2021 asgari ücret ne kadar olmalı?

Arkadaşlar asgari ücret 4000 TL olursa sizce işveren nasıl bunu bir anda verebilir? Adam aylık işçilerine 20000 TL ödüyorsa, asgari ücret 4000 TL olduktan sonra 40000 TL ödemek zorunda kalacak. Sizce bu ödemeyi her iş yeri yapabilir mi?

Asgari ücret 4000 TL olursa fiyatlarda aynı oranda artar değişen bir şey olmaz.
 
Artmamalıdır. Anlaşılmayan şey de şu zaten, siz asgari ücreti arttırınca her şey zamlanıyor ve orta kesim yok oluyor. İşveren zengin kesimse daha çok zengin oluyor çünkü orta kesime de asgari veriyor. Eskiden milyarla para veriliyordu oo çok kazanıyoruz diyebiliyor muydunuz?
 
2 çift bir sosyal deney yapmışlar. Bir çift İstanbul'da market alışverişi yapıyor diğeri Kanada'nın bir metropol kentinde. Türk çift aynı ürünleri alabilmek için 3 kat fazla para ödüyor. Aynı deneyi 8 ay sonra yeniden yapıyorlar. Türk çiftin masrafı bu kez 5 katına çıkmış. Kanada'da ise zam yok denecek kadar az. Bu 8 aylık sürede asgari ücrete de zam gelmiş.

Özetle zamlar durulmadığı sürece asgari ücreti arttırmanın hiç bir anlamı yok. Ülke ekonomisi çöküşte ve böyle giderse paramız yakın bir zamanda sobada ısınmak için yakmaktan başka bir işe yaramaz hale gelecek. Tüik şaka gibi enflasyon oranını %8-9 arasında açıklıyor. Gerçek rakam ise %50'nin üzerinde.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı