2021 Ocak Kasa önerileri

  • Konuyu başlatan 261538
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 11B
H500P listedeki tek alınmayacak kasa fikrimce. İnsanlar şu kasayı almasın diye her konuya mütemadiyen yazacağım. İade ettiğim bir kasa olduğu için iyice inceledim. Neden alınmaz:

1. Pahalı. 1500+ tl yi hakedecek bir kasa değil kesinlikle. İskelet dışında tamamen plastik.
2. Bu konuya konulan videoda zaten mesh olmayan versiyonu var ki Cooler Master ın epic faili bir kasa. İstediğiniz yerden araştırabilirsiniz.
3. Kasanın plastikleri çoğu yerinden gıcırdıyor. Bana gelen kasanın yan paneli (kapalı taraf) de biraz eğriydi. Yani plastik zaten vasat, o da iskelete güzel bir şekilde oturmuyor.
4. Mesh modelinde üst panel yerinden çıkmasın diye bir vida koymuşlar ancak o da çok güven vermiyor. (Videodaki akrilik model zaten dokunsan dağılıyor.)
5. Mevzuyu CoolerMaster a bildirdim bu arada QP bilişim aracılığıyla. İki defa hatta. Orijinali böyle diye bir e posta dahil almadım. Süper ilgililer CoolerMaster ekibi.

2 aydır düzgün bir kasa arıyorum. 1500-2500 tl bütçe varsa şayet benim bulduklarım şunlar:
Phanteks P600S
Phanteks Evolv X
Cooler Master SL600M
 
Konu ve bilgilendirmeler için teşekkür ederim.
Paylaştığınız kasalar arasından en çok bu üçü arasında kaldım. Kullanan arkadaşlar varsa öneride bulunabilirlerse çok memnun olurum. Teşekkürler.

 
Cooler Master Masterbox TD500 mesh ben bu kasaya aşık oldum. 11 yıldır kullandığım Cooler Master HAF 912 Plus değiştirmek zorunda kaldığım için bunu alacağım 240 mm sıvı soğutma desteklemiyor o kadar memnundun ki Cooler Master bu işin kalitesi.
 
Merhaba.
Konuda paylaşılan Corsair 4000D'nin yeni versiyonu mevcut. 5000D ve 5000D Airflow.
Ben 2 haftalık araştırmalarım sonucu en uygun kasanın 5000D olduğuna karar verdim ve satın aldım. 500D Airflow modelinde sadece ön kapak mesh tasarımlı. Buda +250 TL demek oluyor. Ben kapağa bu kadar para vermek yerine fan ile destekledim. Zaten kasanın hava akışkanlığı çok başarılı.

+ Kasa full metal yapıda ve temperli cam kapağı mevcut
+ Ön tarafta USB 3.1 Type-C girişi bulunuyor
+ Kablo düzenleme konusunda muhteşem
+ Büyük boyutlardaki PSU'lar için geniş alan bırakılmış
+ Ön tarafta, Üst tarafta ve alt tarafta hava filtreleri mevcut
+ İç tarafı çok ferah ve büyük
+ Toplam 10 adet 120mm fan yada 4 adet 140mm fan takılabiliyor
+ Ekran kartının dikey olarak takılması opsiyonu sunulmuş
+ Fan kontrol ünitesi mevcut
+ Arka tarafta 4 SSD için yer mevcut

5000D Tempered Glass Mid-Tower ATX PC Case — Black
 
Lian Li lancool 2 mesh ile Cooler Master TD500 mesh arasında kaldım bende yabancı forumlarda da araştırdım Lian Li çok iyi ısı performansı olarak ama tip olarak hiç güzel değil ama ısı testlerinde çok açık fark var TD500 mesh içimde kaldı Corsair kasalarını ben beğenmiyorum estetik gelmiyor nedense.
 

Geri
Yukarı