2022'de polis nasıl olunur?

PMYO Giriş Yönetmeliğinin 8. maddesi gereği; “18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş geçerli olmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ekim tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış, bayan ve askerlik yapmayan erkek adaylar için 24 yaşından, askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için ise 26 yaşından gün almamış olmak.”

POMEM Yaş Sınırı 2021​

Üniversitelerin iki yıllık ya da dört yıllık fakültelerini bitirenler POMEM’e kayıt olabilirler. Polis Meslek Eğitim Merkezleri’ne (POMEM) başvuru yapacak olan kişiler için yaş sınırı 30 olarak belirlenmiştir. POMEM’e başvuru sırasında adayların 30 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir. Geçtiğimiz yıllarda bu yaş şartı askerliğini henüz yapmamış erkek adaylar için 28 idi. Ancak yapılan yeni düzenlemelerle birlikte yaş şartı sabitlendi ve 30 olarak belirlendi. Polis Meslek Eğitim Merkezleri’ne gidebilmek için askerliğini yapan ya da yapmayan tüm adayların 30 yaşından büyük olmaması gerekir.


bunları buldum yani pmyo ya gidip polis olamıyorsun ama kpss ile pomemde kurs görüp polis olabiliyorsun bu sene son senen ama 30 yaşını geçtiğin zaman asla kabul edilmezsin.
 

Geri
Yukarı