2021 Model Legion laptoplar Türkiye'ye geliyor!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Lenovo Legion laptopların Türkiye'de satılacak konfigürasyonları belli oldu, şu anlık sadece Legion 5 15acH6H ve Legion 5 Pro 16acH6H modelleri listelendi. Önümüzdeki günlerde konfigürasyonların daha da artacağını düşünüyorum.
Legion 5 15ach6h
2020 modeli ile de çok başarılı olan Legion 5, 5800h ve 3060 ile güncellendi.

1615384587301.png


Başlıca özellikleri ve kendi yorumum:
Ryzen 7 5800h (4800h çok başarılı idi, aynı başarıyı yakalayacağını düşünüyorum.)
RTX 3060 115W (en güçlü 3060, ve MUX ile gelecek. 1080p için en doğru ekran kartı.)
8x2 3200MHz RAM.
1TB SSD.
15.6 inç 1440p 300 nit 165Hz 300 nit IPS ekran. Bu fiyat bandında bir ilk olarak FreeSync ve G-Sync desteğiyle beraber geliyor.
RGB severler için 4 bölge RGB klavye ve RGB mouse ile beraber geliyor:)

Şahsi yorumum: Geçen seneki modelin üstüne nasıl koyacaklarını merak ediyordum, gayet güzel eklemeler yapılmış. Özellikle daha 2 yıl öncesine kadar bu fiyat bandında görülmesi imkansız olan yırtılma önleyici teknolojilerin gelmesi mükemmel.

Legion 5 Pro 16ach6h
Legion 5P modelinin devamı olan bu model daha çok performans odaklı, aynı zamanda Türkiye'ye gelecek ilk 125W 3070 ekran kartlı laptop.

1615385131183.png


Ryzen 7 5800h işlemci.
RTX 3070 125W ekran kartı(şu ana kadar laptoplarda kullanılan en güçlü 3070, rakipleri genellikle 115W olur)
16x2 3200MHz RAM.
16.1 inç 1440p 165Hz 500 nit ekran.(16 inç ilginç bir tercih olmuş. Ve artık laptoplarda 1440p çağının başladığını söyleyebiliriz.)
1TB SSD.

Daha detaylı bilgiler resimlerde gözükmektedir, iki modelde çok güzel duruyorlar. Şimdi kafanızda iki soru var:
1) Ne zaman gelecek?
2) Ne kadar olacak?


Cevaplar tahminidir, geçen senelerdeki ve şunaki veriler baz alınmıştır.

1)Mayıs-Haziran ayları gibi.
2)Legion 5 14-16, Pro modeli 17-21 bin arasında olacağını tahmin ediyorum, Windows'lu laptoplar genellikle MediaMarkt'ta satılır. Ve mağazaların kazıklama politikasını herkes bilir.

Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim, iyi sosyaller:)
 
Lenovo 1 hafta sonra çıkacak değil mi? Lansman indirimi falan olur ise Asus gibi çok iyi olacak. 15 e alabilirsem çok süper olacak. Bu arada cihaz çıkmadıysa malzeme kalitesine Legion 5 pro ya dayanarak söyleniyor değil mi?
Hemen PSREF'e bakayım. Listelenmemişse 1 hafta zor. Legion 5 Pro'ya dayandıramayız çünkü Legion 5 Pro full alüminyum tank gibi kasa. Bu kasa da çok kaliteli fakat Legion 5 Pro kadar değil.
 
Lenovo 1 hafta sonra çıkacak değil mi? Lansman indirimi falan olur ise Asus gibi çok iyi olacak. 15 e alabilirsem çok süper olacak. Bu arada cihaz çıkmadıysa malzeme kalitesine Legion 5 pro ya dayanarak söyleniyor değil mi?
5 pro için söylenenlere göre diyorum ben. Dediğim gibi asusu 3 haftadan fazla kullanamadım 14'e çıksa gene alır mıyım ondan emin değilim coil whine yaşamak da istemiyorum dediğim gibi.

Ülkenin yarısı legion 5 beklerken indirimi bırak bindirim ile çıkarsa şaşmayın. Dün 75 watt ekran kartı olan gf65'i 14 bine sattılar, ve birileri gidip ona o parayı verdi
 
Bu konu neden 449 sayfa olmuş?
 
Bu konu neden 449 sayfa olmuş?
Neden herkes aynı soruyu soruyor olduysa oldu yani. Burası bir forum olduğu için de insanlar konuşup tartışıyor.

Sorunuzun cevabı ise 20 bin lira verip parasının hakkını görmeye çalışıyor insanlar
Eki Görüntüle 1024175
Yakın zamanda gelir.

Burada sadece Legion laptoplar değil, tüm laptoplar hakkında kapsamlı tartışmalar oldu. Hatta konu kilitlendi ve tekrar açıldı.
N'olur gelsin artık :D
 
5 Pro için söylenenlere göre diyorum ben. Dediğim gibi ASUS'u 3 haftadan fazla kullanamadım 14'e çıksa gene alır mıyım ondan emin değilim coil whine yaşamak da istemiyorum dediğim gibi.

Ülkenin yarısı Legion 5 beklerken indirimi bırak bindirim ile çıkarsa şaşmayın. Dün 75 Watt ekran kartı olan GF65'i 14 bine sattılar, ve birileri gidip ona o parayı verdi.

Bu coil whine ciddi bir problemmiş hocam. Özellikle laptoplarda. Benim Monster'da da klavye ışığı açınca çınlama sesi geliyor o yüzden açamıyorum. Yeni aldığım cihazda da gelirse ben direk iade ederim hiç çekemem.
Asus u deneyen biri olarak Lenovo daha iyi diyorsanız Lenovo 15 e çıkarsa ondan alayım ben. İkisinin ne gibi farkları var? Lenovonun ekranı daha iyi bir de benim işime yaramayan mux switch i varmış. Onun dışında Asus tan fikrimi değiştirecek, Lenovoyu tercih etmeme sebep olacak bir şey var mı paraya değecek. Rdr2 gibi oyunlar oynarım
 
Son düzenleme:
Bu coil whine ciddi bir problemmiş hocam. Özellikle laptoplarda. Benim Monster'da da klavye ışığı açınca çınlama sesi geliyor o yüzden açamıyorum. Yeni aldığım cihazda da gelirse ben direk iade ederim hiç çekemem. Asus u deneyen biri olarak Lenovo daha iyi diyorsanız Lenovo 15 e çıkarsa ondan alayım ben. İkisinin ne gibi farkları var? Lenovonun ekranı daha iyi bir de benim işime yaramayan mux switch i varmış. Onun dışında Asus tan fikrimi değiştirecek bir şey var mı paraya değecek. Rdr2 gibi oyunlar oynarım
Asus ile alakası yok bence 3060 laptop gpu ve 5800h serisi beklentiye göre patates çıktı. Inteller de pahalı olacak.

Asusta 16x1 ram var 16x2 veya 8x2'ye aldıktan sonra güncelleyecekseniz artıyormuş performansı forumda denediler. Eğer arızası çıkmasaydı ben seve seve kullanırdım o cihazı yine, elimdeki bilgisayar yetmiyor çünkü. Fast-boot kapalıyken 1 saniye sürüyordu açılması.

Kimsenin hevesini kırmak istemem ama bu konuda 20k verilen 3070'li cihazın performansını, ısı değerlerini falan gördükten sonra Asus'tan farklı performans vereceğini düşünemiyorum ister istemez. Asustan fikrinizi değiştirtecek şey 14 bin lira verip forzada ultrada 80 fps ile oynamak olursa olur anca. 3060 arkadaşım bu, gtx750 ile orta ayarda 40-50 arası oynuyorum ben o oyunu ne demek 80fps?

Display porttan monitöre bağlayıp da denediler bir şey değişmedi mux switch olsun olmasın bu nesilde fark yaratmıyor galiba. Görüntü kalitesine berbat deseler de beğenmiştim ama ekranı bence aşırı ince ve çok dandikti. Menteşelerin de açılma sınırı yoktu, arkaya doğru açarken ekran esnemeye başlayınca farkediyordunuz maksimum o kadar açıldığını. Hatta sırf bu sebepten menteşelerin o kısımlarda siyah bir görüntüdeyken beyazlık oluşmaya başlamıştı sanırım.

Bir de bilmem buna dikkat eder misiniz ama bu taşınılabilir bir cihaz, dışarıdan bana kalırsa çok albenisi olmaması lazım. Sebebini sizler biliyorsunuz, ben söylemek istemiyorum

Eğer arızasız olanına denk gelirseniz Asus üzmez, hatta soğutma performansı inanılmaz iyiydi onu söylemiş olayım. Legion 5 nasıl çıkar bilmiyorum şimdi yorum yapmak istemiyorum ama sanki daha iyisi olamaz diyebileceğim bir cihaz kesinlikle değildi Asus. Fakat dediğim gibi, legion'un da böyle çıkma ihtimali bu konuda yazılanlardan sonra bayağı yüksek

edit: benim herhalde tek tavsiyem legion'lar çıktıktan sonra stokların tak diye bitmemesini ummak ve insanların tecrübelerine göre alınıp alınmamasına dair karar vermek. Çünkü gerçekten bu kadar çok insan beklerken pahalı fiyattan da çıkacağını düşünüyorum, keriz gibi yolacaklar bizi
 
Bu coil whine ciddi bir problemmiş hocam. Özellikle laptoplarda. Benim Monster'da da klavye ışığı açınca çınlama sesi geliyor o yüzden açamıyorum. Yeni aldığım cihazda da gelirse ben direk iade ederim hiç çekemem.
ASUS'u deneyen biri olarak Lenovo daha iyi diyorsanız Lenovo 15'e çıkarsa ondan alayım ben. İkisinin ne gibi farkları var? Lenovo'nun ekranı daha iyi bir de benim işime yaramayan MUX Switch'i varmış. Onun dışında ASUS'tan fikrimi değiştirecek, Lenovo'yu tercih etmeme sebep olacak bir şey var mı paraya değecek. RDR2 gibi oyunlar oynarım

Bu Lenovo'ların hepsinde bu coil whine problemi var galiba. Düşük yüksek bütçe olsa da fark etmiyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı