2024 yılının en çok satan telefon markası Apple

Makaleler
13
Daha fazla  
Geçen yıl Samsung'un 13 yıllık hegemonyasını kırıp en çok satan telefon markası olmayı başarmıştı Apple, bu senede kaldığı yerden devam ediyor. 2 yıldır üst üstte en çok satan telefon iPhone modelleri.

Ekran Görüntüsü (2).png

Samsung bu kafayla gittiği sürece liderliği ele geçiremez. Son yıllarda iPhone ne yapıyorsa benzer yol izlediği için kan kaybediyor. Her ne kadar son 2 yıldır amiral gemileri iyi satsa da amiral gemilerinde izlediği politika kabul edilebilir değil. 3 nesildir aynı ana kamera sensörünü kullanıp duruyor, tıpkı Apple'nin yaptığı gibi. Batarya tarafında yerinde sayıyor. Orta ve orta üst seviye cihazlarına da daha güçlü yonga kullanmalı.

Samsung ile iPhone rekabeti umurumda değil ikisinin de kötü ve iyi yanı var. En çok dikkatimi çeken Xiaomi oldu önceki yıla göre en büyük farkı Xiaomi atmış hem de dev gibi.

S25 serisi ile bu durumun değişeceğini umuyorum.
Değişmeyecek çünkü S25 serisi de tıpkı 16 serisi gibi önceki serinin üstüne çok bir şey getirmiyor. 14 Pro-Pro Max serisinin ana kameraları 16 Pro-Pro Max serisine kadar nasıl değişmediyse aynı S23 serisinden, S25 serisi içinde aynı şey geçerli. Hatta S22 Ultra ile S25 Ultra'nın ana kamera sensörleri bile hemen hemen aynı.

Batarya tarafında S20 serisinden beri kapasite olarak ilerleme yok zaten.

En çok dikkatimi çeken Xiaomi oldu önceki yıla göre en büyük farkı Xiaomi atmış hem de dev gibi.
Amiral gemileri artık çok iyi çünkü ama asıl sebebi Redmi 13T, 14T modellerine getirdiği iyi kamera, iyi donanım, iyi ekran ve iyi batarya bu konularda son 2 yıldır iyi iş çıkarıyor. Ayrıca Poco serisi gibi oyunculara hitap eden modelleri de var. Çinlilerin satışların büyük çoğunluğu da kendi ülkelerinden geliyor. Globalde o kadar da başarılı değiller.

Değişmeyecek çünkü S25 serisi de tıpkı 16 serisi gibi önceki serinin üstüne çok bir şey getirmiyor. 14 Pro-Pro Max serisinin ana kameraları 16 Pro-Pro Max serisine kadar nasıl değişmediyse aynı S23 serisinden, S25 serisi içinde aynı şey geçerli. Hatta S22 Ultra ile S25 Ultra'nın ana kamera sensörleri bile hemen hemen aynı.

Amiral gemileri artık çok iyi çünkü ama asıl sebebi Redmi 13T, 14t modellerine getirdiği iyi kamera, iyi donanım, iyi ekran ve iyi batarya bu konularda son 2 yıldır iyi iş çıkarıyor. Ayrıca POCO serisi gibi oyunculara hitap eden modelleri de var. Çinlilerin satışların büyük çoğunluğu da kendi ülkelerinden geliyor. Globalde o kadar da başarılı değiller.

Konuya o kadar da globalden bakmamak lazım. Amerika'da neredeyse %60 kesim iPhone kullanıyor yani mesela bu da demek oluyor ki iPhone satışını en fazla yükselten yer Amerika. Ama Türkiye'ye bakınca iPhone ile Samsung kafa kafaya hatta Samsung bazılarında önde olabiliyor bu yüzden Türkiye sayesinde de Samsung satışları artıyor, demek istediğim her tarafta farklı. O yüzden global olayına pek güvenmiyorum.

@Crownguard yazdığıma katılmama sebebiniz nedir?

Son düzenleme:

Olay telefonun özellikleri değil Apple nasıl para kazanıyor sanıyorsun? Bir zenginin hangi telefonu alacağım gibi bir derdi olmaz, en pahalısı ve en çok ilgi çekenini (sadece zenginler kullanır algısı) alır. O da Apple zaten. Parası olmayanlar da o logo için evini satıyor.

Parası olmayanlar da o logo için evini satıyor.
Dünyadaki hangi kullanıcı iPhone için evini satmış merak ediyorum. Hangi kullanıcı 1000$ vermekte zorlanıyor onu da ayrı merak ediyorum.

Transsion neymiş ya onu da ilk defa duyuyorum. Bu listede olduğuna göre herhalde Türkiye'de mi yok yoksa ben mi çok cahil kalmışım.

Son düzenleme:
Telefonların özellikleri hakkında çok bilgim, ilgim yorumum yok da 7 aydır S24U kullanıyorum, memnun olmadığım keşke şu daha iyi olsaydı dediğim bir şey olmadı. Kullanıcı telefonu alırken ne yapmasını bekliyor ki geliştirilmesi gereken şeyler olmalı. 🙂

Geçen yıl Samsung'un 13 yıllık hegemonyasını kırıp en çok satan telefon markası olmayı başarmıştı Apple, bu senede kaldığı yerden devam ediyor. 2 yıldır üst üstte en çok satan telefon iPhone modelleri.

Eki Görüntüle 2398939

Samsung bu kafayla gittiği sürece liderliği ele geçiremez. Son yıllarda iPhone ne yapıyorsa benzer yol izlediği için kan kaybediyor. Her ne kadar son 2 yıldır amiral gemileri iyi satsa da amiral gemilerinde izlediği politika kabul edilebilir değil. 3 nesildir aynı ana kamera sensörünü kullanıp duruyor, tıpkı Apple'nin yaptığı gibi. Batarya tarafında yerinde sayıyor. Orta ve orta üst seviye cihazlarına da daha güçlü yonga kullanmalı.

Halbuki Samsung, Apple telefonlardan daha üstün özelliklere sahip 200 MP ve 100X Zoom var S24 Ultra telefonlarda. S24 Ultra sahibi iseniz dürbün almanıza gerek bile yok.
Not: Bazı Samsung telefonlar çöp gibi olabiliyor özellikle Galaxy'a serisinden A02 vs A14 telefonları asla almayın 2-3 senedir kullanıyorum 2 saat kullanmasam kasmaya başlıyor seçimlerinizi doğru yapın.

Geri
Yukarı