2024 yılı için üniversitelerin taban puanlarına nasıl bakılır?

LibreOffice kullanabilirsin.

Bazı bölümlerinki yazıyor. Birkaç saate diğerleri de yazar.

YKS Bölüm Taban Puanları 2024

Bu sitede hepsi yazıyor sanırım.
sözel ve eşit ağırlık bölüm sıralamaları çok değişmiş sanırım.hacettepe tarih 13.000 civarından 3.000e gelmiş

Bu doğru mu yoksa tahmin gibi bir şey mi?

İşte başka siteler taban puanları web ortamında yayınlıyorsa ÖSYM de web ortamında yayınlamalı. Biz bu ÖSYM ye çok güzel sınava girme parası veriyoruz. TYT ye ayrı para AYT ye ayrı para ödüyoruz. Niye başka bir yazılıma ihtiyaç duyalım.

İşte başka siteler taban puanları web ortamında yayınlıyorsa ÖSYM de web ortamında yayınlamalı. Biz bu ÖSYM ye çok güzel sınava girme parası veriyoruz. TYT ye ayrı para AYT ye ayrı para ödüyoruz. Niye başka bir yazılıma ihtiyaç duyalım.
Hatta Yabancı Dil Testine de ayrı bir para ödüyoruz değil mi? Girdiğin her sınav için ayrı bir para. Ama ÖSYM taban puanları sitesinde yayınlamıyor.

Bu doğru mu yoksa tahmin gibi bir şey mi?
Tamamen doğru.

ÖSYM değil de YÖK yayınlıyor. Ama şimdi yayınlamayacaktır. Ek tercihlerden sonra nihai sonuçları yayınlıyorlar. Bahsettiğim yerin adı YÖK Atlas.

Hizmet eksikliği var ÖSYM' nin. Burada yazdığın site yani YKS Bölüm Taban Puanları 2024 adresi nasıl gayet güzel bir şekilde yazmışsa ÖSYM de yazmalı. Ayrıca eskiden olduğu gibi, tüm sınavların kılavuzlarını da basılı olarak adaylara sunmalı. Ben PDF kılavuz inceleyerek tercih yapmak istemiyorum. O PDF 'nin çıktısını alsam kırtasiyeden bir sürü para. Kendi yazıcımdan çıkarsam tonerim bitecek. ÖSYM eskiden saman kağıdına tüm kılavuzları basardı. Bende kalemle önemli gördüğüm yerleri tercih edeceğim yerleri çizerdim işaretlerdim.

"2024 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI, (YKS) YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU" tam 824 sayfa. Bunu PDF den okumak göz yoruyor. Basılı olarak adaylara dağıtılsa daha rahat inceler daha doğru tercihler yaparız. Haksız mıyım?

Hocam ben buradan baktım
Ordan baktın da orası seni başka bir yazılıma muhtaç ediyor. ÖSYM'de teknik imkan var. Web sitesinden taban puanları açıklayabilir. Tüm sınav kılavuzlarını basılı olarak adaylara sunabilir. Veya herkes basılı kılavuz istemez ise basılı kılavuz isteyenlerden başvuru sırasında biraz daha fazla ücret alarak kılavuzları basılı yapabilir. Okullarda nasıl dersler çok doğru olarak PDF kitaplardan değil basılı kitaplardan okutuluyorsa. ÖSYM de eskiden olduğu basılı kılavuz vermeli adaylara. Yukarıda yazdım "2024 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI, (YKS) YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU" tam 824 sayfa. Ben bunu kırtasiyeden önlü arkalı çıktısını alsam her sayfası en az bir liradan 824 lira, spiral ücreti ile beraber 900 lira masrafım olur. ÖSYM sınav kılavuzlarını bastırarak adaylara dağıtsa bir kılavuzun maliyeti oldukça hesaplı olur, adaylar basılmış kılavuzu inceleyerek, not alarak işaretleme yaparak daha sağlıklı tercihler yaparlar ve bu da daha sonra bölümünden memnun olmayıp tekrar sınava girme oranlarını azaltır.

Son düzenleme:
Ordan baktın da orası seni başka bir yazılıma muhtaç ediyor. ÖSYM'de teknik imkan var. Web sitesinden taban puanları açıklayabilir. Tüm sınav kılavuzlarını basılı olarak adaylara sunabilir. Veya herkes basılı kılavuz istemez ise basılı kılavuz isteyenlerden başvuru sırasında biraz daha fazla ücret alarak kılavuzları basılı yapabilir. Okullarda nasıl dersler çok doğru olarak PDF kitaplardan değil basılı kitaplardan okutuluyorsa. ÖSYM de eskiden olduğu basılı kılavuz vermeli adaylara. Yukarıda yazdım "2024 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI, (YKS) YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU" tam 824 sayfa. Ben bunu kırtasiyeden önlü arkalı çıktısını alsam her sayfası en az bir liradan 824 lira, spiral ücreti ile beraber 900 lira masrafım olur. ÖSYM sınav kılavuzlarını bastırarak adaylara dağıtsa bir kılavuzun maliyeti oldukça hesaplı olur, adaylar basılmış kılavuzu inceleyerek, not alarak işaretleme yaparak daha sağlıklı tercihler yaparlar ve bu da daha sonra bölümünden memnun olmayıp tekrar sınava girme oranlarını azaltır.
Kusura bakma ama fazla uzatmışsın. Google'a XLSX viewer yazıp dosyayı o siteye yükleyip, CTRL+F yaparak aratmak zor olmamalı. Yöneticilerimiz en değişik şeylerden kısarak itibardan tasarruf etmemeye çalışıyor yapma lütfen :/

Kusura bakma ama fazla uzatmışsın. Google'a XLSX viewer yazıp dosyayı o siteye yükleyip, CTRL+F yaparak aratmak zor olmamalı. Yöneticilerimiz en değişik şeylerden kısarak itibardan tasarruf etmemeye çalışıyor yapma lütfen :/
Peki tam 824 sayfalık "2024 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI, (YKS) YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU" PDF yerine tercih yapacaklara basılı olarak dağıtılsa daha iyi olmaz mı sence? Tabi sadece "2024 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI, (YKS) YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU" için sormuyorum. ÖSYM yaptığı tüm sınavlara ilişkin her türlü kılavuzu adaylara basılı olarak dağıtsa iyi olmaz mı?

Geri
Yukarı