2023 için sistem toplama önerileri

Bütçe
7.500
3-4 ay içerisinde TL iki kat değer kaybetse bile aynı kapıya çıkmış olursun. Beklemek daha mantıklı duruyor, bugün 7, 5K'ya alacağın şey seni çok tatmin etmeyecektir.

Bende öyle düşünüyorum acele etmemek gerekiyor galiba sadece öğrenciyim ve zamlanmasından korkuyorum hep nasip olmuyor.

Bende öyle düşünüyorum acele etmemek gerekiyor galiba sadece öğrenciyim ve zamlanmasından korkuyorum hep nasip olmuyor.

Piyasa düştü zaten, ikinci el canlı. Senin bugün 7,5K ile alabileceğinden kötüsünü 3-4 ay sonra 15K ile alman için doların 40-50 TL falan olması gerekiyor.

Zam gelse ne olacak ki 2000 TL'lik işlemci 4000 TL mi olacak hiç ihtimal vermiyorum açıkçası. Hem kocaman bir ikinci el pazarı var. 15K'ya 3-4 ay sonra da güzel bir sistem dizilir şu anda 7,5K'ya ne alabilecek ki?
Önce toplanacak sistemin parçaları belirlenip sonra indirim denk geldikçe parçaların bir kısmı alınabilir. Bütçe geldikçe diğer parçalar da tamamlanır.
Tabi zam gelme olasılığı korkutuyor ise.
Örnek olarak
Bu konuda iyi fiyata SSD düşmüş.

Önce toplanacak sistemin parçaları belirlenip sonra indirim denk geldikçe parçaların bir kısmı alınabilir. Bütçe geldikçe diğer parçalar da tamamlanır.
Tabi zam gelme olasılığı korkutuyor ise.
Örnek olarak
Bu konuda iyi fiyata SSD düşmüş.

Bu 3-4 ay boyunca düzenli para atacaksa ve şu anda 7,5K bütçesi varsa tabii. En mantıklısı olur. Bugün bir SSD ve RX 6700 alır, önümüzdeki ay işlemci indirir, sonra anakart, kasa, PSU, RAM derken biter.

Doların kısa vadede aşırı yükselmesi şimdilik söz konusu değil gibi görünüyor. KKM yani kur korumalı mevduat doların yükselişinin önünü kesti. dahası tl faizleri %30 seviyesine ulaştı. yani dolar sabitken dolarda kalanlar şu an zarar yazıyor. tabi KKM de olanlarda aynı şekilde. faizler reel anlamda yüksek olduğuna göre bu dolardaki yükselişlerin önünde ciddi bir engel gibi duracak. enflasyonda ani yükselişten sonra gerileme görülüyor yani %30 faiz düşük gibi görünsede mevcut koşullar için kötü sayılmayabilir. özet çok endişeye gerek yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı