2021 YKS sonuçlarınız nasıl?

Pointless Potato

Hectopat
Katılım
25 Temmuz 2018
Mesajlar
251
Makaleler
1
Çözümler
1
Yer
Valhalla
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar! Ben 2020'de İTÜ uçak mühendisliğine yerleştim ve bölümümden memnunum. Bu yıl kendimi denemek için bir yıl boyunca YKS sınavına dair bir şey çalışmadan girdim.
Karşılaştırma için 2020 sınav sonucum:

Screenshot_2.png


2021 sınav sonucum:

Screenshot_1.png


Sizin sonuçlarınız nasıl?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2020'de matematik için hangi kaynakları ve YouTube kanallarını kullandınız?

YouTube üzerinden konu için Matematiğin Güler Yüzü ve Rehber Matematik, soru için ise Tunç Kurt ve Matematiğin Fatih'i tarzı kanalları takip etmiştim. Soru çözümü için genelde dershanenin dağıttığı Fen Bilimleri denemeleri ve soru kağıtlarını kullanıyordum.

Merhaba, Matematik'te çözemediğiniz ve çözümünü öğrendiğiniz soruları ne yapıyordunuz belli aralıklarla tekrar mı ediyordunuz?

Matematikte soru tarzı olarak değil de konu odaklı çalıştığım için yapamadığım sorular olduğu zaman sorunun konusuna tekrar bakıyordum. Konudan zor çıkartılan püf noktalı taktik sorularının çözümlerine bakıyordum fakat ÖSYM o tarz sorular pek sormadığı için fazla üstüne gitmiyordum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sene neden girdiniz. Bazı insanların hakkını alıyorsunuz tercih yapmasanız bile. Belki sizin yüzünüzden bir sıralama farkı ile istediği bölüme yerleşemezse ne olacak?
Sanırım yerleştirme sistemi hakkında pek bir fikriniz yok. Yanlış bilmiyorsam kısaca şu şekilde özetleyeyim. A üniversitesindeki X bölümü 100 kontenjan açtı diyelim. Bu bölüme 500 kişi başvurdu. Bu başvuranlar arasında genel sıralamaya göre bir sıralama yapılıyor ve oradaki ilk 100 kişi o bölüme girmeye hak kazanıyor. Ben tercih yapmayacağım için sisteme negatif ya da pozitif bir etkim yok. (Tam olarak bu şekilde olmayabilir fakat mantığının bu şekilde olması lazım.)
Möööo (!)
Benim bu işte:
35 işaretleyip 0 net yapmak bence de büyük bir başarı :D Geçmiş olsun hocam umarım seneye istediğiniz gibi geçer.
 
Son düzenleme:
Sanırım yerleştirme sistemi hakkında pek bir fikriniz yok. Yanlış bilmiyorsam kısaca şu şekilde özetleyeyim. A üniversitesindeki X bölümü 100 kontenjan açtı diyelim. Bu bölüme 500 kişi başvurdu. Bu başvuranlar arasında genel sıralamaya göre bir sıralama yapılıyor ve oradaki ilk 100 kişi o bölüme girmeye hak kazanıyor. Ben tercih yapmayacağım için sisteme negatif ya da pozitif bir etkim yok. (tam olarak bu şekilde olmayabilir fakat mantığının bu şekilde olması lazım.)

Onu geçtim de ilk 10 bin bursu alamayan ne olacak? Senin yüzünden 10001 oldu diyelim ve bu adam senin yüzünden burs alamadı. Bunların emeğine ne olacak?
Deneme amaçlı girmişsin. Optiği tersine işaretleyip öyle de yapabilirdiniz. 270 TL vereceğine evde de deneyebilirdin.
 

Geri
Yukarı