2024 MacBook M4 Air vs M4 Pro

bruvabi

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben yazılım geliştiriyicim hem Android hem iOS platformuna yazılım geliştiriyorum Flutter ile.

Şu an halihazırda 2019 MacBook Air 8 GB RAM laptopum var. Ancak ilk aldığımda da yetersiz geliyordu şu anda da. Fanı yok en ufak ısınmada performans düşüyor ve Xcode+emülatör kullanırken yavaşlıklar söz konusu.

Model yenilemeyi düşünüyorum hem uzun vadeli hem de biraz bütçe sorunundan dolayı hangisini almalıyım bütçeyi zorlayıp MacBook Pro M4 24 GB modelini alınır mı? Karar veremedim.

İki model için de özellikleri ve fiyatları aşağıya yazıyorum. Bu fiyat farklarına ve RAM farkına değer mi?

Apple MX2H3TU/A/MacBook Pro/Apple M4 Pro İşlemci/12 çekirdek CPU- 16 çekirdek GPU/24GB RAM/512GB SSD/14.2"/Uzay siyahı 92.299 TL​

Apple MXD13TU/A/Macbook Air/M3/16 GB RAM/512 GB SSD/15 inç /space grey 69.999 TL​

Teşekkürler şu an pt.com.tr sitesinde denk geldim eğitim indirimi ile beraber 80.000 TL'ye denk geliyor Pro modelini alırsam uzun yıllar rahatlıkla kullanabilirim. Pozitif teknoloji firmasıyla ilgili sorun yaşar mıyım kendilerini aradım Online ödeme yaptıktan sonra kendimin de gidip alabileceğini söylediler ancak sorun yaşayan var mı aranızda veya bu firmadan alışveriş yapan?

Teşekkürler şu an pt.com.tr sitesinde denk geldim eğitim indirimi ile beraber 80.000 TL'ye denk geliyor Pro modelini alırsam uzun yıllar rahatlıkla kullanabilirim. Pozitif teknoloji firmasıyla ilgili sorun yaşar mıyım kendilerini aradım Online ödeme yaptıktan sonra kendimin de gidip alabileceğini söylediler ancak sorun yaşayan var mı aranızda veya bu firmadan alışveriş yapan?
Selam,
Yaptığın işe göre bakınca kesinlik pro cihaz almak elbette çok daha verimli olacaktır.
m1'air dan pro m3'e geçince farkı gördüm.
İşlemci, ram gibi donanımlar haricinde ekran ve ses sistemi çok şaşırtacak.
2019'dan 2024 pro'ya geçince farkı herhalde en fazla sen göreceksin.
Rica etsem pro m4'e geçtikten sonra kullanıcı deneyimlerini paylaşabilirsen harika olur.

Pt.com.tr'den alışveriş yaptım ve ürünün ödemesini yaptıktan sonra telefon ile arayıp gittim, ürünü 2 gün sonra elden teslim aldım 2 gün diye hatırlıyorum ertesi gün de olabilir.
Gideceğin yer Çağlayan Okmeydanı arasında bir yer hafif yürürsün. Aldıktan sonra öğrendiğim, firma resmi apple öğrenci cihazları satıcısı.
Ödeme yaptıktan sonra numaralarını arayıp durumu söylediğinde sana mutlaka yardımcı oluyorlar, gideceğin yer ofis depo değil depolarına müşteri kabul etmiyorlar.
Teslim aldığımda hemen kutudan çıkartıp cihazı açtım kontrol ettim, sorunsuz kapalı kutuda veriyorlar bilgisayarı. Yanına alacağın çantaya dikkat et küçük olmasın bilgisayar kutusu ile teslim ediyorlar saklamanı öneririm satarken o kutu çok işe yarıyor, sıradan sırt çantasına sığmıyor büyük sırt çantası alıp gitmeni tavsiye ederim.
Güzel günlerde kullan

Selam,
Yaptığın işe göre bakınca kesinlik Pro cihaz almak elbette çok daha verimli olacaktır.
M1'Air'dan Pro M3'e geçince farkı gördüm.
İşlemci, RAM gibi donanımlar haricinde ekran ve ses sistemi çok şaşırtacak.
2019'dan 2024 Pro'ya geçince farkı herhalde en fazla sen göreceksin.
Rica etsem Pro m4'e geçtikten sonra kullanıcı deneyimlerini paylaşabilirsen harika olur.

Pt.com.tr'den alışveriş yaptım ve ürünün ödemesini yaptıktan sonra telefon ile arayıp gittim, ürünü 2 gün sonra elden teslim aldım 2 gün diye hatırlıyorum ertesi gün de olabilir.
Gideceğin yer çağlayan okmeydanı arasında bir yer hafif yürürsün. Aldıktan sonra öğrendiğim, firma resmi Apple öğrenci cihazları satıcısı.
Ödeme yaptıktan sonra numaralarını arayıp durumu söylediğinde sana mutlaka yardımcı oluyorlar, gideceğin yer ofis depo değil depolarına müşteri kabul etmiyorlar.
Teslim aldığımda hemen kutudan çıkartıp cihazı açtım kontrol ettim, sorunsuz kapalı kutuda veriyorlar bilgisayarı. Yanına alacağın çantaya dikkat et küçük olmasın bilgisayar kutusu ile teslim ediyorlar saklamanı öneririm satarken o kutu çok işe yarıyor, sıradan sırt çantasına sığmıyor büyük sırt çantası alıp gitmeni tavsiye ederim.
Güzel günlerde kullan.

Çok teşekkür ederim, MacBook 14.2" 24 GB RAM 512 GB SSD versiyonunu tercih ettim ancak cihaz elime 27 Aralıkta ulaşacak yurt dışında teyzemlerden rica ettim orada biraz daha ucuza geldi buraya göre onlar getirecek. Cihaz elime ulaştığında deneyimlerimi paylaşırım. Bugün Apple müşteri hizmetlerini aramıştım garantiyle ilgili soru sormak için, temsilci de Intel işlemciden M1 Air modeline geçseniz bile farkı çok ciddi şekilde görürdünüz ancak Pro almakla iyi etmişsiniz dedi. Bu arada yurt dışından gelen cihazların garantisi burada 1 yıl geçerliymiş. SIM kartlı cihazların ise garantisi olmuyormuş bilginiz olsun.

Siz bir de M1 Air'den Pro'ya geçmişsiniz bana gerçekten çok fark ettirecek bu geçiş ondan eminim. Şu anda çoğu geliştirme işini Windows'tan yapıyorum biraz da zorunda kalıyorum ancak cihaz geldiğinde tamamen Mac'e geçmeyi düşünüyorum.

Konuya biraz geç dönüyorum kusura bakmayın, M4 Pro elime geçti ve yeni yeni tam anlamıyla kullanmaya başladım cihazı. Intel işlemciden m işlemciye geçtiğinizde farkı ciddi derecede görüyorsunuz. İki laptopu yan yana açıp bakma fırsatımda oldu ve sanırım Air serisi m işlemcili bir MacBook'ta alsam canavar gibi çalışırdı zannediyorum. Çünkü zamanında sıfır aldığım Intel Air ilk kullanımımda bile ciddi derecede performans açısından beni hayal kırıklığına uğratmıştı. Şu an tüm işlemlerimi rahatça yapabiliyorum en ufak donma, kasılma gibi problemler yok. Fan açtığına daha henüz şahit olmadım çok optimize çalışıyor yazılım ortamlarımı kurdum ve sadece çalışmaya odaklanabiliyorum.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı