2019'da hazır PC almak mı, toplamak mı mantıklı?

Fluxiesh

Kilopat
Daha fazla  
Uzun süredir kullanmış olduğum dizüstü bilgisayarım 3 gün önce ekran kartı çipi öldüğünden beni yeni bir bilgisayar alma sürecine soktu.
Yaklaşık 4 senedir pek Türkiye piyasasını bilmesem de az buçuk yeni CPU& GPU mimarilerinin artıları eksilerini bir şekilde takip ediyordum. Sorum o ki şu an kendim her parçayı en ucuz bulabildiğim sitelerden teker teker alsam bile, Itopya, Sinerji, Teknobiyotik, Vatan, vb. sitelerde sunulan hazır sistemler kadar ucuz olmuyor. Acaba ben bir yerde hata mı yapıyorum yoksa yeni ekonomi bunu mu şart kılmış vaziyette? Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben her zaman toplamanın daha karlı olduğunu düşünüyorum. Hazır sistemlerin ucuz olmasının pazarlama stratejisi olduğunu düşünüyorum yani sizin kendinizin topladığı sistem kadar iyi olmayabiliyorlar.

Ben her zaman toplamanın daha karlı olduğunu düşünüyorum. Hazır sistemlerin ucuz olmasının pazarlama stratejisi olduğunu düşünüyorum yani sizin kendinizin topladığı sistem kadar iyi olmayabiliyorlar.
i7 işlemci ancak ilk nesil...

Ben her zaman marka adı altında olan bilgisayarların şişirilmiş fiyatlarla satıldığını düşünüyorum. Bence toplamak daha mantıklıdır.

Her zaman toplamak mantıklıydı, hala toplamak mantıklı ve hazır sistemler böyle hazırlanmaya devam edildiği sürece toplamak mantıklı olacak.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı