2021 yılında HDD alınır mı?

watchdogs123p

Kilopat
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
819
Yer
İstanbul
Bilindiği üzere artık çoğu oyun bilgisayarında M.2 SSD kullanılıyor.2.5 SSD bile pek tercih edilmiyor. HDD'lerin geleceğini merak ediyorum. Acaba piyasadan kalkacak mı bir zaman sonra? Diye düşünüyorum. Film, müzik vb. için 1-2 TB HDD almayı düşünüyorum. 500 GB eski bir HDD'im var. Bir adet 500 GB 2.5 SSD, birkaç yıl sonra da M.2 SSD alma planım var ama anakartımda 4 SATA portu var sanırım. Tüm portları kullanmak M.2 SSD'nin hızını düşürüyormuş, donuyormuş gibi şeyler duydum. Hiçbir portta hız düşmesi istemiyorum. Sorularım için doğru konu başlığı seçmiş sayılmam ama buna göre HDD alacağım. Bilenler aydınlatırsa güzel olur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Alınır, ama sadece bir şeyleri depolamak için. Çok fazla ömürlerinin kaldığını sanmıyorum artık.
Ayrıca eğer çok fazla alana ihtiyacınızı yoksa 500GB bir SATA SSD de alabilirsiniz. HDD'lerden nefret ediyorum, 4 yıl HDD'de Win10 kullandığım için. 🙃
Hocam çok şanslısınız ben 13 yıldır HDD kullanıyorum(Hala kullanıyorum.). Eğer HDD alacaksanız Toshiba öneririm 13 yıl kullandım format atmadan ve temizlemeden.
 
Anakartıma 2 HDD, 1 SSD, 1 M.2 SSD takarsam tüm portlar doluyor sanırım. Peki bu durumda M.2 SSD veya diğer parçaların hızı düşer mi?
Film arşivi içinse HDD mükemmel bir seçim, hem bütçeni zorlamaz hem de bir sürü filmi rahatlıkla barındırabilirsin. yaklaşık 200TL'ye 1TB HDD bulabilirsin sanırım.
Hayır, 300-350 TL civarı.
 
Ben SSD alacağım. Daha önce hiç SSD kullanmadım. Direk M.2 SSD alsam, 2.5 SSD kullanmadığım için bir şey kaybetmiş olur muyum?
SSD önerisi için farklı bir konu açabilirsiniz hocam. SATA ile M.2 arasında oyunlarda neredeyse hiç fark yok, varsa da çok az fark var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı