://flags düzenlemesi gereklidir) herhangi bir katkısının olması beni Vivaldi aşığı yapmaya engel olan noktalar oldu.
 
Chrome benim için kült bir film gibi. Fazla klasik geliyor bana. Çoğu insan kullanıyor ve memnun olduğunu belirtiyor fakat ben hiç alışamadım Chrome'a. Chrome zaten fazla RAM ve işlemci kullanıyor diğer tarayıcılara nazaran.

Bir dönem Microsoft Edge kullandım, bazı siteleri açamıyordu, bıraktım onu. Sistemi yormuyordu fakat çok tabletimsi bir tarayıcıydı.

Internet Explorer bile kullandım bir süre, şimdi düşünüyorum da nasıl böyle bir hata yaptım ben diyorum kendime.

Yakın zamanda Mozilla Firefox'ı denedim. Hoşuma gitti açıkçası, eklenti desteği de gayet fazlaydı fakat siteleri açarken arada sırada fazla bekletiyordu, animasyonları da gayet hoş. Özellikle Youtube'ta video izlerken tam ekrana geçişteki efekt gayet hoş. Opera'dan biraz daha fazla bellek kullanımı var ama Chrome kadar fazla değil.

2015 senesinden beri Opera kullanıyorum. Sanırım 35 ile başlayan sürüm numarası vardı o zamanlar. Bir ara ''Opera'nın eşitleme merkezi saldırıya uğradı'' diye bir haber görmüştüm yine de devam ettim kullanmaya. :D En sevmediğim yönü Youtube'ta tam ekrana geçerken saçma bir efekt ile geçmesi.

Ölene kadar Opera kullanacağım. Bir yazıyı seçince çıkan search & copy özelliği için bile kullanırım Opera'yı.

Bir de dahili VPN.
 
Cevapların hepsini okudum. Okuyorum. Herkese teşekkür ederim. Crhome lider görünüyor. Sonra Opera sanıyorum. Eski alışkanlık şimdilik devam galiba. Crhome + Opera ( VPN sağlıklı çalışıyor )
Opera Browser, Çinlilere satıldıktan sonra tek dertleri ne kadar kitle toplayabiliriz'i düşünmek oldu. Ne gibi bir işlem yapıyorsunuz bilmiyorum. Ama, masaüstü tarayıcıda VPN olarak gösterilen Proxy hizmetleri Logs tutuyor. Tarayıcılarının hangi verileri sunucularına ilettiği zaten belirsiz. Güvenlik konusunda Chrome ve Firefox'un gerisinde. Özellikle Google güvenlik açıklarını hızlı bir şekilde kapatıyor. Üç harfli ajansların veri madenciliği konusunda Google, Yahoo vb. şirketlere güvenmesi konusuna girmiyorum. O ayrı bir konu. Ama, bilgilerim zaten Amerika'ya gidiyor, birde niye Çinlilere veya Ruslara gitsin derseniz. Opera ve Yandex kafadan elenir. Tabii ki AB ülkesinde yaşamıyorsanız. Çünkü orada yeni çıkan GDPR yasaları bu işi zorlaştırdı.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı