2022 Eurovision şampiyonu Ukrayna!

Dün uzun bir aradan sonra canlı olarak izledim. İyice TLC programlarına dönmüş. Hiç heyecan ve coşku hissetmedim. Şarkılar hep birbirine benziyor. Oylama desen Allah'a emanet. O yüzden artık Eurovision'a teknoloji demosu olarak bakıyorum. İzlenmeye değer tek şey artık sahne şovları, görüntüleme ve ışıklandırma teknolojileri oluyor ki onları beğendim.
 
Ukrayna'ya tebrikler. Ama 2022 Rusya askeri harekatı devam ederken bu durumda birinci olması bana biraz bilerek yapılmış gibi geliyor. Savaş zamanı ve Ukrayna savaşta ağır yara aldığı zamanda birinci oluyor tesadüf olamaz bence.
 
Evet güzel şarkıydı. Geceye damgasını vurmuştu rap kısmı hariç. Top 3'üme koymuştum zaten. Ancak o seyirciden gelen 400 puan çok saçmaydı. Savaşta olsa ne fark ediyor, geçen yıl gayet güzel olan şarkıyla 20. olan Azerbaycan savaşta değil miydi :) Sahne performansı, müzik, uyum gibi her şeyde Sam Ryder çok daha iyiydi. Yine hakkını yediler İngiltere'nin :) Burada şikayet edecek tek kişi İngiltere'dir.
Aldığımız en iyi kararlardan biri şu saçma yarışmaya katılmamak. Sanat filan hikaye, tamamen siyaset.
Sonuncu ya da birinci olman bir şeyi değiştirmiyor. Bu kadar izlenen bir etkinlikte Türkiye niye olmuyor yani? Hep böyle küsecek miyiz? Evet haksız oylamalar oluyor olacak da. Geçen sene İngiltere dibi boylamıştı. Bu yıl muhteşem bir performansla 2. oldu ki zaten Ukrayna olayı olmasa 2023 Londra diyorduk. İngiltere küsmüş mü küsmemiş. Biz niye küsüyoruz? Çık ve güzel bir performansla ülkenin müziğini tanıt. Berbat bir durumda olan Moldova çıktı tanıttı müziğini. Çok da eğlenceliydi. Keza Yunanistan büyüleyiciydi. Burada asıl olan şey halk, orada 1. oluyorsun bitiyor gidiyor. Ama halkın zihnine kazınıyor. Bizim için önemli olan da bu.

Benim sıralamam
🇬🇧

🇬🇷

🇧🇪 veya 🇺🇦 şekildeydi.
 
Juri oylamasında gerideydi. Halk oylaması sayesinde çok fazla oy aldı. Ama dediğiniz şekilde oy veren insanlar da bu durumdan kaynaklı oy vermiş olabilir.

Bu durum geçen yıl veya 2023 Eurovision yarışmasında olsaydı neyse ama yani bana şöyle bir anlam geliyor. Savaştalar moralleri bozuk ödülü verelim de moralleri yükselsin gibi anladım. Benim fikrim yanlış olabilir ve siz haklısınızdır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı