Gençler ben şimdi 18 yaşındayım. 11'e geçiyorum. 18 yaş ve üstünde açık öğretimde 5 dönem okuyup mezun olabilme var.
Yani 11'in ikinci döneminde açığa geçsem bu seneki YKS'ye girebiliyorum.
Öyle bir şey yapmayı düşünüyorum. 12'ye geçmiş birine tavsiye verir gibi verir misiniz?
Dereceye oynayabilir miyim? Sayısaldan girmeyi düşünüyorum. 9 ve 10'um sıkıntılı biraz. Yaz bitene kadar 9 ve 10'u halletsem. Sınava 8 ay kalmış oluyor. O zaman süresince 11 ve 12'yi yetiştirmek çok mu zor olur?
En azından 5000-10000 arası hedefliyorum.
Çünkü bilgisayar mühendisliği sıralamaları çok yüksek.
Neden imkansız ki?Yaz bitene kadar 9 ve 10'u halletmen biraz gerçek dışı, yani günün yemek ve uyku dışındaki zamanlarında çalışmayacaksan. Arkadan at koşturuyormuş gibi acele etmene gerek olduğunu düşünmüyorum, zaten üniversitede yaşın bir gram önemi yok. 20 yaşında üniversiteye başlarsan hiçbir şey fark etmeyecek. Bence hedefin o kadar yüksekse bu sene 9-10'u hallet ve 11'i oturtmaya başla. 12. sınıfı da ardından eklersin ve 2025 YKS senin için 5-10 bin yapabilecek kadar iyi bir seçenek olur. 2024 YKS'ye yarım yamalak bilgilerle girip yükseği hedefleyemezsin sonuçta yarışacağın kişiler hem okulda çalışıp hem dershaneye gidip hem de özel ders alan tipler olacak.
Planladığın gibi gitmiyor işler diyelim. Dene bu yaz, eğer konular istediğin gibi yetişmezse bence kendine zaman vermelisin. Sıkıştırmaya, acele etmeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Ha istersen 2024'e göre hazırlan ama olmazsa 2025'e yine hazırlanırsın diye düşün. Özel ders de en sıkıntılı olduğun sayısal dersler için evet işe yarar mutlaka.Neden imkansız ki?
Yazın 9 ve 10'u halledin diye önermiyorlar mı genel olarak?
En azından matematiği halletsem. Fizikle kimyayı da ağırlıklı olarak halletsem olmaz mı? Gerçek dışı mı?
Eylül gibi de özel ders almayı da düşünüyorum.
Üniversitenin yaşı yok da taa 25 yaşında mezun olacağım. O bana koyuyor.
Siz kaçıncı sınıfsınız?
Hocam öyle de hayata 1 sene geç başlamış olmam mı?Planladığın gibi gitmiyor işler diyelim. Dene bu yaz, eğer konular istediğin gibi yetişmezse bence kendine zaman vermelisin. Sıkıştırmaya, acele etmeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Ha istersen 2024'e göre hazırlan ama olmazsa 2025'e yine hazırlanırsın diye düşün. Özel ders de en sıkıntılı olduğun sayısal dersler için evet işe yarar mutlaka.
25 yaşında mezun olmak önemsiz. Artık CV'ye bile yaş yazılmıyor. Adam seni işe alırken bunları kolay kolay sormaz. Öğrenciyken zaten staj programlarını yakalarsın.
Ben okumuyorum, lisans bitirdim.
Bilgisayar mühendisliğinin alternatifi yazılım o da olmazsa eşit ağırlıktan yönetim bilişim sistemleri. O da olmazsa diyeceğim çünkü alaylı yazılımcılık diye bir kavram var diplomasız yazılımcılar. Bunu da yapabilirsiniz.Hocam öyle de hayata 1 sene geç başlamış olmam mı?
1 sene fazladan sınava hazırlanacağıma üniversiteye gittiğimde kendimi geliştirmeye çalışırım istediğim alanda.
1 sene fazladan çalışmış olurum. Paramı kazanırım, harcarım.
Ot gibi yaşıyorum zaten. O koyuyor.
Yoksa dediğiniz mantıklı. Bu seneye göre hazırlanayım ama olmazsa seneye daha iyisini yaparım.
Zaten illa bilgisayar mühendisliği olsun demiyorum. Ona yakın bölümleri de seçebilirim.
Bir de her sene sıralamalar yükseliyor ya. Ondan endişeliyim.
Siz hangi bölümü okudunuz?
Matematik falan düşünüyordum.Bilgisayar mühendisliğinin alternatifi yazılım o da olmazsa eşit ağırlıktan yönetim bilişim sistemleri. O da olmazsa diyeceğim çünkü alaylı yazılımcılık diye bir kavram var diplomasız yazılımcılar. Bunu da yapabilirsiniz.