2021 büyük PlayStation Store zammı

PS Store'da normal versiyon Assassin's Creed Odyssey 383,36 TL. Ben Xbox'ta Ultimate sürümü 277,50 TL'ye aldım. Sony gerçekten çok yanlış yapıyor

Dosya Ekleri

• IMG_20210623_081117.jpg
    IMG_20210623_081117.jpg
    51 KB · Görüntüleme: 68
Steam'de F1 2020 çıktığı gün 91'di. İndirimde de 25e falan düşüyordu. Güzel fiyat koymuşlar. Elimdeki PS'i elden çıkarasım geldi.

Oyun konsolu olarak PS sevmiyorum zaten. Xbox daha iyi geliyor.

Yani sonuç olarak fiyatları tek bir firmanın belirlemesi her türlü dezavantaj, konsolları sevmeme sebebim. Fakat Sony özellikle abartıyor bu fiyat işini. Türkiye'ye indirim bile yapmaları gerek mantıken fakat bindirim yapmak istiyorlar anlaşılan.

Normal şartlar altında rekabetçi oyun oynamayanlar için 2000 - 3000TL'ye PS4 alıp PC toplamadan, kardeşlik ile 100 TL civarına bir oyun satın almak mantıklıydı ancak şu an fiyatlar uçmuş. PC toplayın da denilemez çünkü ekran kartı yok piyasada. Şu an için en iyi alternatif senelik Xbox Game Pass üyeliği ile Xbox Series S kullanmak gibi görünüyor.

Normal şartlar altında rekabetçi oyun oynamayanlar için 2000 - 3000TL'ye PS4 alıp PC toplamadan, kardeşlik ile 100 TL civarına bir oyun satın almak mantıklıydı ancak şu an fiyatlar uçmuş. PC toplayın da denilemez çünkü ekran kartı yok piyasada. Şu an için en iyi alternatif senelik Xbox Game Pass üyeliği ile Xbox Series S kullanmak gibi görünüyor.

PS5 fiyatını hazır sisteme verebiliyorsanız ekran kartı var. Steam/Epic rekabeti sağolsun oyunlar istisnalar dışında çok çok ucuz.

Sony'nin bu bölgesel fiyatlandırma yapmama inadı beni öldürecek. Büyük ihtimalle insanlar farklı ülkelerden TR bölgesinde hesap açıp ucuza oyun alır diye yapmıyorlar. Veya nasıl olsa PS oyunlarını alan alıyor diye. Para kaybetmiyorlar demek ki bu şekilde davranarak. Kaybediyor olsalar yıllar önce düzeltirlerdi.

Bölgesel fiyatlandırma olmayıp fiyatlar döviz üzerinden sabit olduğu için, bu bir zam değil, kur güncellemesi. Şubat'ta 7 TL olan dolar şu anda 8,7 TL maalesef.

Oyun fiyatları Xbox'ta da fazla farklı değil zaten, eğer Game Pass'i kenara ayırırsak. Valhalla 600 TL şu anda mesela. Yine de Xbox'ta sanırım özellikle Game Pass üyelerine özel indirimler daha sık ve cazip.

Ben daha da dijital exclusive almam, benim gücümü de aştı artık. TLoU 2 ve Ghost of Tsushima'yı dijital preorderlamıştım çok da severek oynadım, ama kendimce boykot etmeye, bundan sonraki exclusivelerin hepsini ikinci el-takas yoluyla oynamaya başlayacağım.

Oyun fiyatları Xbox'ta da fazla farklı değil zaten, eğer Game Pass'i kenara ayırırsak. Valhalla 600 TL şu anda mesela. Yine de Xbox'ta sanırım özellikle Game Pass üyelerine özel indirimler daha sık ve cazip.
Evet, dediğiniz gibi. Fakat bazı oyunlar 2 kat farkla satılıyor PS Store'da Xbox'a göre.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı