2021 TYT hakkında yorumlarınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hangi deneme yayınlarını çözdünüz?

345, Bilgi Sarmalı, Bilgi Sarmalı Geometri, Okyanus, kurumsal denemeler bir de Testokul'un sedef ve İnci denemelerinin bir kısmını çözmüştüm. 345 ve Bilgi Sarmalı denemelerini tamamen bitirdim.

Fakat AYT adına deneme kitabı bitiremedim. Kurumsallardaki gibi olursa güzel bir şeyler çıkar.

Kötü geçenleri ve zor olduğunu söyleyenleri taşlayan insanları kınıyorum. Zordu kardeşim zor! Şov yapmayın artık. Biri kolay dedi ve 2 tane matematik yaptığını söylemişti. Kahkaha attım. Size şunu söyleyeyim denemelerde genel netlerim şu idi:
Türkçe: 30 ve üstü maksimum 38 net.
Matematik: 15-26 arası oluyor.
Sosyal: 15-20 bazen tam doğru çıktığı oluyordu.
Fen: 15-20 maksimum 20 net gördük zaten.

Sınava gelelim. Beklentim:
Türkçe 30 üstü gelir bence. Gelmezse de sorun yok. Matematik 10 net gelir belki. Fen 15 ve üstü bekliyorum umarım doğru yapmışımdır. Sosyalde de 15 ve üstü bekliyorum. Kötü geçen kardeşlerim lütfen üzülmeyin. Yorumları yapanlar kim belli, göz ardı edip seneye ya da yarınki sınava bakın. Bugün buraya girmeyecektim normalde. Bir baktım ki kötü geçenleri taşlamışlar! İnan soğudum bir anda ve moral bozuyorlar. Göz ardı edin, laflarını çok dikkate almayın. Yarınki sınavlarda başarılar dilerim.

Tepeden bakmıyorum kardeşim, başarısızlığınızla yüzleşmeyi öğrenin. Her sene olan aynı teraneler yine dönüyor internette. Türkçe paragrafları çok uzunmuş, şıklar benzermiş, matematik kazıkmış, felsefe soruları çok felsefikmiş... Sürekli aynı tip elemanlar benzer şeyleri yazıp çiziyor internette. Ayrıca sen benim LYS'ye girmediğimi nereden keşfettin şimdi(Girdik girmesine de AYT şeklinde adı değişene girsek de sonuç değişmeyecekti zaten)? Demek ki senden daha nitelikli öğrenciler vardı ki, ki yazdıklarından da belli, hakkı yeten gitmiş o bölümlere. Sizler nasıl bir kafa yaşıyorsunuz çözemedim? Başarısızlığımı: sisteme, öğretmenlere, hayat akışına yükleyem top kendimde kalmasın kafası. Asıl sabır bize lazım. Bu arada beğeni atanlarında kesin zamanında zordu dediğini veya sıra kendilerine gelince ''Ya bu sınavda milenyumun en zor sınavıydı'' diyeceklerine eminim ama ispatlayamam.

Açık ol. Kabullen. Başarısızlık değildir bu hatalardır. Başarıyı yakalaman için hatalardan geçip bu hatalardan ders çıkarman gerekir. Sabır ve azim gerektirir. Sizde o azim olsa da sabır yok. Benim sınav yorumum:
Türkçe: Kolay, orta ve zor her türden soru vardı. Lakin zor sorular iki şık arasında bıraktırdığı için çoğu zordu.
Matematik: Ben lanet olsun denemede bu kadar yapıyordum demem. Matematiğim lise hayatımdan beri tuhaftır kısaca berbatım matematikte. Ama zor olduğunu çoğu kişi söylüyor. Yeni nesil diye kusura bakma da suyu çıkarılmış.
Fen ve sosyal: Tam ayarındaydı.

Türkçe paragrafları çok uzunmuş, şıklar benzermiş, matematik kazıkmış, felsefe soruları çok felsefikmiş... Sürekli aynı tip elemanlar benzer şeyleri yazıp çiziyor internette.

Peki sizce neden böyle diyor bu arkadaşlar, bunu da sorgulasanıza bakalım? Hala aynı hitabı kullanarak insanlara üstten bakıyorsunuz.

Ayrıca sen benim LYS'ye girmediğimi nereden keşfettin şimdi(Girdik girmesine de AYT şeklinde adı değişene girsek de sonuç değişmeyecekti zaten)?

Nee? Adı mı değişti sadece? Emin misiniz veya gerçekten LYS'ye girdiniz mi? YGS-LYS sistemi oldukça farklıydı bu YKS sisteminden. Sanki atıp tutuyorsunuz gibi geliyor bana.

Farklı olan şeyi bana tek cümlede söyler misin kıvırmadan? Direkt net belirt ama. Benim demek istediğimi ısrarla anlamak istemiyorsunuz veya gerçekten anlamıyorsunuz. Diyorum ki: böyle diyen insanlar yıllardır var ve 100 yıl sonra da olacak? Siz bana neden diğerlerinin bu şekilde zor, süre yetmedi vs. demediğini açılayın ben de size onu açıklayayım.

Zaten sizler ancak sınav olunca çıkar konuşursunuz, millete tavsiye verirsiniz. Bütün amacınız drama yaratmak, kendinde diyorsun. "sistem kötü" ha bunu düzeltmek için bir çabada bulunuyor musun? Hayır. Ancak millet sınavdan çıktığında burada konuşursunuz. Yapmayın, evet insan hatayı kendisinde bulmalı. Fakat sistem kötüyse, iyi değilse, o zaman "sen düşük aldın, bu tamamen senin sorumluluğun, her sene aynı konular açılıyor zaten" diyerek burada ne yapmaya çalışıyorsun. Onu anlayamadım işte. Tek yaptığın milletin moralini bozmak, sizin gibilerin amacı da bu değil mi zaten? Milletin moralinin bozulmasını sağlayıp diğer sınavda olması gerekenden daha düşük performans göstermelerini sağlamak.

Son düzenleme:

Anlatılmaz, yaşanır diyorum. O sınav ortamına girip anlayabilirsiniz sadece.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…