2021 Model Legion laptoplar Türkiye'ye geliyor!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Lenovo Legion laptopların Türkiye'de satılacak konfigürasyonları belli oldu, şu anlık sadece Legion 5 15acH6H ve Legion 5 Pro 16acH6H modelleri listelendi. Önümüzdeki günlerde konfigürasyonların daha da artacağını düşünüyorum.
Legion 5 15ach6h
2020 modeli ile de çok başarılı olan Legion 5, 5800h ve 3060 ile güncellendi.

1615384587301.png


Başlıca özellikleri ve kendi yorumum:
Ryzen 7 5800h (4800h çok başarılı idi, aynı başarıyı yakalayacağını düşünüyorum.)
RTX 3060 115W (en güçlü 3060, ve MUX ile gelecek. 1080p için en doğru ekran kartı.)
8x2 3200MHz RAM.
1TB SSD.
15.6 inç 1440p 300 nit 165Hz 300 nit IPS ekran. Bu fiyat bandında bir ilk olarak FreeSync ve G-Sync desteğiyle beraber geliyor.
RGB severler için 4 bölge RGB klavye ve RGB mouse ile beraber geliyor:)

Şahsi yorumum: Geçen seneki modelin üstüne nasıl koyacaklarını merak ediyordum, gayet güzel eklemeler yapılmış. Özellikle daha 2 yıl öncesine kadar bu fiyat bandında görülmesi imkansız olan yırtılma önleyici teknolojilerin gelmesi mükemmel.

Legion 5 Pro 16ach6h
Legion 5P modelinin devamı olan bu model daha çok performans odaklı, aynı zamanda Türkiye'ye gelecek ilk 125W 3070 ekran kartlı laptop.

1615385131183.png


Ryzen 7 5800h işlemci.
RTX 3070 125W ekran kartı(şu ana kadar laptoplarda kullanılan en güçlü 3070, rakipleri genellikle 115W olur)
16x2 3200MHz RAM.
16.1 inç 1440p 165Hz 500 nit ekran.(16 inç ilginç bir tercih olmuş. Ve artık laptoplarda 1440p çağının başladığını söyleyebiliriz.)
1TB SSD.

Daha detaylı bilgiler resimlerde gözükmektedir, iki modelde çok güzel duruyorlar. Şimdi kafanızda iki soru var:
1) Ne zaman gelecek?
2) Ne kadar olacak?


Cevaplar tahminidir, geçen senelerdeki ve şunaki veriler baz alınmıştır.

1)Mayıs-Haziran ayları gibi.
2)Legion 5 14-16, Pro modeli 17-21 bin arasında olacağını tahmin ediyorum, Windows'lu laptoplar genellikle MediaMarkt'ta satılır. Ve mağazaların kazıklama politikasını herkes bilir.

Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim, iyi sosyaller:)
 
MSI Ge76 raider arada bir 21.000tlye düşebiliyor. Bu 2-3 ayda 1 günlüğüne gerçekleşen kampanya gibi düşün.
Tulpar t7 v22.1 almış ve aynı gün pişman olup iade etmiş biri olarak bu cihaz da beni ses, ısınma, malzeme kalitesi gibi şeyler yüzünden pişman ettirir mi?
İade edebilmek kolay mı?
2 yıl kullanımdan sonra ben de bir daha Monster almayacağıma karar verdim hocam. Isınma açısından GE76 ile Legion arasında fark olacağını sanmıyorum ama test videolarını izlemenizi tavsiye ederim, Legion için biz de buraya yazacağız. Malzeme kalitesi olarak Lenovo veya MSI'ın pişman edeceğini sanmıyorum. Hiç iade işlemi gerçekleştirmedim şu ana kadar laptop olarak o konuda bir şey söyleyemem.
Benim tavsiyem size hangi özelliklerin yeterli olduğunu tespit edin. GE76'nın 1080p ekranı size yetebilir alırsınız ve memnun kalırsınız ama ben tercih etmedim. Graifk kartı watt değerleri, hdmi portu sürümü gibi birçok detay farklı.
Cihazı teslim aldığınızda klavye kısımları plastik mi yoksa metal mi deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
Paylaşırım tabi ki.
 
MSI Ge76 raider arada bir 21.000tlye düşebiliyor. Bu 2-3 ayda 1 günlüğüne gerçekleşen kampanya gibi düşün.
Tulpar t7 v22.1 almış ve aynı gün pişman olup iade etmiş biri olarak msi indirimini beklemeden bu cihazı satın alırsan, beni ses, ısınma, malzeme kalitesi gibi şeyler yüzünden pişman ettirir mi?
İade edebilmek kolay mı?

Cihazı teslim aldığınızda klavye kısımları plastik mi yoksa metal mi deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
Ses olarak kesinlikle etmez.
Isınma olarak GE76 ile aynı hatta biraz daha iyi bazı yerlerde.
Malzeme kesinlikle etmez. Elinize aldığınızda şaşıracaksınız.
Klavye kısımları hakkında bize Alüminyum kapak- Alüminyum gövde olarak haberi geldi. Ama klavyesi son kalite bir klavye.
ASUS ROG G17 vs GE76 Raider vs GP76 Leopard vs Legion 5 Pro buraya bir bakın derim. Ama GE76'da Legion 5 Pro'da kesinikle üzmez. GE76 panelini beğenmiyorum ben. GE76 almaya da değmez bence.
 
Yurt İçi kargo senin Legion'u alır Porsuğa atar geri alır getirir benden söylemesi... Her türlü duruma hazır ol sen🤣
Ağzınızdan yel alsın hocam. Tamam kötüler de o kadar kötü olamaz değil mi? Çünkü YT kargo ile tabii bazı kargoları geç teslim etmeleri dışında, hiç problem yaşamadım da.
 
Ağzınızdan yel alsın hocam. Tamam kötüler de o kadar kötü olamaz değil mi? Çünkü YT kargo ile tabii bazı kargoları geç teslim etmeleri dışında, hiç problem yaşamadım da.
Keşke şaka yapsaydım... Üzerinde kocaman kırılabilir yazan kutuyu parça pinçik aldıktan sonra... 2 tane avize vardı kutunun içinde tanesi 650 TL'den... Mecbur ödediler ama bir daha oradan kargo almamaya çalıştık. Umarım arkadaşın cihazı sapasağlam gelir.
 
Gelince fotoğraflar FPS testleri bekliyoruz

Sentetik test programlarını kurar denerim hocam. Oyun arşivim hiç yok uzun süredir oyun oynatacak bir cihazım olmadığı için :D

Yurt İçi kargo senin Legion'u alır Porsuğa atar geri alır getirir benden söylemesi... Her türlü duruma hazır ol sen🤣

Aman hocam ağzından yel alsın, zaten korkuyorum 🤣 YT'nin dorlion şubesine gitmiştim sabah kargo almak için. Orada ana araç gelince birçok araca dağıtım yapılıyor mahalleye göre. Bir taşımaları var ki akıllara zarar.

Birisi de tahta ürün parçaları yollamış, poşette dağılmış onlar da. Afedersiniz bok çuvalı derler ya öyle yerden yere vura vura bindirdiler kamyona. Yahu ne yapıyorsunuz yazık günah dedim. Bize ne adam düzgün sarsaymış diyor. Tamam yollayan adamın da hatası vardır da, paketin bu denli bozulması da langır lungur taşımaları.
Bu kafadaki insanlar bitmediği sürece bu ülke adam olmaz. Artık hayattan bezmişlik mi, kıskançlık mı, sadistlik mi bilemiyorum. Zevk alıyorlar sanırım birine birilerine eşyaya zarar vermekten.

Şu butik taşıma şirketleri hızla tüm ülkeye yayılır inşallah, sağlam rakip olurlar birbirlerine. Hayır parayla taşısınlar, alsınlar satıcıdan da alıcıdan da parayı. Ekstra koruma göstersin özenle taşısın. Kimse laf etmez o zaman, hem kargo şirketleri fiyatlara zam yapıyor hem de özen göstermiyor.

Neyse ilk defa elektronik eşya aldım netten. Umarım üzücü sonuçlarla karşılaşmam.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı