2019'da bilgisayar toplamak mantıklı mı?

TechnoDeli.

Centipat
Ryzen 9 3950X işlemcinin geldiğini biliyoruz. Ve seneye, en geç 2021'de yeni anakartların ve belleklerin geleceğini de biliyoruz. Yeni ekran kartları, RAM'ler derken oyunlar için, programlar için gereken sistem gereksinimleri artacak gelecek güncellemeler ile.

Ben fiyat performans odaklı işlemci ağırlıklı bir bilgisayar toplayacağım. Uzun yıllar boyunca hızlı olmasını hızlı işlem yapabilmesini hızlı render, fotoshop yapıp oyunları da orta düzeyde oynatmasını istiyorum. Bunun için çok araştırma yaptım bu forum dahil çok yerde konu açtım. Şöyle bir sistem topladım:

AMD Ryzen 7 3700X işlemci 2200 TL.
Adata XPG SX8200 PRO m.2 SSD 512 GB (3500 okuma 2300 yazma) 520 TL.
MSI B450 Tomahawk AM4 anakart 770 TL(bildiğim kadarıyla işlemciyi rahat besleyip OC yapabilecek bir kart eğer sizin bunun aksinde bir bilginiz varsa lütfen söyleyin. )
Sapphire RX 590 8 GB ekran kartı 1500 TL.
Corsair CMK 16GX. 3200 MHz 2x8GB RAM 640 TL.
Dark N10 kasa 345 TL.
FSP RA2 750 750W 80+ Silver PSU 550 TL.

Toplam: 6525 TL.

Alacağım kasayı bu şekilde düşündüm ve buna göre bütçe çıkardım. Sistemimde en çok istediğim 2. şey uzun vadeli olması ve 4-5 sene boyunca her programı ve oyunu çalıştırabilmesi sizce bu sistemi toplarsam beni o kadar idare eder mi? Ekran kartını 1-2 yıl sonra güncellemeyi, o zamanki en iyi fiyat performans kartını almayı ve 1 tane hard disk almayı düşünüyorum ancak onun dışındaki tüm parçalar yerinde duracak.

Yaklaşık 1 yıldır bekliyorum toplamayı ve son zamanlarda iyice sabırsızlaştım dedikleriniz önemli olacak benim için.Dediğim gibi bu sistemi toplamalı mıyım yoksa biraz daha beklemeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı hariç güzel sistem rx 590 güzel ekran kartı ama wattman hatası çok alınıyor forumda bununla alakalı çok konu açıldı.Bana kalırsa sistem almak için hiçte mantıklı bir zaman değil parça fiyatları uçuk bence bekle 29 kasımda black friday olacak bakarsın yine olmazsa yıl sonunu bekle derim.

Kendi paramla 3 bilgisayar aldım. Hiç işlemci yükseltmesi yapamadım. Zira hep yeni soket çıktı ve daha güçlü. Şuan AMD Ryzen R5 2600 kullanıyorum. Muhtemelen uygun fiyata matematiksel olarak iki kat güçlü işlemci çıkınca değiştiririm. Önerim alabileceğin en performanslı istemi al. Ana kartlarda mosfet kontrolcüleri dahi dandik yada kaliteli seçilebiliyormuş. Gaming yazısına kanmamak gerekli. Ana kartını biraz daha araştırıp al derim.

Arkadaşlar uzun araştırmalar sonucu msi b450m pro m2 max modelini aldım cevap veren herkese teşekkürler anakart ile ilgili deneyimlerimi bilgisayarı birleştirdikten sonra buraya ekleyeceğim.

MSI RADEON™ RX 5700 XT GAMING X 8GB GDDR6 256Bit DX12 AMD Radeon Ekran Kartı
Sharkoon 650W Gold Zero 80+ Gold Yarı Modüler Güç Kaynağı
Aerocool Aero One Frost RGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
AMD Ryzen 5 3600X
Corsair Vengeance 2x8 3200 Mhz c16
MSI B450M MORTAR MAX 4133MHz(OC) DDR4
Toplam 6400 TL tuttu.

Teşekkür ederim.Oldukça güzel bir sistem.1080p monitör alacağım için rx 5700 ekran kartı ryzen 5 3600x aldım.M.2 ssd ve 3600 mhz ram'e yönelik fazladan para çıkarttım.Hepsiyle beraber 6502 lira tuttu.Ssd ve ramlerin gelmesini bekliyorum.Topladığınız sistemde oldukça güzel doğrusu.Parçaları aldım bir kere kısmet değilmiş :)

Teşekkür ederim.Oldukça güzel bir sistem.1080p monitör alacağım için rx 5700 ekran kartı ryzen 5 3600x aldım.M.2 ssd ve 3600 mhz ram'e yönelik fazladan para çıkarttım.Hepsiyle beraber 6502 lira tuttu.Ssd ve ramlerin gelmesini bekliyorum.Topladığınız sistemde oldukça güzel doğrusu.Parçaları aldım bir kere kısmet değilmiş :)
Hayırlı olsun. Ben gittim yazın aldım bilgisayarı dolar artıyor diyerek. Şimdi 2 katı daha iyi performans veren bir bilgisayar bile alabilirim. Hata yaptım biraz yapcak birşey yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı