2020 Güncel Ekipman Önerisi

ArdaÇ.

Centipat
Katılım
15 Mayıs 2020
Mesajlar
6
Merhaba,

Kabaca 750TL gibi bir bütçe belirledim. Yalnızca klavye ve mouse alacağım. Daha önce açılmış konulara genel olarak göz attım ama yine de fikri değişen, deneyim kazanan, yeni ekipmanlardan haberdar olan kişilerin ayrıca güncel fiyatlarla da beraber tavsiyelerini almak istiyorum. Aşağıda da bahsedeceğim Rampage mekanik klavye deneyimim yüzünden, ayrıca minimum ses istemem yüzünden mekanik klavye tercihim DEĞİLDİR.

Sonradan Ek : Kullanış tarzım :

-Fps ve Moba-RPG-Single oyunlar tam dengede. Yani günde 2 saat CS:GO, 2 saat LoL ve 2 saat de AC:Odyssey oynuyorum gibi bir örnek verebilirim. Yani MMORPG hariç her türden oyun oynuyorum.

-RGB gibi durduk yere ekstra pahalılık ekleyen bir özelliğe ilgim pek yok. Rampage klavyemde vardı, evet aldığımda şöyle bir 10-15 dakika oynadım bastım sağa sola dalgalar gitti. Zevkliydi, ama gereksiz. Sabit bir aydınlatma olabilir ama o bile önemli değil.

Şimdiye kadar Razer, Asus ve Everest marka ürünleri kullandım. Ve bu 3 markadan da tavsiye mümkünse istemiyorum. Açık açık yazayım belki yardımcı olduğum birileri olur:

-Razer kesinlikle şişirilmiş bir balondur. Aylar hatta belki haftalar içinde yazılımsal problemlerle karşılaşacaksınızdır. Hatta bu yazılımsal problemlerin çözümsüz kalması ve ürünü kullanılamayacak hale gelmesi de kısa süre içerisinde kaçınılmaz diyebilirim. Razer, en pahalı ürününü bedavaya verse kullanmam, ''normal game''deki bir ''kill''imden bile değersiz ürünleri. Kullandığım ürünleri Anansi ve Deathadder.

-Everest'i yani Rampage'i bir mekanik klavye hevesiyle çok da bütçem olmadığı için zamanında en ucuz mekanik klavyeler mantığıyla almıştım. Tabii ki beklediğiniz gibi 1 seneyi doldurur doldurmaz yazılımsal sıkıntılar, tuşların basmaması, yazılımsal olarak tuşun takılı kalması gibi bariz problemler ortaya çıktı.

-Asus konusunda Cerberus ürünlerini klavye-mouse paket olarak yaklaşık 2 sene önce 350 tl gibi uygun bir fiyata aldım diye hatırlıyorum. Buraya kadar fena idare etmediler ama artık shift, enter ve backspace tuşları taş gibi oldu basmak için çok güç istiyor ve takılıyorlar. Diğer tuşlarda da onlar kadar olmasa da bu problemlerden bulunuyor. Mouse konusunda bariz bir problemi yok aslında, sadece artık mouse teknolojisi bunlara nazaran bayağı gelişti ve daha hafif, belki kablosuz ve daha ergonomik mouseler dikkatimi çekiyor.

Herhangi bir konuda yapılabilecek herhangi bir yoruma açığım, ilgilenenlere teşekkür ediyorum.

İyi forumlar.
 
Son düzenleme:
Mouse olarak ikisinden birisini secebilirsin.
 
O mousepadi alacağına git bari Apex 5 al.
Siparişe bir de UHU ekle, Rival 600 kullanacaksın ihtiyacın olur ileride.

Mantıklı tabi mousepad pahalı sonuçta. Ama mekanik yarı mekanik ucundan mekanik ay şurayı da unutmayalım mekanik klavye asla düşünmedim dediğim gibi, problemli bir teknolojiyi alıp da sinir krizi geçirmek istemiyorum.
 
Apex 5 hakkında olumsuz bir yorum görmedim. Klavye mekanik bu arada, meka mebran klavyelerle bir tutmayın. Rival 600 modelini de iyi araştırın.
 
Apex 5 hakkında olumsuz yoruma ihtiyaç yok, mavi anahtarlara sahip olduğu söylenmiş. Yalıda veya müstakil bir evde oturmadığım ve psikolojimi sevdiğim için mavi switch asla kullanmam zaten.

Rival 600'de de kauçukları problemliymiş anladığım kadarıyla, yedek parçaları satıldığı için çok da büyük bir dert olacağını sanmıyorum. Tasarımı özellikleri ve ergonomisi çok iyi deniyor çünkü. Bunlar dışında aldığım ekipmanların markalarının set olması da hoşuma gider, bu yüzden SS almayı tercih ettim hepsini. Zaten ya Logitech ya da SS olacaktı, yalnızca Cooler Master ve Corsaire şans vermedim şimdiye kadar, onlara da önümüzdeki seferlerde artık.
 

Geri
Yukarı