2019'da bilgisayar toplamak mantıklı mı?

Arkadaşlar sistemi topladım ve şuan kullanıyorum aşağıya özelliklerini yazıp değerlendirmeyi yazıyorum.

İşlemci amd ryzen 5 3600x
Ekran kartı sapphire rx 5700
Anakart Msi B450 M Pro M2 Max
XPG 2x8 gb 3600 mhz gammix ram
Corsair 480 gb MP 510 ssd
Dark N5 kasa
Zalman zm 700 80+ güç kaynağı
Viewsonic vx 2458 mhd Full HD 144 hz monitor

Benchmart test sonucu: MSI B450M PRO-M2 MAX (MS-7B84) Performance Results - UserBenchmark

Sistem genel olarak iyi performans veriyor ancak ekran kartında veya sürücüsünde sorun var.Genel olarak iyi sonuç versede yeni sürücüde tarayıcıda oyun oynarken belli bir süre oyun oynadıktan sonra monitörden görüntü gidiyordu ve bilgisayarı kapatmak yada resetlemek gerekiyordu ayarları ne kadar değiştirsemde sonuç alamadım.Ayrıca ets2 oyununda görüntü ayarlarında değişiklik yaparken oyun çöküyordu.Eski sürücüyü yükledim.Watmann üzerinden fanların düşük derecelerde dahi çalıştırdım kapanma sorunu kayboldu.Ancak bu sefer freesync açık olduğu halde zaman zaman monitörün bazı bölgelerinde görüntüde yırtılma veya karıncalanma meydana geliyordu.Eski sürücüyü kaldırıp son sürücüyü geri yükledim şuan için bir sorun görünmüyor bir sorun olursa yine eklerim.

Açıkçası ucuz diye amd sistem alınabilir ama sorunları ile uğraşmakta gerekiyor.Alacaksanız bu aklınızda bulunsun.
Arkadaşlar sorunun sebebini buldum.Kartın üzerindeki bios switch tuşunu farkında olmadan açmışım.Kapatınca tüm sorunlar gitti.Ayrıca kartın yandex ile bir sıkıntısı var.Oynayacağım oyunları yandex değilde başka bir tarayıcıda oynarsam hiç kapanma olmuyor.Eğer benzer sıkıntıları yaşayan varsa tuşun açık olup olmadığını kontrol etsin tuşu görüntü girişlerinin yakınında ve kasanın ön fanlarına doğru olması gerekiyor görüntü girişlerine doğru değil.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı