2024 YKS nasıl çalışılır?

tuncme

Femtopat
Katılım
24 Ocak 2023
Mesajlar
29
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Selam, Anadolu lisesi 11. sınıf sayısal öğrencisiyim 2024 YKS sınavına hazırlanıyorum. Temelim 5/5'lik değil maalesef hedefim bilgisayar/ yazılım mühendisliği. Okulun olduğu bir gün nasıl çalışmalıyım günde kaç derse çalışmalıyım tyt/ AYT'ye ne zaman başlamalıyım? Kafam çok karışık. Yardımcı olur musunuz?
 
Merhaba ben tyt ,sayısal ve tmde kendime göre güzel sıralamalar(3200/ 5400/3500) getiren rutinimi gençlerle paylaşmak isterim. Öncelikle Türkçe ve tyt mat için az ama sürekli şeyler yapmak önemli. Şöyle ki ben 12. Sınıfın ilk gününden son gününe kadar her gün bir tane Türkçe denemesi çözdüm sabahları. Ama sınavdan önceki gün dahil. Son denemelerde Türkçe sürem 18 dkya kadar düşmüştü. Gerçek sınavda aşırı uzun türkçeye rağmen 34 dkda bitirmiştim. Aynı zamanda çözebildiğim kadar zor problemlerden mat için her gün 5 6 tane orijinal zor mat problemi çözüyordum. Öncelikle temel kavramlar ve sayı problemleri ile zaman geçirdikten sonra rutin olmayan problemler Şenol hoca vs gibi zor problemlerde sanırım şu an onların dengi acil olabilir. 5 soruyla günde 1 saat geçirsem bile oturup uğraşıp çözüm yolu düşünmeye çalışıyordum. En önemli şeyin ayt olduğunu unutmayın. Ayt için de 11. Sınıfın sonuna kadar sürekli konuları takip ettim. 11 i bitirince oturup feni yazın kendim bitirdim. Matematiği de hocamız erken bitirmişti diye onu da kendi başıma ve hocayla ayrı ayrı bitirdim. Örneğin biyolojide sistemler hala var mı bilmiyorum. Ama her sistemi önce konu anlatımda okuyup not çıkarırdım. Ardından bir konu anlatımlı soru bankasından çözüp sorularda ne çok soruluyorsa notlara eklerdim çünkü havalı duran bilgiler aslında hiçbir işe yaramayabiliyordu. Ardından 3 test kitabından bitirir taş gibi oturtur geçerdim. Fende her ders için bunu yapardım. Hocalara bağımlı değilsiniz. Kendiniz de kafa yorup bitirebilirsiniz çoğu dersi ama acele etmeden. Olabildiğince 12. Sınıfın ikinci dönemine konu bırakmamayı deneyin. 12. Sınıfın ikinci dönemi rutinlerimi yaptıktan sonra sabah bir tyt bir ayt denemesi çözüp öğleden sonra çok yanlışım çıkan ya da sınavda kalem oynatamadığım soru olursa konusuna bakar tekrar çalışırdım. Orijinal sınavda konuların özünden soru gelir arkadaşlar. Amele gibi işlem soruları çok gelmez hele de fende. O yüzden konunun özüne iyi hakim olup soru ezberlemeyin. Ve ne olursa bu işin sırrı oturup deli gibi çalışmak. Ve bol soru çözmek. Sınavda zor değil orijinal soru geliyor. Ne kadar çok soru çözerseniz orijinal soruların çözümü o kadar hızlı size gözükür. Başarılar Allah yolunuzu açık etsin
Merhaba bir konuda böyle bir şey yazmıştım. Umarım işinize yarar
 
Teşekkürler. TYT için şu anda matematik Türkçe yeterli mi yoksa FKB'ye de başlayayım mı?

TYT FKB kısa vadede halledilebilecek ders grubu. Şu anlık kalan vaktini TYT FKB'ye vermektense 11. sınıf konularıyla AYT'ye temel atılması daha mantıklı olur. TYT FKB'yi yaz tatilde halledersin zaten.
 
TYT FKB kısa vadede halledilebilecek ders grubu. Şu anlık kalan vaktini TYT FKB'ye vermektense 11. sınıf konularıyla AYT'ye temel atılması daha mantıklı olur. TYT FKB'yi yaz tatilde halledersin zaten.
Arkadaşa kesinlikle katılıyorum. AYT çok çok çok daha önemli. AYT ve TYT farkını göstermek için şöyle bir örnek vereyim. Benden 15 net daha düşük TYT'si olan arkadaş (benim 105 onun 90) AYT'de benden 6 net fazla yapmıştı (benim 70 onun 76) ve benim 3000 sıra önümdeydi. (Ben 5400 o 2400). TYT sınav süreci boyunca düzenli çalışılarak yükseltilebilir. AYT ise bir anda yüklenilerek çok güzel yükselebiliyor ve çok daha önemli. O yüzden TYT'yi bırakın demiyorum ama AYT ye çok çok ağırlık vermenizi öneririm.
 
Arkadaşa kesinlikle katılıyorum. AYT çok çok çok daha önemli. AYT ve TYT farkını göstermek için şöyle bir örnek vereyim. Benden 15 net daha düşük TYT'si olan arkadaş (benim 105 onun 90) AYT'de benden 6 net fazla yapmıştı (benim 70 onun 76) ve benim 3000 sıra önümdeydi. (ben 5400 o 2400). TYT sınav süreci boyunca düzenli çalışılarak yükseltilebilir. AYT ise bir anda yüklenilerek çok güzel yükselebiliyor ve çok daha önemli. O yüzden TYT'yi bırakın demiyorum ama AYT'ye çok çok ağırlık vermenizi öneririm.

Peki AYT matematik nasıl ilerletilmeli okula bağlı kalarak mı yoksa okuldan bağımsız bir şekilde mi?
 
Peki AYT matematik nasıl ilerletilmeli okula bağlı kalarak mı yoksa okuldan bağımsız bir şekilde mi?
Okula bağlı kalmak zorunda değilsiniz. Ben onu da tek başıma bi tur bitirmiştim. Size tavsiyem 11 i 11. sınıfta sağlam bitirmeniz ve 12 nin matematiğini yazın göz atıp halletmeye çalışmanız. İnternette ve kitaplarda çok güzel anlatılıyor en azından konunun %50 sini okul anlatmadan öğrenseniz şahane olur
 

Yeni konular

Geri
Yukarı